Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 8

  • 40 667
  • 750
# 570
Това е моят опит с тренировките след прекаран Ковид:
Изкарах леко Ковид, но седмици след това нямах много- много сили и лесно се уморявах. Тогава правех основно дълги разходки и леки йога практики. Някъде два месеца по- късно започнах да тренирам, но "с умом и разумом".
Индивидуално е.
**************************************************************************************************************************

А аз от как се разболях до оздравяването си толкова въглехидрат не бях изтъпквала за 10 години. Но само при мисълта за месо и стомаха ми се обръща ( даже все още). Захар не, но боб, леща, картофи щ, езекил хляб и без грам животински протеин. Пораженията ще ги видя по-късно предполагам.

Това ме накара да се замисля...
Скоро ще стане 1 година, откак се заразих с Гадта. Последните 10-11 месеца изпитвам лека непоносимост към месото. Ям, когато ми се дояде, но реално това е много по- рядко от преди. Иначе в нас почти ежедневно готвя за другите месо, всички са (сме?) големи "хищници", няма връзка с някакви веге или веган настроения, но като седнем да се храним- аз само към салатата и гарнитурата посягам. Чудила съм се защо така и "какво ми стана" Simple Smile, но след споделеното от теб, се замислям, дали не е вид пост- Ковид синдром. Grinning Пиша го с усмивка, но ще ми е интересно при някой друг има ли подобни промени в хранителните навици?
Виж целия пост
# 571
ТиЛи, значи не съм само аз. Скоро не се виждам да заръфам пръжола. Какво ще правя с тоя протвин не знам. Че и по протеина на прах не си падам много. Ще висна съвсем. Както съм на 46 и процеса по загуба на мускулатура върви с пълна сила. Кавото такова…..
Виж целия пост
# 572
Във вкусовете нямам промяна, но 8 месеца бях без обоняние, което ме влудяваше. Имам и някаква промяна в обмяната на веществата, която казано честно си мислех, че е на хормонална основа, но изследванията показват, че няма проблем в нито едни хормони. Съответно лекарите отново приписаха вината на ковида Sad
Гад си е... М......му. 3 месеца след изкарването ме имах доволно количество антитела. Преди няколко дни 9 месеца по-късно нямам никакви. Sad
Виж целия пост
# 573
Оле, как е възможно? Значи трябва да се пазиш в залата много. Аз там го лепнах. Никой не носи маска там и няма как. За сега освен месото другото гадно нещо ми е шоколада. Не му усещам вкуса. Все едно бутер захапвам. Преди омитах по половин 95%.
Виж целия пост
# 574
Аз за това стоя още в онзи гаден фитнес, защото всеки е задължен да почиства с дезинфектант след себе си всичко. Да, уредите са по- малко но мисля че в този период си заслужава да направя компромис. Не се носи маска вътре, но в приложението на телефона си виждам винаги на колко % е пълна залата и си подбирам по- спокойни часове.
По- миналата седмица разгледах един друг фитнес, много голям, има и всякакви зали вътре, цената е супер също, хареса ми и че има женска зала с пълно оборудване (не само кардио уреди и някакви гирички). Ама почистването след теб е опция и съответно почти никой не го прави.
Виж целия пост
# 575
Аз от миналата година от ноември месец не тренирам в зала, а само вкъщи. Купихме с ММ доста тежести и засега не мисля да се връщам във фитнеса. Не съм загубила по никакъв начин формата, в която бях докато ходех на зала и може би заради това не ми се връща там. Тук в БГ няма никакви мерки в залите. Със сигурност не съм го лепнала там, но аз контактувам в много хора в ежедневието си и съм изложена на риск. Обмислям варианта за ваксина, но още не съм взела решение.
Виж целия пост
# 576
И аэ една седмица се иэгубих, но мога да се похваля, че съм на 100% чиста. Така де, храня се иэцяло беэ эахар, онеэи гадни бонбони следобед ги махнах. Също всеки ден от 1.10. съм тренирала по 60 мин поне, включих и тренировки эа pelvic floor подготвящо эа след раждането. В момента съм на спининг колелото Grinning и преди да приключа днескашната тренировка си вписвам отчета эа днес: последен ден от 28 г.с.  
сутрешна: трен эа pelvic floor 15 min
1/ 500 гр био пробиотично кисело мляко 3,8%, 300 гр гроэде
2/ половин банан
3/ гулаш от телешко месо с гарнитура пълноэ. макарони
4/ пълном. котидж с краставица
5/ эелена салата със сьомга и филийка пэ. хляб
Трен: 40 мин спининг и 5 ръце

Държа се все още на около 62,2-62,4 кг эависи от деня. Общо качени до тук почти 6.
Виж целия пост
# 577
Браво Снежанке Simple Smile Колко кг-ми си предвидила да качиш до края на бременността. 6кг за 7ми месец е страхотно. За кога ти е термина??
Виж целия пост
# 578
Благодаря ти, Ани Blush
Иска ми се да кача макс 12 кг. Според мен ще се впиша в тях. Под 10 кг не мисля, че е эдравословно обаче эа моето начално тегло и 10 е минимума, който съм си набеляэала. Почнах 56,5 кг на 171 см като първите месеци бях свалила до 54,5, но веднага като эапочнах да се храня нормално ги върнах на 56,5, така че эа стартова поэиция броя 56,5. Все пак другото е било доста дехидратиране. Не съм яла чак толкова нискокалорично въпреки повръщането, эатова не мисля, че са били истински свалени кг.

Терминът е 3.1., но аэ мисля, че ще дойде края на декември. Grinning Така съм си пожелала.
Виж целия пост
# 579
Браво за волята, дано да се впишеш в желаните кг.
Аз до към 7-мия месец бях добре, само коремче и малко в бедрата бях качила. Последните 2 месеца какво се случи, не знам, но накрая бях близо 30кг отгоре...
Виж целия пост
# 580
Колкото и да е егоцентрично съм убедена, че ще се справя. Bowtie По-скоро се притеснявам да не кача по-малко кг и бебето да е с ниско тегло. Тренирам, храня се добре, когато ме налегнат мисли эа иэлишни хранения, се мотивирам със снимки на хора с наднормено тегло/чета эа диабетици/болести и като си представя колко гадно ще се чувствамв подобно състояние, ми се отяжда. Беэ тренировки пък бих откачила. А след леко прекаляване броенето на кал. винаги ме вкарва в релси. Въпрос на това колко силно искаш или не искаш нещо. Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 581
По-скоро се притеснявам да не кача по-малко кг и бебето да е с ниско тегло.
………………….
Въпрос на това колко силно искаш или не искаш нещо. Stuck Out Tongue Winking Eye

Няма много общо между теглото на майката и на бебето 😊 С първата бременност качих точно 9 кг, акушерката в детската консултация предрече, че ще родя мишле. Отидох да раждам 59 кг, мишлето беше 3750 г. Жената, с която бяхме в една стая, роди бебче 2100 г, а беше качила 25 кг при старт 80…
Вторият път качих 11 кг, но тръгнах от 48, та пак на сакралните 59 родих.  Беба беше 3250. Мисълта ми е, че колко ще натрупаме на кълките, няма общо с това, което ще натрупа бебчето. Само спокойствие, любов и мисъл трябват, природата си знае работата 😊
Виж целия пост
# 582
И аз мисля че бебето си качва по негов си начин, без значение теглото на майката. Аз до деветия месец повръщах. Буквално карах на вода и хляб. Сина ми се роди 4,500. Не знам от къде ги взе тези кг това бебе. Бях в шок. Че аз ако се хранех нормално колко щеше да излезе това дете?
Виж целия пост
# 583
Ветрена, браво. И това го има наистина, права си. Някъде бях чела, че по-важно е качеството на храната, витамини, минерали, фибри и т.н. и дори появата на гестационен диабет эаради лошо хранене (и прекомерно качени кг) води до эабавено раэвитие на бебето и други проблеми. Може би това обяснява такива случаи. Със сигурност тъпченето на храна и обеэдвижването едва ли са полеэни и эа майката, и эа бебето.
Виж целия пост
# 584
Качих по 15кг , бебета 4.200 и 4 кг.
До 7-и чесец по 7кг.Ставаше ми лошо много.
От 7-и до края на 9-и останалото 🤦🏻♀Без да ям много или различно.Хормони!
С ражданията свалях по 10кг.Тоест бях качила 5 на дупето.
Та бебето ще изсмуче
мама, но ще расте.Опасно е липсата на желязо и това, че мама може да се сдобие с дефицити.
С кърменето е същото:)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия