Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Всякакви въпроси относно съдомиялните - тема 25

  • 22 260
  • 739
# 570
Здравейте. След две години лутане кухнята е вече факт, желана и чакана. Майка ми питаше защо съм сложила ненужна екстра-съдомиялната. А на нея и треперят пръстите и мисля, че след време ще и е нужна.
Намерих евтина съдомиялна, в олх, с добър рейтинг беше продавача. Струваше 480 лв с доставката. Внос от Германия, казва се Медион MD37531.
 
Екстрите и програмите които има са доста:
-трета кошница, двете горна и долна се местят.
-трета перка.
-всичко вътре е от инокс, освен филтъра.
 -14 минутна програма, която обожавам (нямам търпението да чакам 2 часа, нито един).
-30 минутна програма,  40°  също е супер.
 -еко програма, не съм я пробвала.
-програма чаши на 60°.
-програма за чаши на 65°50 мин, днес я пробвах за пръв път и е супер, само май капсулата дойде в повече на машината, не влиза вътре, а и малко пяна намерих по лъжиците.

-програма на 70° има биберон нарисуван.
-програма 30-50 ° за чаши.
-програма интензивна 50-60 ° за тенджери.
-програма 60-70  ° за тенджери, големи мръсни съдове.
Има копчета за нощно тихо миене, 1/2 миене, и таблетка. Както и буква P и знак за отложен старт  12 ч. И има копче старт.

Не можах колкото и клипове да гледам да направя настройките за твърдостта H, просто не става. Тук пх е 7.1, написано е много мека, но аз мисля че е мека. По спомени от тестовете ми за аквариума дх се движеше 4-7. Първия път насипах водата и солта, около 2 л вода пое. Сложих гланц в кутийката до 15 маркера. Смешно ми беше, защито в магазина търся гланц и очаквам да е нещо като ролито, а се оказа течно Wink И сложих капсула.

Но защо едно времешните капсули ги хващаха съдомиялните? Моите са на феири на разпродажба от Сф, сестрата ми ги донесе. Финиш с лимон.
Изкара ги идеално сухи, само лъжиците бях сложила не както трябва и бяха с малко вода.
Дали не може да ми помогнете с упътване? Да знам коя програма дали има накисване и т.н.

Изсипах буквално комплектите посуда, лъжици, вилици и ножове за масло и ги измих всичките, вижте на снимките, това за мен е много хубава машина. Но не знам дали е редно от страни на вратата в ляво и дясно да стават капки? Чак отвън на вратата се виждат. Имам фолио отгоре сложено, но ще си купя и за страните. Много се притеснявам, все пак е дълго чакана нова кухня, да не се съсипе. Днешната програма на 50 минути  ги изкара горещи. При приключване само дето не изписва долу но, само напомня през 20 сек със сигнал. И не отваря вратата.

На всяка програма изписва колко е продължителността. Последните две програми са около 2.32 ч. Прилагам снимки.Тук в малкуя отвор не влиза таблетката. Може би трябва да купя гел.


В ляво от мивката е съдомиялната.
Последен въпрос. Видях таблетки на феири и на Сомат 80-100 бройки  около 29-33 лв. Дали са хубави на Сомат?  Феирито са скъпи. Доволни ли сте от лидл -ските таблетки и как се казват те?
Благодаря предварително.
Ъпдейт:
Натиснах копче старт и копче П и стана магията. Първо ми изписа L 1-7,  избрах опция 2. Нямам идея за какво е. После ми излезна r1-7. Избрах 2. После излезна 1  on, мисля, че е дали да ти звъни като приключи и не знам дали запаметих настройките. Утре ще пробвам на къса да плакна и да видя дали има разлика. На стандартните настройки си беше супер, нямаше пвтна по чашите.
Виж целия пост
# 571
45 см. ли е съдомиялната? Щом не влиза таблетка да не би производителят е имал предвид, че е много за такава? Аз имам 45 см и ползвам прах от ДМ. От около 3 години. Доволна съм.
Друго-приборите слагам не "легнали",а на една страна. Хем се събират повече, хем по-добре се измиват.
Стана ми интересно каква е тази програма 14 минути. Нито препарат ще се разтвори, нито вода ще загрее, нито ще изплакне както трябва, нито ще ги изсуши. Да не би да е prewash? Т. е. ако не е пълна и я оставате за следващия ден само да ги изплакне.
Виж целия пост
# 572
Може би е prewash. Ще я тествам утре. Не съм видяла на колко градуса е. Кажи ми сега какво е r и какво е L в съдомиялната? Няма никакво  H за твърдост.
Може ли да слагате всичките теми назад, за да почна да чета от първата, че не ги намирам?
Виж целия пост
# 573
На 1 страница е даден линк за предходната 24 тема. А на нейната 1 стр. линк за 23. Чак от първата няма нужда. Във всяка има някой с проблеми или с първа съдомиялна.
А какво е r и L не зная. Няма ли книжка с упътване? И пак питам-45 см ли е уредът? Стана ми интересно защо не се събира таблетка.
Виж целия пост
# 574
Така не се редят прибори бе момиче.
За какво мислиш са рогцата
Виж целия пост
# 575
Какъв модел е тази съдомиялна? В моята чашки не могат да се сложат, няма височина.
Виж целия пост
# 576
Какъв модел е тази съдомиялна? В моята чашки не могат да се сложат, няма височина.
Горение, но, не се притеснявай. По-добре.
Просто за илюстрация я ползвам
Виж целия пост
# 577
Случайно погледнах скрийншотовете на упътването, р е количество на гланца, р1 без гланц, р 2 с една доза. Гадното е, че машината ми изписва  L5, а това е количеството сол. Опитвах се да го оправя на L1 за мека вода но не се получава. Днес няма да имам някакви особено много чинии. Довечера или утре ще пусна на 14 м да видя бива ли я или не. Пише че не е предплакване, а за незасъхнали леко замърсени съдове, по-скоро с прах. И има 3-4 програми със сушене, другите са без сушене. Прави ми впечатление, че някои програми например 30 минутната се увеличава, щом натисна копче таблетка. Защо така.... става 42 мин. В упътването пише, че минутите варират. Също мога да избирам отгоре или отдолу само да ми тече вода. Шантава работа. Пише, че трябва да настроя програма да пусна веднага след настройката за да се запамети л и рА. Довечера ще пусна да видим дали ще се запамети. Аз съм бутнала кошницата за прибори макс нагоре, средната нагоре, за да имам място за тави и тенджери. Ако не ми стигнат за прибори, аз слагам долу в ъглите на тези държачи на чаши.
Сега сутринта прибрах приборите и забелязах на 4-5 от тях да са се появили малки петънца като от ръжда. Дали не трябва да ги мия тях на кратките програми?  Досега не съм имала ръжда по неръждаеми прибори. И са ми нови.
Виж целия пост
# 578
Не си редиш приборите правилно. Виж какво са ти показали по-горе.
L1 0-5- твърдост на водата, а L2 6-11, L3...
Виж таблицата на 25 и 26 страница
https://www.manualslib.de/manual/624436/Medion-Md-37531.html?page=26#manual
Всичко е онагледено в упътването.
Виж целия пост
# 579
Е да де. Моята вода е мека 0-5. Какво съм сбъркала?
Виж целия пост
# 580
Здравейте,
някой наскоро да е мерил твърдост на водата във Варна, Владиславово?
Виж целия пост
# 581
Пак от скрийншотовете на упътването видях, че се опитвам да слагам таблетка там където се сипва гланц. Така че следващия път ще сменя местата. Искам да питам вие делите ли таблетките? Къде мога да купя неща на г.грийн?  Или био препарат /таблетки които измиват хубаво.
Виж целия пост
# 582
Така и не разбрахме 45 см ли е миялната /за 9-10 комплекта/ Ама щом питаш дали да делиш таблетка, значи е такава. Аз делях в началото, но голяма занимавка. Освен това някои таблетки не се делят. Минах на прах и съм много доволна. Любопитно ми е тази 14 мин. програма с каква температура мие и дали въобще ще ти разтвори таблетката или ще я намериш на дъното. А за сушене.. Та сподели, моля.
Виж целия пост
# 583
14 мин. Програма е предмиене
Виж целия пост
# 584
И аз така предположих, но дамата твърди, че не пише такова нещо, а била за леко замърсени съдове. Мисля, че е в грешка, но нека опита. Смятам, че след това ще пусне миялната отново.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия