Близки и новородено по време на пандемия

  • 5 916
  • 50
# 45
То лошото в ситуацията е, че може да са заразени и без да знаят и да имат симптоми. А бе кофти работа си е. 😀 Той  таткото много иска да присъства и на раждането, ама няма как.
Виж целия пост
# 46
Разбира се, че всеки си обича близките, но няма как. Ако се съберете и се изпозаразите всички един друг, кой ще го гледа това бебе? Има не малко такива случаи. Ако аз и мъжа ми сме болни, поне ще ми е една идея по-спокойно ако не съм виждала майка ми и може да поеме децата. Ама ако всички сме били заедно, тогава не ми се мисли. И да, има такива случаи за жалост, цялото семейство след събиране по повод да се разболеят и стигнат до болница.
Всеки си поема риска, аз не смея.
Виж целия пост
# 47
Аз съм против мотаенето на баби и дядовци около новородено.
Това в случай, че не са специално поканени да помагат известно време.
Никога не са ме интересували хорските настроения, хеле пък сега.
Виж целия пост
# 48
Принципно не си падам по панаирите с роднини. Не мисля обаче да се ограничавам твърде - предстои пролет и лято - паркове и поляни има за всеки ден Simple Smile даже нямам търпение. Имам слинг, имам количка - танк и имам много приятели, с които се бях ограничила да не виждам бременна.
Решила съм да занеса бебето при баба ми в първия възможен момент. Майка ми и баща ми ще идват вероятно, но докосването, гушкането и дългия престой ще ги поогранича първите седмици. Свекъри при мен няма... Свекърва ми почина за жалост, а свекър ми... сложни са нещата.

А през лятото ще направим някое готино градинско парти да почерпим и да представим човечето.

Да видим какво от този план ще се изпълни - да мине леко раждането и да позатихне вируса само Simple Smile
Виж целия пост
# 49
Като аптекар в Германия те питам, как се изгражда имунитет????Колкото по- малки ги калиш, толкова по- добре. Аз ги записах веднага в групи за майки с деца за обмяна на сополи, мисля че от 2 месец. Как искаш да тренираш силен имунитет, без микроорганизми, мръсотия и вируси? Не става. Моите не боледуват повече от няколко часа, веднъж на 4-5 години. Но!!! Никога не свалям температура под 39,5, почти никога не пускам печка, а лятото не ги вадя от водата. Никога няма потник, пуловер, зимата са най- често по къс ръкав и яке. Т.е не давам шанс на бактериите да засегнат дихателните пътища ( с топло), а температурата убива вируса по- естествен път.  В аптеката ми идват уникални майки....искам сироп за кашлица, детето кашля... Ами ще кашля, дай му още сироп, да кашля повече! Как да вдигна имунитета, вечно е болно...Ами няма как да не боледува, така се гради имунитет. Дай му един път антибиотик и съм сигурна, че ще се видим съвсем скоро, защото две години ще изгражда имунитет отново. И когато детето има имунитет, съответно има и реакция на организма...температура, а вие какво правите....сваляте имунитета (Нурофен понижава имунитета, затова и температурата спада) и после идват бактериите, антибиотика и ставате редовни клиенти. Не забравяйте и мокрите кърпички, ние после ще ви продадем Просимбиофлор, за вдигане на имунитета, а защо не и нещо за бъдещите алергии. Не знам, ваши са децата, правете каквото искате, може и витамини да им дадете...единственото, което здравната каса тук никога няма да поеме, ако няма някаква тежка аномалия. Защо ли? Защото това са бъдещи пациенти с черен дроб и сърце, за които здравната каса трябва да плаща. Понякога си мисля, че прекалено шашнатите родители, са най- вредни за здравето на децата си, а по- болни от българите няма
Виж целия пост
# 50
Като аптекар в Германия те питам, как се изгражда имунитет????Колкото по- малки ги калиш, толкова по- добре. Аз ги записах веднага в групи за майки с деца за обмяна на сополи, мисля че от 2 месец. Как искаш да тренираш силен имунитет, без микроорганизми, мръсотия и вируси? Не става. Моите не боледуват повече от няколко часа, веднъж на 4-5 години. Но!!! Никога не свалям температура под 39,5, почти никога не пускам печка, а лятото не ги вадя от водата. Никога няма потник, пуловер, зимата са най- често по къс ръкав и яке. Т.е не давам шанс на бактериите да засегнат дихателните пътища ( с топло), а температурата убива вируса по- естествен път.  В аптеката ми идват уникални майки....искам сироп за кашлица, детето кашля... Ами ще кашля, дай му още сироп, да кашля повече! Как да вдигна имунитета, вечно е болно...Ами няма как да не боледува, така се гради имунитет. Дай му един път антибиотик и съм сигурна, че ще се видим съвсем скоро, защото две години ще изгражда имунитет отново. И когато детето има имунитет, съответно има и реакция на организма...температура, а вие какво правите....сваляте имунитета (Нурофен понижава имунитета, затова и температурата спада) и после идват бактериите, антибиотика и ставате редовни клиенти. Не забравяйте и мокрите кърпички, ние после ще ви продадем Просимбиофлор, за вдигане на имунитета, а защо не и нещо за бъдещите алергии. Не знам, ваши са децата, правете каквото искате, може и витамини да им дадете...единственото, което здравната каса тук никога няма да поеме, ако няма някаква тежка аномалия. Защо ли? Защото това са бъдещи пациенти с черен дроб и сърце, за които здравната каса трябва да плаща. Понякога си мисля, че прекалено шашнатите родители, са най- вредни за здравето на децата си, а по- болни от българите няма
Всеки е свободен да отглежда децата си както иска, но от такива героизми няма нужда според мен. Определено няма да му дам да рови боклука в кофата, само и само да изгради имунитет, нито ще го пратя в някое ковид отделение. Бях чувала, че температура до 38,5 да не се сваля, 39,5 вече е много висока температура. Ами ако направи това дете гърч?! Антибиотикът понякога е животоспасяващо средство, не казвам да се пие при всяко покашляне или хрема, но всички сме чували за усложнения от инфекции, лекувани с чайчета и мед. Нека да не изпадаме в крайности, чувала съм за майки, които извеждали бебета на 3 месеца на - 20°С, за да ги каляват. За някои няма последствия, други развиха пневмония. Хайде, няма нужда.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия