Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Овулация,опити за бебе

  • 9 079
  • 102
# 60
Скрит текст:
Здравейте,мами! Тъй,като моят гинеколог е в отпуска до края на месеца се обръщам към вас за съвет и мнение. Случая е следния: От 10 месеца правим опити за бебе , този месец имах закъснение 9дни на цикъла и на 10тия ден ми дойде , обаче ми вървеше само 2 дни и свърши,което не е обичайно , защото аз съм с много обилен цикъл продължаващ повече от 9//10 дни … Та
сега се чудя това изместване на цикъла , закъснението и течение само от 2дни ще повлияят ли на следващата дата на овулация и как най-добре да я следя , за да не изпусна и този шанс?
Скрит текст:
Пробваша съм да я следа с тестове за овулация,но там е много объркано и странно. Всеки ден съм правила в продължение на 12 дни в един и същи час , и всеки път чертичката е различна. А знам,че трябва да бъде еднаква на цвят и дебелина с втората
п.с През закъснението бяха направени домашни тестове за бременност - 2 отрицателни , един положителен с бледа втора черта , кръвен - открицателен , вагинален ехограф - нищо. 
Благодаря предварително за съветите.
Възможно е да е била изпарителна черта или БХ. Датата на овулацията ти ще се измести естествено, броиш от последната М, на който ден горе долу се пада, но това е относително. Правете редовно любов - през ден-два. Тестовете О се правят от една и съща марка за месеца, ако ще сменяш марка - през следващия месец, т.к. може да има разлика в реактива. Чертата би следвало всеки ден да се насища, докато стане колкото или по-наситена от контролната. Ако това не се случва и теста е на известа марка (за която се знае, че са ѝ читави тестовете, а не някоя нечувана от алиекспрес за по 3ст. бройката) следва да отидете на специалист да провери какво се случва, да пуснете хормонални изследвания и той да ви ги разчете и посъветва какво ще следва.
Виж целия пост
# 61
Моя цикъл се измести също,ние правим опити от 6 месеца.Преди да започнем с опитите цикъла ми беше 5 пълни дни,вече е само 3 дена.Този месец усетих симптоми на овулация 5,6 ден ,пробвах с лентички и се оказа че съм в овулация толкова рано.Но при толкова ранна овулация незнам колко качествена яйцеклетка съм отделила.Днес си взех фолиева киселина,мисля да започна да пия.Вие приемате ли?
Виж целия пост
# 62
Фолиева киселина е добре да се пие още преди да се започнат опити, така че започнете отсега.
Виж целия пост
# 63
Чудех се много каква да си взема,спрях се на фемибион.Има ли някой който ги е ползвал?
Виж целия пост
# 64
Няма значение каква марка използвате. Хубавото на тази е, че е в метилирана форма.
Виж целия пост
# 65
Здравейте, от толкова много отворени теми не знам дали е правилно да пиша тук, извинявам се ако не е. Искам да споделя с вас, че откакто правим опити (вече 8ми месец) цикълът ми нещо откачи-един месец е 23, друг път 32 дни. На 35 години съм и преди и в началото на юни бях на преглед, гинекологът ми каза, че всичко ми е наред и няма нужда да ми пуска хормонални изследвания-тъкмо бях овулирала и се виждаше ясно очертани доминантен фоликул. До тогава цикълът ми беше да кажем все още наред-26, 27 дни. Каза ми също, че много съм се пренавила, да се успокоя и в никакъв случай да не превръщаме това в секс по график. От тогава насам се старая да ме гледам календара и да се отпусна, но за съжаление чудото още не е станало... От този месец стриктно си правя тестове за овулация, няма да коментирам колко много ме натоварва психически, днес ми е 14ти ден и до сега петричките са толкова слаби, че ми се струва, че ми се привиждат... Искам да попитам дали според вас док е постъпил адекватно. Уважаван специалист е и затова ми се стори странно да не ми пусне изследвания. През целия си живот съм имала цикъл като по учебник, нямам пкя, нямам предишни бременности или аборти. Преди 2 години се оказах с висок пролактин само защото никой не ми беше обяснил при какви условия се тества и че е хормон на стреса. Веднага след като се успокоих тогава (наистина бях в доста стресов период) си влезе в норма.
Виж целия пост
# 66
Попринцип над 35г се съветва да се потърси репродуктивен специалист след 6 месеца опити.
Честно казано, не разбирам как на всички им казват само с един преглед с ехограф, че всичко им е наред. Има толкова невидими с просто око проблеми, които могат да възпрепятстват зачеването.
Ако Бързате, отидете по-скоро в репродуктивна клиника, направете първоначалните изследвания, спермограма, цветна снимка.
Ако не Бързате чак толкова, може да изчакате да стане 1 година опити и тогава пак в репродуктивна клиника.
Съвсем възможно е да нямате никакви проблеми и да забременеете естествено след някой месец, но не се оставяйте да ви казват така, че нищо ви няма без да са направени никакви изследвания.
Виж целия пост
# 67
Blazee при мен е подобна ситуацията с цикъла .Всеки месец по различно време ми идва миналия месец на 24ден ми дойде,този вече 30 ден нямам цикъл.Имам от една седмица бяло течение. Този месец вместо цикъл течение,и съм толкова спокойна.А преди цикъл съм като звяр нервна.Ще изчакам няколко месеца да видим дали ще се нормализират хормоните ми
Виж целия пост
# 68
И при теб ли е така откакто правите опити? Много ми е трудно да си налучкам овулацията, една камара пари за тестове давам и нещо все я изпускам....Blazee при мен е подобна ситуацията с цикъла .Всеки месец по различно време ми идва миналия месец на 24ден ми дойде,този вече 30 ден нямам цикъл.Имам от една седмица бяло течение. Този месец вместо цикъл течение,и съм толкова спокойна.А преди цикъл съм като звяр нервна.Ще изчакам няколко месеца да видим дали ще се нормализират хормоните ми
Виж целия пост
# 69
Днес ми е 31 ден и все още нямам цикъл,откакто не се пазим цикъла ми идва по различно време .Но до 29-29 ден ми идва след кой ден се брои че ми закъснява цикъла (не мога да разбера)вчера си направих тест(-).А гърдите от тази сутрин много ме болят и ги чувствам пълни.Възможно ли е повече да ми закъснее този месец и на какво се дължи?
Виж целия пост
# 70
Броите според най-дългия ви цикъл.
Иначе е възможно поради много причини да ви закъснява, случва се на всяка жена.
Виж целия пост
# 71
Според вас колко дни да изчакам,преди.да се обърна към специалист?
Виж целия пост
# 72
Аз бих изчакала седмица според най-дългия цикъл.
Виж целия пост
# 73
Здравейте момичета, тъй като имам нередовна менструация и в петък 24.09 бях на преглед при гинеколог.  Тогава ми беше 12ти ден от цикъла и лекарката каза ,че вижда доминантен фоликул с размери 18х20мм. В следващите дни правих лентички за овулация ,но така и нямаше положителен. Пропуснали ли сме я или евентуално предстои според вас?
Виж целия пост
# 74
Няма как да знаем дали си имала овулация и дали си я пропуснала.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия