Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Първокласници- 2021/2022

  • 23 303
  • 715
# 30
Доколкото четох, не. Малко по-нагоре Кайли е писала, че е задала този въпрос и са й отговорили, ме към 15.09 голямото дете не трябва да е навършила 12г.
Виж целия пост
# 31
За Пловдив, ако голямото дете е над 12 год., но учи в същото училище, мисля че даваха още 2 точки. В момента не мога да проверя със сигурност.
Виж целия пост
# 32
Привет и от мен, записвам се при вас с бъдещ първокласник в София. Към тръгването на училище ще бъде на 7 г. и 3 месеца, лятно бебе е, но какво да се прави. Чудесно се справя по математика и околен свят, донякъде и по български- пише буквите печатно, може да свързва срички, но не чете. Засега не го и натискам, но подозирам лятото, че ще го подканя Simple Smile  В Лидл бяха пуснали едни книжки, на които в единия ъгъл пише Ниво 1, 2 та до 4, те са със шрифт, който е печатен и не го обърква, но още не сме ги започнали. Книжките с приказки са рядко с букви тип печатни, на които е свикнал към момента.
За баткото не ми даде точки, или поне не виждам в системата да го е отчел, понеже понястоящем е 7 клас и едва ли ще остане в това училище, но ще се опитаме и в това училище.
Виж целия пост
# 33
И аз се включвам с бъдеща първокласничка. Купихме раница вече ( беше на хубава промоция), но все още не сме избрали в кое училище да я запишем. Иска ни се да може да учи руски и английски, но за това училище няма много точки, а и не знам колко е голям набор 2014 г.
Виж целия пост
# 34
Купихме раница вече ( беше на хубава промоция)

Какво търсихте да има/няма раницата?

Набор 2014 за София е над 14 хил деца (по спомен от НСИ).
Виж целия пост
# 35
Suprema, основно исках да не е с барбита, понита и подобни. Спрях се на по тийн вариант на Пулс. Имат 2 години гаранция и са много здрави, и двамата й брат са с тази марка и модел.
https://www.emag.bg/ranica-pulse-teens-universe-na-syrca-cherno- … 641/pd/DLBST3MBM/
Виж целия пост
# 36
Аз също търся по-“сериозна” раница. Още повече че моят младеж не се вълнува много чак раницата да му е с любим герой. Ще имам предвид препоръката, че са здрави, благодаря!
Виж целия пост
# 37
Още не съм купила раниците. Имам и по-голямо дете, четвъртокласничка е в момента и на есен и за нея ще трябва нова раница. От първи клас е с раница на Булдозер. Доволна съм. Не пази хич, но за четири години не мога да искам повече.
Ориентирала съм се пак към тази марка. Преди 4 години водещо ми беше раницата да е максимално лека, че си имах дете 117см и 16кг в първи клас. Тази я даваха само 100грама празна. Вторият фактор ми е цената. Не очаквах да изкара 4 години с една раница, затова гледах и парите. Моят бъдещ първокласник в понеделник и вторник е на приемни изпити, а на 29 ще излязат списъците с приетите деца. Дано да има късмет.
Виж целия пост
# 38
Успех на изпитите!

Ох, моят първокласник ще е към 118 см, 18 кг 🙄. Още не знам в исканото училище какво е положението с шкафчетата.
Виж целия пост
# 39
Дано да имат такива. Макар, че ако занималнята е в друга стая (сборна от деца от различни паралелки) пак си мъкнат нещата. Дъщеря ми от две години не е на занималня и учебниците стоят в класната стая. У дома, ако е нужен учебник ползваме електронните варианти. На всички издателства електронно четимите учебници до 7клас включително са безплатни и достъпни. Радвам се, че поне нямат милион и едно помагало, а само три.
Ако първокласникът е на първия етаж - раница с колелца върши работа докато премине през коридора. Ако обаче трябва да катери стъпала става проблем тежката раница. В такъв случай препоръчвам да се ориентирате към най-олекотените модели, че само моливник + вода+ някаква кутия с храна = 1кг. А като сложите и раница от 0,9кг (анатомични, кутии и прочие) стават две килограма. При 18кг тегло на първокласника раницата не трябва да е повече от 10-12% от теглото му според СЗО. Ако се позовете на СЗО при слабо дете може да получите разрешение да съпровождате детето до и от класната стая, за да не носи тежест от 5-6кг. Това би било равнозначно възрастен човек 60кг да носи 20кг на гръб. Не е невъзможно, но е нездравословно най-малкото.
Моят първокласник ще е 21-22кг, колкото е и кака му. Затова и на двамата раниците ще са по 0,100кг празни.
Виж целия пост
# 40
Системата за прием в 1 клас във всеки град еднаква ли е?
Подадох молба в едно училище мин. година още. Сега подадох официално с входящ номер, но г- жата ме застреля, че общо взето желаещите са двойно на местата. Нямам никакво предимство за това училище. Нито живея в района, нито имам по- голямо дете там...само мааалки връзки. Но със сигурност има и с големи връзки.
Та питанките:
Ако подам и в друго училище в системата ще излезе ли? Да не решат, че щом имам и друго училище в резерва, значи се колебая и не ми е важно да съм в това желаното.
Ако не подам на друго място рискувам да остане детето за някое смотано, в което никой не иска да ходи...
Общо взето съм в шах.я
Виж целия пост
# 41
В Русе и в други градове е електронна. Ние ще имаме достъп след около две седмици. В момента са изпитите за НУИ, те правят отделно класиране извън РУО, но са към Министерство на културата.
Виж целия пост
# 42
За кой град става въпрос? При електронните системи не може да подадеш по рано заявление, защото са заключени. И се вижда как си подредило реда на желаните училища. Ако продавате на място в конкретно училище не мисля, че виждат другото желание. Освен ако нямат връзка по между си директорите.
Виж целия пост
# 43
За кой град става въпрос? При електронните системи не може да подадеш по рано заявление, защото са заключени. И се вижда как си подредило реда на желаните училища. Ако продавате на място в конкретно училище не мисля, че виждат другото желание. Освен ако нямат връзка по между си директорите.
Мисля, че понякога има опция при електронната система да се подаде заявление и на място в конкретно училище и те да вкарат заявлението в системата. Така беше при нас за ясла и детска градина.
Виж целия пост
# 44
За Пазарджик. Подадох в училището.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия