Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

С камера и телефон на път, или фотоспомени от близки и далечни места

  • 29 962
  • 373
# 285
Какви ли още чудесии имат за обхождане .. 🤐

Майринген - Гринделвалд е най-екстремният автобусен маршрут по който съм пътувал през живота си. Остри завои с никаква видимост като преди всеки се включва специален сигнал от автобуса наподобяващ корабен - много по-силен от обикновения клаксон. Така сигнализира че е там. Гумата на автобуса и пропаст ... с колоездач не можеш да се разминеш, ако не отбие някъде. Само автобуси със специални скоростни кутии и най-опитните шофьори поемат такива курсове....
Почесах се където не ме сърби и реших да му се порадвам само отвън...
Simple Smile Благодаря специално за разказите, Ребъл!

По толкова тясно май само около Чинкуе Терре сме карали, а завоите... ахххх, казах ли ви, че все пак минахме през Стелвио пасс преди 2-3 седмици!?!? Същият проход по който точех лиги през пролетта?! Но до Доломитите на стигнахме - изборът беше купон с приятели за 4 Юли или Доломити. Но пък Южен Тирол в Италианската му част беше приказен, както и Швейцарските Алпи. Специално за Южен Тирол и долината около Мерано искам да се върна през пролетта, когато цъфнат всичките онези ябълки - това ще е вълшебно преживяване!

Натоварени до последен кубичен см. с багаж и 2 деца в Рено Меган под наем... децата бяха инструктирани да стърчат от прозорците и да викат като видят кола над нас Simple Smile))) аз снимах!
И портрет на моя милост на върха на прохода!
Виж целия пост
# 286
Слизане с влакчо от Клайне Шайдег към Венген и панорамна гледка през прозореца към четирихилядниците :

Венген е едно от населените места без път до тях и без автомобили. Разрешени са само служебно ( за сметосъбиране и т.н ) и задължително електрически. Кратка почивка, кофа йогурт и още надолу към Лаутербрюнен :Показването през отваряемите прозорци не е разрешено принципно, но аз, макар и принципен, конкретно това правило нарушавам.
Виж целия пост
# 287
Еха, страхотни снимки сте показали пак! Много красиво! И опасно по тези завои!
Виж целия пост
# 288
Мюрен е друго населено място без път до него и без автомобили. Достига се с лифт плюс влак или с автобус плюс два лифта. Нагоре от Мюрен пътува въжената железница Алмендхубел :


Тия с фърчилата са навсякъде и постоянно съм в тих ужас, че ще се заплетат в нещо :Спускане към Лаутербрюнен по отвеса - безценни гледки разкриват, но и често без отваряеми прозорци за да се получи снимка :

Лаутербрюнен :Виж целия пост
# 289
^^^ Красота неописуема!!!

Coffins Beach, Massachusetts, USA
Виж целия пост
# 290
Павел баня
Виж целия пост
# 291
От Венген към Манлихен, гледките отгоре в различните посоки, преходът The Royal Walk. Не знаех защо се казва така, но на финала става ясно - наблюдателната площадка на върха открива гледка към четирихилядниците, чиито върхове наподобяват корона :

Също наблюдателна площадка, абстрахирах се че се влиза през зъзъ :

Виж целия пост
# 292
Здравейте Simple Smile Страхотна тема, Агент Simple Smile Много красота сте събрали в нея Simple Smile Определено има доста добри снимки - заснети при спазване на "правилата" за снимане, с художествена, внимателна обработка Simple Smile Браво Simple Smile
Ето няколко снимки от мен от Доминикана, надявам се да ви харесат Simple SmileВиж целия пост
# 293
Гринделвалд, лифтът Grindelwald First и First Cliff Walk presented by Tissot . С отваряеми прозорчета, които позволяват снимки, макар и само отстрани, без напред и назад, но все пак :Корабчето Бриенц - Интерлакен :И швейцарският трафик, най-съвършената транспортна система, която може да съществува съчетавайки всичко в едно - удобство, комфорт, точност, изобилие от опции, обслужване на високо ниво и съвсем не на последно място - интермодалност.

Виж целия пост
# 294
Закинтос, Навагио от близо.

И не толкова близо Trollface
Виж целия пост
# 295
Здравейте Simple Smile Страхотна тема, Агент Simple Smile Много красота сте събрали в нея Simple Smile Определено има доста добри снимки - заснети при спазване на "правилата" за снимане, с художествена, внимателна обработка Simple Smile Браво Simple Smile
Ето няколко снимки от мен от Доминикана, надявам се да ви харесат Simple Smile
...
Mersi, Ева, много мило Simple Smile Чудесни са ти Доминиканските, домъчня ми - не сме ходили там от поне 11 години! Ще погледна тези дни и аз останало ли е нещо по архивите ми от това хубаво място! А ти се включвай по-често в темата!

Искате ли да ви покажа малко автентична Американа в тази четвъртоюлска тема Wink
https://24hoursoflemons.com/
(знам, знам, че са твърде омазани, но исках по-грити да ги направя... могат да изглеждат много по-добре!)

Виж целия пост
# 296
Ние пак сме по летищата... Бостън Логан!
Виж целия пост
# 297
Телеграфно от 2019 година :

Хага :


Хановер :


Хайделберг :


Люцерн :


Монтрьо :


Брюл :


Аахен :


Утрехт :


Делфт :


Лайпциг :


Дрезден :


Мюнхен :


Линдау :


Фридрихсхафен :


Ротенбург об дер Таубер :


Вюрцбург :


Регенсбург :


Нюрнберг :


Верона :


Ерфурт :


Бамберг :


Инсбрук :


И за финал Кранебитен - всеки си има любим плаж, аз също. Моят е в Австрия. На поляната между ледената Ин и Алпите ♥️ :


Поддържайте темата, моля. С нетърпение очаквам да видя какво сте запечатали през 2021. Аз, поради банални причини, ще прекарам тази година в София и се надявам да се включа отново през 2022 👍
Виж целия пост
# 298
Азорите от вчера и днес...


Виж целия пост
# 299
Палма де Майорка


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия