Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

заплащане кеш с монети

  • 1 348
  • 6
Здравейте,

Моля, ако тази тема не е на правилното място да бъде преместена, а не изтрита.

И сега по същество - може ли  съвет (законово регламентиран), тъй като съм решил да заплатя данъка за автомобила към общината с монети от 1,2 и 5стотинки в знак на несъгласие и протест с безхаберието, което цари там. Няма да споменавам къде точно, моля, да не става дискусия за това.
Идеята ми е, че след като видят торбата с монетите има шанс да ме отпратят.
По закон, обаче, нямат право да отказват приемане на тези моменти, тъй като към настоящия момент са регламентирано средство за разплащане от БНБ.
Моля за съвети какво да им представя като закони, точки, алинеи в случай, че решат да се бунтуват Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Закон за БНБ
чл. 25, ал. 2
Доколкото прочетох тук-там никой няма право да откаже монетите. Само при суми от и над 10 хил. лв. разплащането е по банков път.
Виж целия пост
# 2
Да, не е незаконно, но се чудя, ако на някого му надрънкат заплатата в монети, как ще му дойде? Пак е законно. В случая ще го отнесе касиерката и хората, които чакат на опашка, ако има такива. Общината ще си получи сумата и едва ли ще се трогне точно тоя, от когото зависят безобразието и безхаберието, може и да не стигне до него.
Виж целия пост
# 3
Изтърка се много вече този “протест”. С торба монети единственото, което ще постигнете, е служителките на касата да Ви псуват до девето коляно. Те не са виновни нито за размера на данъка Ви, нито нищо.
Протестирайте пред общината, не отмъщавайте на невинната служителка.
Виж целия пост
# 4
Навсякъде са увеличени данъците. Това става с решение на Общински съвет. Служителките в данъчното нямат вина за това. Не си създавайте излишни негативни емоции с тези монети. 
Виж целия пост
# 5
Навсякъде имат монетни машини вече, няма да направите революция.
Само в Изипей не, че не е честно.
Виж целия пост
# 6
Ни един сейрджия не видях, #RAngelova посочи закона, не е нужно всеки да го пише. Съвсем добронамерено  обясниха хората, че е безсмислено това начинание. Фактът, че не му ръкопляскаха, не ги прави сеирджии.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия