Препоръчайте единичен котлон спешно

  • 1 577
  • 10
Купих 1500 W индукционен котлон но е  слаб трябва ми да загрявам 6 литра вода и да поддържа около 78 градуса през целия процес през който за кратко време изпарвам 13 кила млечен продукт на порции по 1 кг за 30 мин общо тоест за кратко време тези 13 кила минават през затретия  съд с вода слагам 1 кг изпарвам 1-2 мин вадя и непосредствено след това слагам следващото кило и така докато свърша. Сегашния котлон който взех след като достигне желаната температура и започна да изпарвам на третото зареждане пада прекалено много и до края мощността му стига да поддържа  само на  70 градуса въпреки че е усилен до края. Не знам какъв котлон точно да взема основните изисквания са да има мощност да поддържа 78 градуса и да е възможно най компактен като размери. Не съм сигурен дали индукционния е най-подходящ изобщо спешно трябва да намеря нещо да ми върши работа.
Виж целия пост
# 1
Едва ли ще се намери котлон с повече от 2000W, така че 500Вата отгоре едва ли ще решат проблема да се поддържа стабилно сравнително висока температура на немалко количество течност. Това го водят 2100вата номинална мощност и уж е интелигентно, ама аз си имам едно наум за много интелигентните машини Simple Smile
https://xiaomi-shop.bg/index.php?route=product/product&product_id=770
Виж целия пост
# 2
Значи газов ще е най-добре може би?
Виж целия пост
# 3
Ами просто не е бил 1500 вата.  По принцип претоварването е време зависимо и за кратко време може и да поддържа 1500 вата, но след време прегрява и се ограничава.  Или ти трябва по-мощен, или газ, там няма проблеми. Лошото е, че единичните котлони не са нещо много търсено за големи мощности и едва ли има свястно предлагане. Иначе с индукцията можеш да прецизираш много точно температурата.
Виж целия пост
# 4
И на мен ми мина през акъла за газов.
Или стара черна плоча.
Аз сега имам керамичен плот, Schott ceran, "космическа технология", обаче адски ме дразни, че не загрява над определена температура и палачинки примерно се правят адски трудно.
Виж целия пост
# 5
Ухааа, аз правя екстра палачинки на индукция. Даже си купих много боен тиган - супер е като цена / качество. А и изобщо като качество - добре се загрява и много равномерно. И нищо не залепва - на стария се налагаше лекинко да отлепвам палачинките с  една шпатула преди да ги подмятам, но тук няма нужда.

Виж целия пост
# 6
А задължително ли трябва да е котлон?

Мисля, че уред от този тип би ви свършил работа.
Този е примерен има голямо разнообразие, ако се разтърсите.

Регулира се температурата до 98 градуса и времето до около 60 часа за 20литра.

https://www.klarstein.bg/kuchnenski-uredi/kuchnenski-pomoshhnici … omana-cherno.html
Виж целия пост
# 7
Значи газов ще е най-добре може би?
Ako поддържането на точна температура е важно нещо, на газовия ще трябва да му баеш непрекъснато, че с газта регулацията на температурата, особено ако трябва да е по-прецизна, не е лесна работа.
Виж целия пост
# 8
В метро има едни груби/професионални единични 3500вата
https://lot.bg/items/induktsionen_kotlon_horeca_3500w_204380
Китайците и турците по 50-100лв не стават..
Виж целия пост
# 9
Здравейте! Моля за съвет спешно преди да получа инфаркт от мисли и притеснение 😬 Изкипя ми крем супата върху газовите котлони, старателно почистихме всичко, но се чудя дали сега безопасно може да я ползвам 🤔 бяха се напълни ли всички възможни дупчици и не знам дали въпреки почистени мога да я ползвам безопасно. Някак логично е да е измислено така че да не пречат изипяли течности.. Все пак се случва понякога може би на всеки 😬😁
Виж целия пост
# 10
Дюзите трябва да се почистят. Ако вие не можете, по-добре не пипайте и нека го направи някой, който знае какво прави. С газът шега не бива и трябва да сте сигурна, че след почистването, не изтича газ!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия