Идеи за зеленчукова градина на балкона - 2 Тема

  • 37 989
  • 416
# 390
Лукът не се засява така, от семената става арпаджик и чак от него засаден после става лук.
За зелен лук обикновено дори не е арпаджик а балучки, поне по моя край така ги наричат. По-едри глави са от арпаджика, но по-дребни от глави лук. Питайте по пазари или подобни ако имате наблизо.

Иначе руколата е лесна по принцип, тя расте като бурен и май само жега и суша я морят нея. Колкото и да предполагам че не смятате навън на открито да ги слагате за зимата, едва ли точно тези неща да я сполетят.

На пакетчето пише, че е само за перата и, че не формира глави. Не можах да намеря балучки. :/
Виж целия пост
# 391
Може ли снимка на пакетчето?
Виж целия пост
# 392
Може ли снимка на пакетчето?

Да, разбира се. Ето:
Виж целия пост
# 393
Благодаря. Пише, че трябват 15-17 градуса и е вероятно да не тръгне нищо. Не пречи да опиташ в една по-малка саксия, защото пък пише, че е студоустойчив. Аз за първи път виждам такъв лук на семенца и мислех, че е от този живородния, като написа че е само за перата.
Виж целия пост
# 394
На Женския пазар преди 2 седмици гледах арпаджик и балучка да продават на 1-2 сергии. Първата сергия беше съвсем в началото, ако тръгнете от Сливница. Точно до първата чешмичка.
Виж целия пост
# 395
За зелен лук се сеят покълнили глави стар лук.
Виж целия пост
# 396
Благодаря. Пише, че трябват 15-17 градуса и е вероятно да не тръгне нищо. Не пречи да опиташ в една по-малка саксия, защото пък пише, че е студоустойчив. Аз за първи път виждам такъв лук на семенца и мислех, че е от този живородния, като написа че е само за перата.

Ще ги сея в сандъче. Саксията ще я сложа на перваза на прозорец със западно изложение.
Виж целия пост
# 397
За сега  е само  това    и лютиче чушлета      на заден план се вижда  бидоха с кисело зеле  ,магданоз  и старото  вино......искам съвет за маруля,....
Виж целия пост
# 398
Тези лилавите неща люти чушлета ли са? Много ме радвате като сложите снимки с резултат Simple Smile
Виж целия пост
# 399
За сега  е само  това    и лютиче чушлета      на заден план се вижда  бидоха с кисело зеле  ,магданоз  и старото  вино......искам съвет за маруля,....

Красота! Simple Smile
Виж целия пост
# 400
Тези лилавите неща люти чушлета ли са? Много ме радвате като сложите снимки с резултат Simple Smile
      ето ги узрели и  изсушени   .   леко ще ги  запека и смеля,за Чили., идеални  за шкембе и  пача..
Виж целия пост
# 401
Здравейте, преди около 15 дни засадих семена за листни салатки в сандъче на терасата, като идеята е да си останат там и просто да си късам, когато са готови. В момента изглеждат така. Някой пробвал ли ги е, дали според вас ще трябва да ги разредя малко?

Скрит текст:


Виж целия пост
# 402
Ако са за бейби салати, няма да им пречи чак толкова. Ако слагам такива, обикновено минавам с една ножица и орязвам които първи са станали по-големи от другите, хем и разреждам по този начин. Като наберете за така няколко пъти за салата и си стават съвсем добре.
Виж целия пост
# 403
Ако са за бейби салати, няма да им пречи чак толкова. Ако слагам такива, обикновено минавам с една ножица и орязвам които първи са станали по-големи от другите, хем и разреждам по този начин. Като наберете за така няколко пъти за салата и си стават съвсем добре.

Да, би трябвало да са за листа, а не да стават глави салата. Ще ги оставя за сега значи.

Благодаря Blush
Виж целия пост
# 404
Е те не се знае и ще оцелеят ли баш всичките. В момента в който имаш вече някои достатъчно пораснали, ги погваш само тях с една ножица и то ще остане малко повече място да растат останалите. И така всеки път. Те и без това не ти трябват всичките наведнъж.
Аз и магданоза си така бера - понеже по принцип си го паса доста, минавам всеки ден и отрязвам най-едрите а останалите си остават да си растат. По този начин и дръжките им няма кога да станат жилави и си ги ям и тях в салатата, те иначе само за в гозби и кюфтета стават.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия