Как правилно да изберем количка?
Кое е главното, което трябва да спазим при избора си?

Като начало трябва да определите каква количка искате да купите за Вашето дете.
В днешно време се предлага огромно количество модели, но за да Ви е по-лесно да се ориентирате, можем да ги разделим на няколко големи групи.

Първа група - това са колички за новородени с кош.
Обикновено такава количка е много удобна за децата от раждането им до 6-7 месечна възраст.

Втора група - колички, които освен кош, който се сваля, имат и седалка за разходка.

Трета група - колички, които могат да се трансформират.
Вместо кош тези колички имат чанта за пренасяне на детето (тя се ползва от раждането до 6-месечна възраст). Самата количка е голяма количка за разходка, която се трансформира в зависимост от възрастта на детето.

При купуването на количка трябва да се обърне внимание на това амортисьорите да са леки, тъй като и най-спокойното дете ще трябва да се приспива, а и така ходът на количката ще бъде по-плавен, даже и по неравни повърхности.

При много деца количката в първите месеци от живота им замества креватчето, тъй като в нея е лесно да се сложи детето, може да се премества из дома , а при необходимост да се сложи до кревата на родителите.

При купуването на количката е необходимо да се обърне внимание и на размера на колелата, на спирачката[/b,] особено ако количката се купува през зимата. Колкото са по-големи колелата, толкова по-лесно преминават през многобройните бордюри, а релефните колела са полезни при разходки през зимата.

В последно време производителите започнаха да пускат някои модели колички с широки рами и големи колела. Тези колички са устойчиви и често имат добра проходимост, но те не могат да влязат в малките асансьори.

Немаловажно качество на количката се явява нейната лекота, тъй като все още в много блокове няма пътека за спускане и качване на количката и на майките се налага по няколко пъти на ден, заедно с количката, да преодолява стъпалата от входа до асансьора.

Незаменим аксесоар за количката е дъждобранът. Той защитава надеждно от дъжд и вятър, а през зимата предпазва от снега и студа.

Мрежата за насекоми е желателно да се ползва само при крайна необходимост и особено да се внимава в горещите дни, тъй като при детето в първите месеци от живота му дишането и сърдечният ритъм са още нестабилни и затова постоянно трябва да има добра вентилация на въздуха.

Материалът е преведен от руски език от Princess
Виж целия пост