Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ваксини срещу ковид-19, актуална информация и отчетна тема

  • 414 861
  • 9 275

Анкета

С коя ваксина се ваксинирахте?

Опции:

# 45
Бременността е рисков фактор за тежко протичане на ковид. Аз лично бих се ваксинирала, особено ако планирам бременност.
Засега няма данни, които да показват, че ваксините имат някакви негативни ефекти върху бъдеща бременност.
Виж целия пост
# 46
Заради отстранен яйчник заради киста се следя на всеки 6 до 8 месеца, за да може ако има нещо - да се хване навреме. Лекарят ми препоръчва на всички свои пациентки да се ваксинират без притеснения, не смята, че ваксината може по какъвто и да било начин да навреди на репродуктивната система.
Виж целия пост
# 47
Отчитам се, в петък сутрин сложих първа доза Пфайзер. Странични - първи ден болки на мястото на инжектиране и леко ограничени движения на ръката, еднократно бучене в ушите за няколко секунди. Втория ден по-силни болки, но напълно поносими,  до вечерта спряха. Първите няколко часа ми се увеличи апетита, после се появи леко гадене. Отнесена съм и ми се спи, но съм на противоалергични 3 дена преди и 5 след ваксината, та може това и гаденето да са от тях. Други лекарства не съм пила.
Виж целия пост
# 48
Аз наминавам да видя как са другарите по съдба със Астра Зенека. Първата доза ми беше 1 март, втората я сложих точно на 70 ден.
Първа доза на 21.02, втората на 27.04. Жива съм и мърдам. Не са ми поникнали ни рога, ни копита, връзка с космоса също нямам.Stuck Out Tongue Winking Eye Това в кръга на шегата.
Виж целия пост
# 49
И аз не получих директна връзка с 5G-то, нито проговорих китайски, за огромно мое съжаление.
Даже уиндоуса... упс, това няма да го призная публично.
Виж целия пост
# 50
А някой друг да е имал проблеми с ниско кръвно след втората доза Астра? В сряда я сложих, оттогава съм по-отпаднала от обичайното и кръвното ми е ниско. По принцип съм с нормално кървно и сега се чувствам замаяна. Дали е от ваксината или е съвпадение?

Аз вчера (над 24 часа след 2 доза) бях леко замаяна и ми беше лошо, но само за около 2 часа. Мерих си кръвното, не беше ниско, само границите бяха леко събрани, но при мен се случва често и не съм сигурна, че е от ваксината.
Но мой познат беше с много ниско кръвно (опасно ниско) и събрани граници след втора доза Модерна.
Виж целия пост
# 51
Аз съм бременна и още не мога да се ваксинирам (12та седмица), и ще го мисля кой знае колко време та подкрепям да свършите тази работа предварително. Още повече, че сега има и Джонсън дето е еднодозов и отпадат и притесненията тип - ами ако забременея между 1ва и 2ра доза. Ако ви пасва Джонсън де Simple Smile

Иначе опитът от моето семейство може да е интересен:
Първо се ваксинираха свекъра и свекървата (70+) през януари-февруари в Русия със Спутник - имаха алергични реакции на първа доза и много се чудеха за втора, ама сложиха и сега си щъкат насам-натам.
(мога да ги разпитам подробно)

После (21.02) се ваксинира баща ми (70+) с Модерна в Щатите - имаше проблеми с много ускорено сърцебиене, ходил в болницата и му дали лекарства за сърцебиенето и за разреждане на кръвта. Казали му, че ако се повтори има опасност от съсиреци в мозъка (?!). Някакво време след втора доза му спряха лекарствата и му предписаха нещо за профилактика, което уви нe разбрах какво е. Сега си е добре Simple Smile

Майка (68 год) тук в България се ваксинира на 12ти март към 10 часа при ДжиПи-то, имаше само слаба температура (37 и малко) и умора. Тя е алергична към няколко лекарства и пи някакви анти-алегични хапове превантивно, нямаше проблем. Много се чуди, но не ce отказа.
На 12ти март в 12 часа, спряха ваксинирането с АЗ и жената много се притесни - трябваха седмици да се успокои. Та тук имаше главно психологически щети Sad
Иска да си сложи втора доза - пада и се 21.05 другата седмица - пак при ДжиПи.

Мъжът ми (45 год) имаше час от системата на 06.04 за най-близкият пункт, като беше писал - без значение на ваксината. По това време имаше само АЗ. Каза, че няма проблем да си сложи АЗ. На 6ти април трябваше да се изкаже ЕМА за АЗ и го помолих да изчака, да видим дали ще я спрат. Не я спряха и отиде да си я сложи на 10.04 на зелен коридор във ВМА. Имаше стандартно за АЗ треска, мускулни болки и висока температура (39) ама всичко се оправи за около 40 часа.  

Брат ми (34 год) се ваксинира април месец в щатите с Джонсън, той прекара ковид миналата година, та еднодозовата му се стори подходяща. Нямаше никакви особени реакции и понеже е имал малко течност на ръката след поставяне на дозата се чудеше дали има пълна доза Simple Smile
Виж целия пост
# 52
Момичета, много ви благодаря за споделените отзиви. При мен момента наближи, защото вече имунитет нямам, и ако ще се ваксинирам трябва да е точно сега, с оглед на периода на изчакване при евентуални опити за бебе, бъдещо пътуване в Турция където уж върлува сега новия индийска щам, плюс това да съм спокойна и при евентуална бременност да не го мисля тогава.
Ще се ваксинирам с Файзер-такива са препоръките на личната, много рядко имало проблеми и странични ефекти при бременни, при млади хора и при възрастни като цяло. Ня всички жени,които планират или са бременни препоръчва само Файзер или Модерна, и ми каза само да НЕ е Астра Занека. Това по нейните думи и наблюдения сред пациенти, които е ваксинирала в последно време.
Виж целия пост
# 53
Моята майка е на 78, има стент и пие лекарства за кръвното и сърцето, но първа се ваксинира, главно заради нас – да не ни създава грижи и притеснения, ако пипне вируса.

Браво на майка ти!
А моята си слуша ЛЛ, според която не трябва да се ваксинира, че била с рискови - същите като на майка ти, заболявания. А, и диабет има майка.
Виж целия пост
# 54
Някой тук се е ваксинирал с Джонсън, я да казва кой е Wink
Виж целия пост
# 55
Някой тук се е ваксинирал с Джонсън, я да казва кой е Wink
Може да е единият от тези петима души 😉🙂:
https://www.btvnovinite.bg/predavania/tazi-sabota-i-nedelia/zele … ta-na-jansen.html
Виж целия пост
# 56
А моята си слуша ЛЛ...

А моята изобщо не е коментирала с ЛЛ, просто я е уведомила, че иска да се ваксинира.
Допита се първо до кардиоложката си обаче. Тя я уверила, че нито една от ваксините не може да повлияе върху състоянието ѝ, даже напротив. „Незащитеният“ сблъсък с вируса е много по-опасен и с реална заплаха за живота.
Така че пращайте близките си да се консултират със специалистите, а не с ЛЛ, които в много случаи повече вредят, отколкото помагат.
Виж целия пост
# 57
Не ми дава да направя цитат с мнението на бащата, понеже темата е заключена - исках да кажа, че аз бях така дълго време с много реакции и ми отказаха втора игла. Според тях е опасно да си слагам и на този етап ще остана с една доза. Дано е правилното решение.
Обсъдете с лекарите това нещо, сериозно е.
Не помня потребителката, но може да ми пише ЛС, за да й споделя подробности.

И това исках да питам, останалите с една доза какво са им казали лекарите, дали все пак имат защита и какво да направят занапред? Благодаря Simple Smile
Виж целия пост
# 58
Ние утре се каним в Св.Анна да се ваксинираме.Първа доза беше ВМА на Комирнати.Дано няма хора и имат наличност.
Виж целия пост
# 59
Одри, представям си какво и е било на майка ти, а и на вас.
Сирос, как Сийке, а нещо Бил Гейтс, туй онуй...
Аз съм омъжена, та ми отпаднаха надеждите 😏
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия