ТАТски вкусни рецепти! Включете се в играта!

  • 5 639
  • 196
# 15
Предястие с патладжан и домат

1 бр. патладжан
 2 бр. домати
 200 г бяло сирене
 3 с.л. горчица
 1 с.л. мед
1 с.л. зехтин

Патладжанът се нарязва на колелца с дебелина около 0.5 см. Посоляват се и се слагат в гевгир за половин час да си пуснат горчилката. След това се измиват и се подсушават върху домакинска хартия.
Колелцата се намазняват от двете страни, подреждат се в тава и се пекат в предварително загрята на 180С градуса фурна. След 10 минути се обръщат и се допичат до златисто. Доматите се нарязват на колелца. Върху всяко кръгче патладжан се слага кръгче домат, а върху него - сирене. Полива се с дресинг от смесените горчица, мед и зехтин.
Виж целия пост
# 16
Миш маш Simple Smile
Виж целия пост
# 17
Миш маш с печени консервирани чушки. Салата снежанка с кисели краставички. И палачинки със сладко от малини.
Виж целия пост
# 18
Ползвам ТАТ доматено пюре за подложка на домашната пица. Всички са доволни. Ето последната пица.
Виж целия пост
# 19
За сос болонезе на спагети, за лазаня, за пицата и всичко става вкусно
Виж целия пост
# 20
Киселите краставички са ми любими! Салата от краставичките Тат ,аншоа и варени картофи.
А с граха правя овчарски пай .- , кайма , грах и пюре + кашкавалена  заливка отгоре.
Виж целия пост
# 21
Салата:
Червени чушки капия ТАТ
лук
зехтин
оцет и сол.

Салата:
Кисели краставички ТАТ
майонеза
варени макарони
черен пипер
сол.
Това са салатите, но много често готвя грах, миш - маш, панирани чушки.
Виж целия пост
# 22
Миш маш с печените червени чушки ммм
Виж целия пост
# 23
Миш маш с червени чушки, доматена крем супичка.
Виж целия пост
# 24
Панирана печена капия ТАТ, миш-маш или на салата със зехтин, оцет, чесън, сол и копър.
Виж целия пост
# 25
Чийз- кейк със сладко от ягоди ТАТ.
Панирани печени чушки  с печена, белена капия ТАТ.
Виж целия пост
# 26
разядка

1 буркан печена белена капия Tat
нарязваме чушките, добавяме натрошено сирене около 300грама
малко чесън объркваме и готово
Виж целия пост
# 27
Европейска салата с кисели краставички и печена капия.
4 бр. кисели краставички ТАТ
4 бр. печена капия ТАТ
400 г царевица
250 г майонеза ТАТ
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер

РЕЦЕПТА:
Обеленената печена капия и киселите краставички се нарязват на дребни парчета и се смесват с отцедената царевица.
Прибавят се майонезата, черният пипер и солта.
Продуктите се разбъркват и се оставят в хладилника за няколко часа.
Виж целия пост
# 28
Миш маш с печени червени чушки.
Виж целия пост
# 29
Любима ни е салатата с печена, белена капия, чесън, оцет, олио, сол и магданоз.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия