моля за спешна информация

  • 600
  • 4
Здравейте мили домакини!За първи път направих туршия в 100-литров бидон,като продуктите са---зелени домати,чушки,и  моркови , но незнам колко сол и подправки да сложа зада може хубаво да фтаса и да не я разваля.Всичките зеленчуци вече съм ги наредила,залях с 46 литра вода и сложих като заначало половин кг,сол.Моля по компетентните и които са правили подобна туршия да ми помогнат с отговорите си.Надявам се че поне някои от вас са правили и могат да ми отговорят.Страхувам се да не се развали и затова моля за спешен отговор.Предварително ви благодаря за вниманието и отзивчивостта! Praynig  bouquet
Виж целия пост
# 1
такава трушия като правя (само сол и вода нали ????) дозата ми е 1:14 сол-вода. Значи на това количество вода -  46л се падат 3.280гр.
друг метод - по "бабешки" - разтваряш сол във водата така, че сурово яйце да изплува отгоре и да се покаже кръгче от него колкото 20-50ст.

Виж целия пост
# 2
благодаря ти много но това с яйцето не го разбрах,къде да разтворя солта в бидона ли ,и как се слага това яйце с черупка или без черупка
Виж целия пост
# 3
благодаря ти много но това с яйцето не го разбрах,къде да разтворя солта в бидона ли ,и как се слага това яйце с черупка или без черупка

трябва да си изцедиш сега всичката вода от бидона в  съд някакъв.. Яйцето трябва да е що-годе прясно. Слагаш по 1 шепа сол и разбъркваш, докато яйцето се покаже отгоре и му се види кръгче колкото монета. Яйце с черупка.

Другото ще ти е по-0лесно, да не вадиш обратно водата, щом си сложила. Всъщност ако това е всичката ти вода - това е солта. Но ако трбябва да долееш вода - събери двете количества вода и раздели на 14 да получиш количеството сол.
И  трябва да притиснеш после отгоре, ама сигурно знаеш, както и да "претокваш"  - един маркуч в бидона и вкарваш въздух
Виж целия пост
# 4
аз слагам по 1.5 супена лъжица сол на килограм зеленчук, водата покрива притиснатите зеленчуци
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия