Кафеавтомат – заслужава ли си и какъв да изберем. Тема N⁰3

  • 58 479
  • 828
# 315
Към гарата. На последната пешеходна пътека е (или първата)

Виж целия пост
# 316
Вчера си играх доста с една дърта машина. Пределно ясно ми е, че не разбирам много от кафе. Показвам снимка на едно кафе, което е направено като мелачката е на най-ситната степен и малко-по-малко от средния грамаж.

Ето го отстрани


Кафето е колумбия
Виж целия пост
# 317
Толкова бял каймак просто не може да има. С такъв цвят може да е само пяна, макар да е с доста ситни мехурчета.
Виж целия пост
# 318
Толкова бял каймак просто не може да има. С такъв цвят може да е само пяна, макар да е с доста ситни мехурчета.

На живо е малко по-тъмен.....но въпреки това наистина е бял. Явно кафето е леко изпечено.......обаче, е доста плътен. Захарта е потъва трудно. На вкус бива....въпроса беше в друго. Какво кафе да взема за проба.....за робуста знам? Други сортове?
Виж целия пост
# 319
Аз пия чиста арабика, защото не държа на силата, а на аромата и вкуса.
А каймакът по принцип се образува не от мехурчета въздух, а от разните му смолисти и мазни вещества в кафето, които не се разтварят във вода. И затова е по-светло или по-тъмно кафяв.

Но виж тази картинка, може би наистина нищо не е извлечено от кафето, на вкус как беше?
Щом е на най-ситно значи или температурата е била ниска или ти трябва крема диск за да извлечеш повече.


Виж целия пост
# 320
това горе е чиста пяна като на бира, Черна станция е обяснила.
Аз не разбрах какво се пита, хем било добре на вкус.
Най-добре е да се пробват различни марки кафе и да си прецениш кое ти харесва, а не да чакаш да ти кажат стандартните 5 марки у нас.
Виж целия пост
# 321
Ами може би, наистина не се изразих правилно.


Кафето е горещо.....не е мерено точно, но е но е парещо (утре ще измеря и ще пиша).

Въпроса ми е друг. Освен в ситнотата и грамажа, с кой сорт кафе да го пробвам освен робустата за която казвате че прави каймак.има ли подобно на нея кафе


ЧС,

На вкус е добре......(е има и по-хубави) но бива. Силничко е, не е воднисто.....черно е...
Виж целия пост
# 322
Има два вида кафе в света, робуста и арабика, вече има стотици сортове от всеки вид, ама надали търсиш тях, 99% са смеси/блендове.
Пробвай с различни кафета, според бюджета ти и мераците, на един му харесва едно, на друг друго.
Робустите правят повече каймак, имат двойно повече кофеин и са по-евтини като цяло спрямо арабиките, както и нямат изразени вкусови качества.
Има много марки продаващи смеси от робуста и арабика.
Виж целия пост
# 323
Температурата на водата е ниска, повече прилича на безалкохолна напитка.
Виж целия пост
# 324
Днес с термодвойка измерих 82⁰ на струята и 90 от чучура. За мен е горе долу нормална, но според вас как е?
Виж целия пост
# 325
Днес с термодвойка измерих 82⁰ на струята и 90 от чучура. За мен е горе долу нормална, но според вас как е?
Ето в този форум са маниаци и коментират в детайли. В някоя от десетките теми имаше обяснения и за температурата.

https://coffeeforums.bg
Виж целия пост
# 326
И аз търся това и се насочих към тези два автомата, но все още се колебая и не мога да реша.


Имам втората машина, не е стар модел .
МагнификаS е новият модел от серията.
Хубаво кафе прави, но ни костваше седмица + половин килограм кафе докато я настроим. Но аз я сравнявам със старата ни Делонги - ръчна, като нейното кафе не може да докара.
Виж целия пост
# 327
Според мен втората е стар модел, имам я от 2016 г.
Виж целия пост
# 328
Аз имам втората и съм доволна.
Виж целия пост
# 329
 И ние ползваме вкъщи втората от години, купих и на нашите също втората - и двете семейства сме много доволни.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия