Какво ще купя отново - 4

  • 95 368
  • 735
# 300
Какъв е този чай хънибуш? Извинявам се за невежеството, но нищо не ми говори. Има ли нещо общо с ройбоса като вкус и аромат?
Виж целия пост
# 301
Билкови чайове - от билковите аптеки. Не знам дали във всеки град има, в София има няколко, може и с онлайн поръчка. Забелязах, че и в големите вериги зареждат някакви серии, насипни в пакети, не са във филтър пакетчета.
Виж целия пост
# 302
Какъв е този чай хънибуш? Извинявам се за невежеството, но нищо не ми говори. Има ли нещо общо с ройбоса като вкус и аромат?
То и аз от приятел се запалих по него 😊 Храст е, много силно ароматен като мед. Даже на мен ми сладни ако си направя само от него, ноооо миризмата трудно се понася ако е чист. Много е натрапчива. Комбинирам го по мъъъъничко с разни билки, зелен... Така или иначе чайовете ги пия чисти, т.е. гола вОда 😂 Ройбоса не е чак толкова силен, но и той чист ми идва нанагорно. Въпрос на вкус де. Пробвай, ако харесваш мед и аромат на мед, мисля че ще ти допадне.
Виж целия пост
# 303
Пия чай целогодишно, освен посочените Алпинист и Добро утро, обожавам този старопланински
http://www.bioprogramme.net/chai/traditsia-tradition/staroplaninski-chai
И чая на ФИТОЛЕК за стомах
https://apteka.puls.bg/bg/filtarni-chaiove/fitolek-chai-gastro-filtar-h-20-57983
Виж целия пост
# 304
Освен цитираните в предния пост харесвам този на VERVE с ябълка.
Виж целия пост
# 305
Ей това брашно от Лидл:

Откакто го открих, само него купувам. Страхотно е. На когото съм го препоръчала, всеки го е харесал.
А, това е днешната ми пита с него:
Скрит текст:
Виж целия пост
# 306
О, да, още един глас за брашното.
Виж целия пост
# 307
+1 за Брашното, купувах София мел, но нещо последните пъти не ми допадна, това лидълското го взех на майтап, а то се оказа страхотно.
Виж целия пост
# 308
А ако може и рецептата за питатаааа.. 😁
Виж целия пост
# 309
А ако може и рецептата за питатаааа.. 😁
Скрит текст:
Всичко е малко на око, ама:
-около 1 кг. брашно
-1 пак. суха мая
-1 ч.л. сол
-1ч.л. захар
-2 яйца + белтъка от третото, а жълтъка отделяме за намазване на питата
-около 100-150мл. мазнина, аз смесвам равни количества олио и зехтин
-около 600мл. затоплена течност, тук смесвам равни количества вода и прясно мляко.
Пресява се брашното, прави се кладенче, слагат се изброените съставки и се измесва меко тесто. Ако водата е малко се добавя още водичка, ако лепне се добавя още брашно, може и малко мазнина. Оформя се топка, намазва се с малко мазнина да не съхне и се оставя да втаса на топличко. След като удвои или утрои обема си се премесва отново и в намазнена тавичка за печене редите питата. Там вече си избирате дали да е на топчици, на розички или друга плетка. Отново се оставя да втаса, след което се намазва с отделения жълтък разбъркан с малко зехтин/олио, поръсва се със сусам, мак или с каквото предпочитате и се пече на 180 градуса, на горно и долно печене. Като е готова питата, вади се от фурната, поръсва се с малко водичка и се завива с чиста кърпа. Пп Може да направите от тестото ролца във вътрешността на които да поръсите натрошено сирене, после режете рулцата на дебели(високи) кръгове и редите в тавата. Оставяте да втаса. Намазвате с жълтък и печете. Това е. Grinning
Виж целия пост
# 310
Маска за лице
Виж целия пост
# 311
Пушена риба тон. Много вкусна за сандвичи или мезе. Взех я от Билла.
Виж целия пост
# 312
Цедено кисело мляко на Родна стряха със сладко от боровинки. Най-вкусното цедено кисело мляко, което съм ял, а съм пробвал доста. Grinning
Виж целия пост
# 313
Чорапи с ангорска вълна на Руен. Беше лятото, като поръчвах, и бях поръчала основно летни чорапи, повечето тип терлици, но по-високи, до над кокалчето, които също не са лоши, обаче явно съм поръчала и 2 чифта зимни, и скоро направих сефтето на единия. Няма такъв кеф просто - топли, удобни, нито дълги, нито къси, не се свличат, а и не бяха скъпи.
Виж целия пост
# 314
Кукумицинка, можеш ли да дадеш линк за чорапите? Силно ме интересуват.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия