Вегетарианска тема - 15

  • 30 439
  • 767
# 585
Овесени бухти
Червена леща на гъста супа
Ориз басмати и червен боб
Къри от зелен фасул

Много плодове ядохме също - диня, грозде, ябълки, боровинки, джанки, банани

Утре съм си харесала един мус от копринено тофу и мерен шоколад. Днес купих тофу и утре вероятно ще му се пробвам
Виж целия пост
# 586
Baby, аз нарязах с Вьорнер ренде на ивички и за половин час всичко беше готово. А и гледам да е привлекателна храната, за да накарам ММ да яде някои полезни храни. Той май си е останал в детските години. Само дето не мога да го накарам на сила, или с бой да яде някои храни.
Виж целия пост
# 587
Супер вкусен обяд си направих. Нали съм ви споделяла колко много обичам яйца, мога да ги ям всекидневно, но се въздържам. Нарязах си една голяма маруля, сложих като основа в чинията. Отгоре две яйца на очи, полях с песто, доматена салца и лютив хумус. Страхотно, можех да си направя още една такава порция, но се въздържах.
Таратор и панирана моцарела в кори за баница ще е за вечеря. За малкия ще направя салата, че таратор не яде.
Имам около кило череши, които обезкостих. Мисля да ги смеля и да ги направя на сладко, за да се изядат.
Вкусни сезонни круши, малини и ягоди за днес.
Виж целия пост
# 588
Два вида бананови панкейкс - с и без глутен
Басмати ориз, към него зелен фасул и бейби моркови, задушени.
За довечера пица, за мен може би оризови кюфтета.

Ирка, защо ограничаваш яйцата?
Аз не ям много де, питам от любопитство.
Виж целия пост
# 589
Скрит текст:
Супер вкусен обяд си направих. Нали съм ви споделяла колко много обичам яйца, мога да ги ям всекидневно, но се въздържам. Нарязах си една голяма маруля, сложих като основа в чинията. Отгоре две яйца на очи, полях с песто, доматена салца и лютив хумус. Страхотно, можех да си направя още една такава порция, но се въздържах.
Таратор и панирана моцарела в кори за баница ще е за вечеря. За малкия ще направя салата, че таратор не яде.
Имам около кило череши, които обезкостих. Мисля да ги смеля и да ги направя на сладко, за да се изядат.
Скрит текст:
Вкусни сезонни круши, малини и ягоди за днес.
защо ще ги мелиш? Аз правех с ето този цитрусов пектин невероятни следка за <5 мин Simple Smile
https://www.amazon.com/Sure-Jell-Premium-Homemade-Jellies/dp/B00ISC0PSO


danilu имам 2 тиквички и сега се чудя дали да ги направя по твоята рецепта, или заедно с патладжаните както си мислех и с домати и чесън във фуранта... ще го измисля Simple Smile
Виж целия пост
# 590
Baby, у нас фурна не се ползва от април, та чак до ноември Joy В тия горещини не е за препоръчване тук.
Днес имам патладжанчета и ще ги правя пак на тигана. Не ми се занимаваше,че утре ще пътуваме за България, ама ММ ги донесе прясно откъснати от градината ( не наша)и няма как...
Виж целия пост
# 591
Гъста кафява леща.
Червено цвекло на супа.
Кочани варена царевица, праскови
Салата от домати и чушки с много сурови семки само за мен.
Виж целия пост
# 592
Ася, ами от както се помня все ми е казвано, че не е добре да се прекалява с яйцата. Вкъщи всички ги обичаме и по два пъти в седмицата са ни основно ядене. Но не смея по-често, с проблемни бъбреци съм и внимавам с протеините, гледам да да разнообразни (животински и вегетариански), да са разнообразни и да не натоварвам отганизма си. Ето, за закуска днес имаше пенкейкс (с яйца), преди малко правих баница със спанак (и много яйца), утре пак ще имам варени яйца в салатата. Всекидневни са ни в менюто, та затова. Мойта майка се чуди как е възможно за седмица да използвам повече от две дузини яйца (трима сме).  
Бейби, мерси, че сподели за този пектин. Аз ит години си правя сладка по бурканче-две за бързо ползване като имам хубави плодове или пък са в излишък. Знаеш, че тук (особено в Калифорния) плодове има целогодишно, на добра цена и разнообразието е неописуемо. Аз си слагам само плодовете и захар, кипвам и намалявам до извиране на течността. После прибавям прясно изцеден лимонов сок и това е. Не консумираме много такива неща, основно за филиите с фъстъчено масло на детето, на пенкейковете, палачинки (които мнооого рядко правя, така и се не научих), на гофрети. С едно бурканче 300 грама изкарваме по два месеца всички. А меля плодовете, защото нашият младеж иска да е като grape jelly 😜😜😜.
Днес: пенкейкс с намачкан банан и бадемово брашно; сладкото; баница със спанак; вегетарианско чили кон карне и карфиол с тайландско къри. Ето и малко снимки от мене, на телефона съм и няма да мога да ги скрия.





Виж целия пост
# 593
Пълнени фурми с шоколад
Виж целия пост
# 594
Постно прясно зеле с домати, кьопоолу с бял потладжан.
Виж целия пост
# 595
Ирка, две дузини 24 ли са?
Ние не изяждаме за месец толкова 🤪, освен ако не правя някой кето сладкиш.
Аз не ги обичам, от зор ги ям заради протеините. В тесто ги ям, но пържени или варени са ми трудни.

Бананови сладки
Бананов шейк
Шоколадова гранола
Зелен фасул с картофи, пушено тофу и чесън
Песто от магданоз, рукула и слънчоглед
Виж целия пост
# 596
Да, Ася, 24 са. Мноооого ги обичаме и ядем, като имам по десетина в хладилника и се чувствам зле, трябва да заредя нова дузина Laughing.
Днес правя една доматена крем супа с печени чушки, варя отделно киноа, грах, моркови и царевица и прибавям към готовата супа. Слагам отгоре по лъжица заквасена сметана и босилеково песто, натрошавам малко тортила чипс и воалааааа, малкият-голям мъж я обожава. Ще му направя и салата краставици, зелен лук, маслини и бг. сирене.
Виж целия пост
# 597
ir74  с този пектин без захар ги правя, но си трябват няколко чаши плод за 1 пакет. Но явно при вас няма смисъл след като толкова малко сладка ядете. Аз ги слага ми с бутер тесто на бутер закуски. Става точно като желираните сладка по магазините там Simple Smile Ако се сложи захар е 1:1 като купешките! Даже може да му сложиш сок от грозде с този пектини и захар,  и ето ти домашен конфитюр. След измиване и рязане, всичко на всичко от нема <5мин - варенето ако е със захар става супер бързо, насипвам, затварям, обръщам.

Днес го мъдря между патладжани и чушки пълнени с нещо (боб или сориз или яйца със сирене), и не мога да се реша какво да сготвя! ММ каза да не го мисля, чушките само задушени със сирене и яйца в дълбокия тиган. Но това ще е за 2 ядената само и послед в Четв пак ще трябва да готвя...

Вчера пасирах сурови домати и моркови на супа, гарнирах с малко песто. С този пасатор/блендер става всичко бързо и супер, освен виган майонезата... пак съсипах продуктите, и пак ще си отседят в хладилника да слагам в манджи несполучливия опит... уф... трбява да може, ще му намеря аз начина, но не се знае колко продукти до тогава ще съхранявам в хладилника да се ползват в манджи!
Виж целия пост
# 598
Картофено пюре
Виж целия пост
# 599
Кафява дребна леща с наличните зеленчуци
Паста с пармиджано

Имам чушки, утре трябва да направя нещо с тях.
Имам и манголд, но остатъчния му вкус ме дразни, някой да знае дали може да се премахне?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия