Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Работа, CV-та, HR-и, съвети - 74

  • 29 024
  • 642
# 255
Ние засега сме със смесено посещение, т.е. когато имаме работа, която не може да се свърши от вкъщи. За мен е добре, понеже и офисът е по-празен и се работи по-спокойно, а, което може да се свърши вкъщи, се прави, когато ми е удобно. В много дни оставам над компютъра до късно, но пък си отмятам доста неща.
Вероятно от другия месец ще ни върнат изцяло от офиса.
Виж целия пост
# 256
Аз си купих слушалки с микрофон за работа. Ще питам счети дали може да ми ги възстанови по някоя линия.
Виж целия пост
# 257
Малко съм раздвоена дали се спестява от това да си вкъщи. Ние работим на два екипа. 2 дни хоум, 2 дни в офиса. Идеята е, ако някой от единия екип се разболее и трябва да бъдат карантинирани останалите, 2я екип да поеме работата. От 5 месеца работим така. Тока определено скочи, защото реално съм половин месец вкъщи, водата също, но тя не е такъв фактор. Интернета не ми е разход, защото така или иначе си го плащам. От гориво също не пестя, защото фирмата го поема (сега сумата е на половина 😀). Определено от обяд се пести. Едно е да хапнеш вкъщи нещо домашно, друго е всеки ден да даваш по 5-7 лв за обяд. Макар, че някои могат да си носят от вкъщи и пак да пестят. Трябваше да си сменя лаптопа, защото стария беше много бавен. Нямаше как да взема служебен, защото сме с настолни компютри и предвид, че сме 2 на 2, няма как да го размотавам всеки път. Единствено като + за мен е, че се наспивам повече, не губя време в път, в 17:30 съм на дивана, а не те първа да се прибирам в час пик. Ако гледаме като пари, не ми е по-изгодно, но като включа другите екстри (път и сън), нещата си идват на мястото.
Виж целия пост
# 258
Сега, хайде, празни приказки пак - какво значи не би приел пари за разходи отвкъщи?! Работодателят има право да ти ги даде, ти като си толкова важен, върни му ги с банков превод. Прекомерните светци и Богу не са драги.
Предвид че в офиса имахме кафе и вода безплатно, си вземам парите за Интернет, нищо че по принцип си го плащам.
Имаме си колеги в офис, те не получават тази сума, която аз имам за нет. Имал разходи за офис работодателя, ама да намери начин да си ги оптимизира, аз ли ще го мисля.
Що се касае за носенето на храна от вкъщи - да, разбира се, възможно е, но не става винаги, поради следните за мен причини:
1. Омръзва ми
2. Кухните са мръсни, гнус ме е
3. Не намирам за редно всеки път да отказвам на колегите си обяд, защото в един момент просто ще спрат да ме канят. Приятно ми е с тях и не искам да стигам до там.
Виж целия пост
# 259
При нас също ще връщат колегите, които са хоум офис. Пуснаха една анкета и предполагам на базата на нагласите ще се реши от коя дата. Нашият отдел сме си работили през цялото време присъствено и не сме били хоум офис. Предполагам за хората с малки деца и ангажименти около тях е една идея по-удобно като опция.
Виж целия пост
# 260
По-удобно е, разбира се, когато си с малко дете. Ако затворят децата вкъщи за онлайн училище, няма как да останат сами, ако са в начален курс. Работещият вариант е хоумофисът, където е възможно.
Виж целия пост
# 261
Не знам как сондират мнения, след като утре ще се обсъжда удължаване на ИП.
Например аз не съм още ваксинирана и по кой начин ще ме накарат да се върна в офиса. Просто някои работодатели отчитат дейност, това е. Да не казвам, че е против закона да връщаш в офиса в момента голямо количество хора. Ще падат проверки пак на корем, ама си го заслужават с тези си действия.
Виж целия пост
# 262
Бихте ли ме ориентирали в SSC/BPO новозавършил студент с отличен немски какво възнаграждение може да очаква? Има ли търсене на кадри само с немски или е наводнен пазара?  За дъщерята на много близки хора питам, които искат да я върнат в България /и гаджето й иска/😉Вероятно и английски ползва, но май не е fluent.
Виж целия пост
# 263
Точно с немски е страшно търсене, голям глад. Това е един от най - търсените езици. Бих казала нетно от 2к нагоре.
Виж целия пост
# 264
Немския е на почит и ще продължава да е. Например - в региоком ако кандидатства може без проблем да си цъка по 4к нето. Даже са си го написали в обявата и искат перфектен немски и добър английски.

Искам само да допълня - не е някаква TL позиция или подобно. Обикновена позиция, доколкото знам като customer support, но с як немски. Аз затова почнах да го уча, но доста трудоемко... Grinning
Виж целия пост
# 265
срам, не срам - какво е региоком 🤔

благодаря за експресните отговори 🤗
Виж целия пост
# 266
срам, не срам - какво е региоком 🤔

благодаря за експресните отговори 🤗

Ми до колкото знам е IT компания, която поддържа някакви софтуерни системи. Честно казано може и да няма нищо общо, буквално всичко за тях е на немски език. Grinning

По-точно се казва regiocom bulgariеn

Пс. Ето една обява на български - https://m3.jobs.bg/job/5641952
Виж целия пост
# 267
Не знам какви системи поддържа, но си е чист call center, retail проекти. Моята информация е за ниски заплати и лоши условия на труд. Изненадах се за 4к нето, ама...
Виж целия пост
# 268
Нямах и представа, че само с немски, този стандартен (за моето поколение) език, може да има такива пари.
Мислех, че само "екзотичните" езици (като скандинавски) или полиглотите са добре платени.
Виж целия пост
# 269
Не знам какви системи поддържа, но си е чист call center, retail проекти. Моята информация е за ниски заплати и лоши условия на труд. Изненадах се за 4к нето, ама...

Може, изобщо не съм наясно. Но съм наясно, че тази колежка вече ще направи година/май-юни миналата започна/ и си взема 3500-4000нето и да ти кажа си щрака с пръсти Grinning Също така да подчертая - беше в хотел нелегално нещо си работеше лятото,т.е. 2019 лятото и нямаше никакъв профеионален опит и тъкмо беше завършила училище. Също така завършила езикова гимназия немски/испански.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия