Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

С ОКТОМВРИЙЧЕ за ръка преоткриваме света! Тема 10

  • 11 682
  • 475
# 465
При нас положението с говора също не е цветущо. Памперса няма надежди скоро да махнем.
Иначе е много изобретателен и артистичен и много ме забавлява.
Виж целия пост
# 466
И моя е артист много музикален обича да танцува и да си пее ..за памперса когато тогава но храните ли се с лъжица сами ?
Виж целия пост
# 467
И Дарио с говоренето е същият. Казва част от думите, на животните казва как каЗват, но не и какво са. Иначе повтаря много вече почти всяка дума казана от мен повтаря. Има дни в които казва по 5 нови думи(срички от думи).
Но пък една седмица му повтарям "Коала" и Той казва "кола", снощи изведнъж каза Коала.
Според мен изведнъж после ще запичнат да каЗват повече работи, сега събират думи, но си говорят бебешки неща и явно ще е така дълго. Няколко дни бяхме с приятелка с близнаци на 4 ами и те мн говорят ама трудно им се разбираше всичко.

Идва време да яслата Майчета.... какво ще правиим? Grinning
Паниката ми става всеки ден все по голяма.
Май тайно се надявам да ни затворят пак, за да не ходят.
Обаче от друга страна аз вече не издържам повече в нас с него. Адски съм изморена от това едно и също правне, от всеки ден милярди пъти Мамоо. Усещам се че си изпускам нервите понякога.
Искам да остана сама е така за 10 Мин да не правя нищо.
Последните дни съм в голяма дупка. :/
Виж целия пост
# 468
Аз нямам избор трябва да се връщам на работа,искам да ходи на ясла да е сред деца и да играят по скоро ме притеснява адаптацията не искам да е тъжен и изплашен опитвам се да му обясня че ще го взимам да знае но не ме разбира и въпреки че нямам и аз минутка покой две години залепени ми е търсене за промяната ...и аз съм много привързана към него ..
Виж целия пост
# 469
Моят син нямаше късмет с държавната ясла. Ще си пусна натрупаната отпуска, която се пада до края на годината и после ще го мислим. Аз като цяло нямам много зор да го пускам на ясла. Виждам наши приятелчета как постоянно са болни. На няколко приятелки децата тръгнаха тази година и си карат постоянно 2 седмици вкъщи, 1 на ясла. Честно казано това ми се струва повече зор, отколкото да не ходи, защото хем се чудиш какво да го правиш болен, хем се чудиш кой да го гледа, че не може постоянно да отсъстваш от работа.

 А дори и да има късмет и да не боледува толкова, тогава пък ще ходи по цял ден да прекарва някъде другаде, а аз ще се бъхтам в офиса, ще се прибирам в 20ч да го видя точно за 30мин до час и така ще си минават дните. Уикенда ще се чудя кое по-напред и годините ще се изтърколят много бързо.
 
Не знам на мен майчинството ми се струва като почивка по-скоро и ме е страх от дните, когато ще се върна на работа и ще имам същите задължения като сега + пълен работен ден (а както е и в моя случай доста извънреден труд). Много изморително ми се вижда.

А колкото до социализацията, надали ще стане асоциален, ако пропусне яслата. Просто като гледам децата около нас ми се струва повече минуси, отколкото плюсове това ходене в ясла. Ако беше приет в държавна сиг щяхме да го запишем, ама на частните таксите са си височки и поне да виждах повече плюсове…
Виж целия пост
# 470
Америкас, ако искаш да поговориш с някого за чувствата си, пиши ми.

Виктор тръгва на училище чак през април. И то, ще е за малко, защото през май имаме цял месец почивка. И ще е само за половината април и юни. Ще го пусна сигурно на половин ден за да се адаптира. А от септември вече както си му е реда.

Вкъщи правим няколко малки ремонта и Виктор обожава да идва с нас до магазина. С такава количка и аз бих се радвала Joy
Виж целия пост
# 471
Аул един ден качих Дарио на такава количка в магазин Била има.
Малееее каква драма стана когато трябваше да слезе, влачих го до колата. Grinning
От тогава не ходим вече там.
Миналата седмица сме с колата и на прелез на влак ни пускат бариерата и аз доволна, че ще види влака. Той беше много впечатлен и като отмина тоя влак и това като се метна по гръб и като ревна, че той иска да кара влака, рева до нас 15мин, рева в колата пред нас 20мин и не искаше да слиза, вкарах го в нас, метна се на пода и рева още 10 Мин.
И това само защото искаше да кара влака, а не може. Сега като видя че пускат бариерата ми се доревава и на мен.
Виж целия пост
# 472
Здравейте и от нас,
Четох ви, къде смешно, къде тъжно - има от всичко. Simple Smile В реда на нещата.
Ние сме в Бг, засега ще поостанем тук, липсва ми Австрия, но повече като идея , отколкото на практика. Но..пак ще ходим, така или иначе отдаваме апартамент на туристи, ще си го "запазвам" за мен като ми домъчнее.
Нашата бебка е вече голяма. Няма спомен от онова ненаддаващо бебе. Отракана , направо е станала една тежка ...гънки тук там. Яде безспирно. Говори полу-разбираемо. Доста нарежда, но думите са уникални. Кара ни се, харесва се, прави едни сладки лица, вдига рамене...има си програма. Пее и танцува. Има лек срам от хора понякога. Кака й имаше 0 срам.

Градини ясли...аз съм писала и преди. Това са мен са места за държане на децата, за да работят родителите и да крепят държавата. Не съм 100 против. Но съм против преди 3 години. Т.е изобщо не ми е драма да не отидем. Нито се бутам, нито ми е тъжно...нито си мисля, че оттам ще се социализира детето ми, няма такова нещо. Аз мъжът ми и голямата кака..почти не ни е стъпил крака в градини. А сме едни панти. Даже сме прекалено "отворени" на моменти.

Освен това имам страх от вируса. Не само от този , ами от болестите като цяло. Побърква ме тази мисъл...да свалям температури, да кихат кашлят смъркат и да не спя вечер. Ужас.
Работя онлайн. Намерих си работата във фейсбук на шега и майтап. Преди 4 месеца. И съм доволна. Няма следене , няма работно време. Най-вече за отглеждане на дете е идеалната работа. Като се наложи и на градина дори може да не иде.
На море не сме били. Беше лудница покрай нас и връщането ни с 300 кила багаж от чужбина,беше лудница и на морето...и не остана време за почивка. Но...ще видим октомвре може и да идем до Бургас , за да зърнем морето. Даже направо зимата хаха.
Виж целия пост
# 473
Здравейте и от мен, мами! Много отдавна не съм писала, но като поостане време си ви чета.
И Алек расте, дивее, прави бели постоянно, абе приключение.
Напоследък съм с доста смесени чувства.. Дойде момента, който ми се струваше доооста далеч преди 2 години, а те ей така си минаха като миг..
Октомври месец ще го пускаме на ясла(частна за съжаление), и работа трябва да започвам( а как само ме мързи).
Мисълта за всички нови промени, за яслата, за болести, за стоенето е нас, зимата.. абе направо съм в някаква деоресия Sad оххх оплаках ви се..
Някакси носталгично се сещам за онези бебешки моменти.. вече нямаме бебета, а пораснали деца и ей така си минават годинките.
Виж целия пост
# 474
Май май наистина откакто се появиха бебетата времето литна. И аз още съм някак на момента когато раждахме, пък то минали две години.
И си казвах: ехеее какво ще правя в нас две години?!?
А сега дори не разбрах кога минаха.
Хем ми се връща на работа, хем не искам той да ходи на ясла, пък и в нас не ми се седи вече да го гледам, искам да се върна малко в живота си.
Сигурно това е момента в който майките решават второ, за да си продължат да правят същото.
Виж целия пост
# 475
Ех, момичета!
Вие казвате, че вече не били бебета, а деца, а моето - то си е чисто бебе! 😅🤣😂 Нищо общо с кака му! Точно това си говорим с мъжа ми - толкова е бебешки, че яко да се порадваме на бебе.
Много е миличък, понякога своенравен, но като спинка- бебе! Като бърборка - бебе! Абе, бебе!
Josefin, вие пък в Бг сте се прибрали, а аз тъкмо мислех да те поразпитам да ми разкажеш за положението в Австрия от първа ръка във връзка с Ковид - например ако отидем малко на почивка (с мъжа ми сме ваксинирани), как отиваш с децата в заведение - правят ли им на влизане бързи тестове? Ей такива неща... Че много ми дотегна пазенето вече. Много ми се пътува. А и малкият вече си върви по час и половина навън, така че разходки с него са възможни, съответно и екскурзийки.
Josefin, а каката тук как е с училището? Тя сигурно досега само в Австрия е учила?
Поздрави, момичета!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия