Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нашите орхидеи – тема 35

  • 19 700
  • 741
# 30
и ако може да е фокусирано върху петното, не върху корените.
А меко ли е това черното място?
Виж целия пост
# 31
Петното не е меко. Както ще се види от новите снимки петната са няколко, но нито едно не е меко. Иначе растението беше дълго време във вегетиращо състояние. За него се грижеше мъж, напътстван по телефона основно да го полива. При мен дойде с леко набръчкани листа и прецъфтели цветоноси. Аз я пресадих за да видя в какво състояние са корените й и смених субстрата. Не изрязах цветоносите, защото бяха свежи. В последствие на единия израстна кейки, което на три листа и корени отрязах. От тогава растението полудя. Пусна много корени, нов лист и видимо от снимките цветоносите "заживяха" отново. Но тези петна няма как да не съм ги видяла преди това.
Ето и снимки


Виж целия пост
# 32
Raya,
Най-обикновен фаленопсис е. Листата са нормални по размер и цвят, нямат характерните за Парфюмните шарки/петна. Абсолютно нищо, което да го отличава и да ми подскаже, че е различен. Затова и се изненадах толкова много.
Цветчетата са към 8 см. в най-широката част.
Виж целия пост
# 33
Impala, благодаря. Има две нови фабрики и вече се обърках. Но щом цветчето е 8 см. не е от тях.

Колажът е на Vasily Arkhipov /едно липсва/.

Виж целия пост
# 34
И аз ги бъркам. Имам две: Odorion, а другата не я разпознавам с абсолютна сигурност.
Иначе новата много ме зарадва. Надявам се да е тенденция занапред и повече от стандартните хибриди да са така прекрасно ароматни.
Виж целия пост
# 35
Момичета,
подариха ми орхидея, която беше цъфнала, но забелязах, че има черно около основата. Отделих я от останалите, отрязах и цвета и се чудя дали ще оцелее. Мисля, че е някакво гниeне, но не знам как да го лекувам. Посипах с канела, но не съм махала листата. Дайте ми някакава идея, моля. Тя е фаленопсис.
Виж целия пост
# 36
Намажи с кашичка топсин или куадрис... Но за мен е неспасяемо такова черно гниене Rolling Eyes
Виж целия пост
# 37
Обаче пък най-долното листо изглежда добре. Ако все пак изсъхне надземната част (което и според мен е много вероятно), а корените са добре има шанс да излезе издънка някой ден. Но предупреждавам, че става бавно - може и година и повече да отнеме. Имам една такава издънка вкъщи, тръгнала от напълно изгнила майка, вече е неотличима от големите орхидеи и цъфти много, ето тази бялата в средата Laughing
Скрит текст:
Но не помня колко време поливах само корени, във всеки случай повече от година.
Виж целия пост
# 38
Месечинке, като гледам снимката, ти по принцип имаш мнооого корени за поливане Grinning
Дългоноската в дясно цъфтелива ли е? Имам един екуестрис, но е младо, младо, кой знае кога ще стигне до цвят. Засега пуска листа като полудяло.

И аз случайно в лидъл видях такава бяла с червени устни, каквато отдавна искам. И покрай нея една стандартна розова скочи в количката. Сега не знам къде да ги сложа. Грозна снимка, наживо са много красиви Blush

Виж целия пост
# 39
Благодаря ви момичета! Ще опитам да я спася, ако има щанс. Бъдете здрави в прекрасеният мецес юли!
Виж целия пост
# 40
Онзи ден ходих да взема субстрат за орхидеи и една парфюмирана красавица камбрия с доста булбички каза, че идва с мен и че в магазина не ѝ харесва, та :
 
Виж целия пост
# 41
Импала, благодаря за новата тема!

Това е Бургеара Нели Айслер. На шега в групата я наричаме Недялка Айслер. Да ти е честита, здрава и лесно цъфтяща.
Виж целия пост
# 42
Phloxx
всичките са цъфтеливи, това е филаделфията, която винаги се разписва с един, но разклонен цветонос. И бебе завъди, то също цъфти, макар и с малко цветчета засега.
А подареното ми мини, което коментирах преди седмица-две, че е започнало да пуска корени не спира да пуска нови и всичките растат настрани. Три се насочиха към субстрата и впоследствие направиха завой. Това как да го коригирам не знам... Два корена виждам в саксията, всичко друго стърчи. Вкъщи фалчетата го имат този навик, не мога да разбера защо, явно нещо в условията ги провокира, но това е, с което разполагам.
Виж целия пост
# 43
Може би си имат достатъчно въздушна влажност коренчетата, и не им трябва да се заравят надълбоко в субстрата.  Аз забелязах, че при мен растат предимно на листа. И аз не знам защо. Всяко новодошло след като се адаптира, първата му работа е да пусне листо.
Виж целия пост
# 44
Започва малко по малко цъфтежът на лятно цъфтящите видови фалчета:
Скрит текст:И един самотен и блед дендробиум:
Скрит текст:
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия