Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Университети в Германия и други държави с немски език 16

  • 39 040
  • 622
# 615
Може би е добре да уточните дали е с немска застраховка или с ЕЗОК. От сега за другата седмица - трудна работа попринцип.
Виж целия пост
# 616
Може би е добре да уточните дали е с немска застраховка или с ЕЗОК.
В момента е само с ЕЗОК, не сме плащали немска застраховка. Първоначално познати ни казаха, че няма смисъл, но проучваме и ще направим.
Не е довършил всички административни задачки - от доста време не може да си запази час в бюрото за адресна регистрация и попълни формуляр за контакт, ако така успее да се запише. Това спира всичко останало по веригата.

В случая, ще си плати изследванията - търся насоки как да ги направи, докато се запише при личния лекар, който ни препоръчаха в Нюрнберг.
Виж целия пост
# 617
Нашият личен лекар си има амбулатория и сестрата там ни взима кръв. Изследванията са готови след  ден-два. Да потърси лекар в района, доколкото знам не може да отиде, както  в България направо в лаборатория и да си пусне сам изследвания. Да се обади в няколко праксиса и да пита дали приемат с ЕЗК, все някой ще го приеме.
Виж целия пост
# 618
Нашият личен лекар си има амбулатория и сестрата там ни взима кръв. Изследванията са готови след  ден-два. Да потърси лекар в района
The Game, благодаря за отговора, прочетох подобен пост от 2018, мисля да се свържем с бъдещия личен лекар и евентуално той да го вземе извън ЕЗОК. Ако не - търси в района... и да видим.
Виж целия пост
# 619
Мимиф, прочетох поста, но изчаквам отговор от дъщеря ми. Ще разпита как стои въпросът с  ЕЗОК, без адресна регистрация  и  личен лекар, понеже единственият път, в който тя си прави в Нюрнберг изискваните за чуждестранния семестър в Азия изследвания, беше през личен лекар и  с немска здравноосигурителна карта. Иначе знaм просто имената на две налични в града лаборатори - Synlab и Limbach. Но не мисля, че може просто да отиде там и да си плати..

Веднага щом науча нещо, ще пиша.
Виж целия пост
# 620
Аз ви препоръчвам да звънне на 116117 и да попита. Там могат да го пренасочат и към места в района и ще му дадат повече конкретика. Телефонът е като 112 - безплатен и работи постоянно, но за неспешни здравословни случаи, т.е. точно вашето.

Иначе по отн. на "бъдещия л.л." - л.л. не е задължителен тук, а и е трудно да се намери в по-голям град, та може и да не ви се получи, освен ако вече не е потвърдил, че ще го вземе. Пример: лекарката, при която ходя от години за нещо тип настинка, ми каза, че не може да ми стане л.л. официално, но съм й пациент и си ходя. Нямат капацитети за толк. пациенти, на които да са л.л. просто.
Виж целия пост
# 621
Щом ще си плаща изследванията, според мен, да потърси в гугъл лаборатории в района и да им звънне. На мен от една такава лаборатория ми казаха, че на мен могат да ми вземат кръв на място, а за децата ми препоръчаха лекар, защото на деца кръв взима само педиатър.
Виж целия пост
# 622
Мимиф, дъщеря ми сега сподели, че наистина е най-добре да звънне младежът в лаборатория и да попита, като обясни с каква карта е и какви изледвания се очаква да  му се направят..

По повод адресната регистрация - интересно... Дъщеря ми сподели, че заради короната и в момента се практикува регистрация по пощата. Попълваш бумагите и ги изпращаш.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия