Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Всичко за всички марки гел лакове -37 тема

  • 28 847
  • 801
# 30
Е, аз ви казвам каква е причината... Ако не вярвате, продължавайте да търсите "Главният герой" 🤣
Виж целия пост
# 31
Здравейте, момичета!
Отскоро ходя "на нокти" и въобще не съм доволна.
В момента съм с такъв гел лак, така сложен, че е първа седмица и сам почна да се лющи. Обикновено в последствие и сам пада. Обработената част от нокътя ми е страшно тънка. При поставяне на нов, особено, когато се сложи някакво гелче за подхранване, при изпичане е ужасно болезнено. Нетърпимо е.
Не искам да си причинявам това. Тъй като нямам опит- това нормално ли е, при всеки ли е така?
Какво може да се направи, за да избегна тия болки?
Виж целия пост
# 32
В никакъв случай не трябва да търпиш парене. Ако ходиш на маникюр, не казваш ли на маникюристката си, че ти пари? Техниката при парене е - изваждаш ръката за 4-5 секунди и след това отново слагаш в лампата. Или се използва Low heat mode на лампата, при което първо светлината е по-слаба и след 30 секунди се увеличава. В никакъв случай не дръж ноктите в лампата, ако пари. Това може да доведе до изгаряне на нокътното легло и/или онихолиза.
Едната причина за парене може да е това, че ноктите ти са тънки. Но има и гелове, които просто парят в лампата - аз например съм забелязала, че био геловете на няколко украински марки парят. Но Low heat mode на лампата работи чудесно за тях.
Виж целия пост
# 33
Ами казвам й, а тя казва - много са ти тънки ноктите и тъй като лакът е вече отворен ( паднал ) е нормално да ти пари. Тогава й казах - може ли да намалиш малко силата на лампата ( без да знам, че има такъв режим, просто по логика предполагах, че трябва да има регулатор на силата ) и тя ми отвърна - лампата ми е перфектна... И толкоз...
За нея е нормално да ме боли. Рисува страхотно, но отношението й е супер неадекватно спрямо дискомфорта, който ми причинява. Болката е нетърпима, все едно със запалка ми горят живеца. Вадя от лампата, а тя ме гледа със физиономия все едно се глезя.
Виж целия пост
# 34
Подкрепям мнението на Есмералда, или е от препилени нокти или от гела! Пробва ли при друга маникюристка?
Виж целия пост
# 35
Тази маникюристка явно не е никакъв професионалист, нито пък има адекватните знания за това какви проблеми може да причини на клиентите с немърливостта си. Задължително я сменяй, преди да ти е нанесла по-сериозни вреди. Маникюрът освен красив на външен вид трябва да е и безопасен.
Виж целия пост
# 36
Не е хубаво да се коментират маникюристките, че са некадърни или нещо друго, все пак има маникюристки и в тази група до колкото знам. Жената е с препилени нокти и каквото и да прави ще и пари в лампата, това не значи, че маникюристката е виновна. Тя трябва да спре да се лакира докато и се възстановят ноктите. Да не разчита, че някой ще я върне, да се оправи положението и и няма да и иска парите...
Виж целия пост
# 37
Идея защо така изсветлява гел-лакът от слънце? Само при този цвят се случва
Скрит текст:


Имам подобен проблем с розово коралов цвят на gdcoco /805/  само че на места в дълбочина се вижда потъмняване. Не се улавя на снимка, но мен ме дразни и затова не го използвам. Според мен причината е в състава на лака.
Виж целия пост
# 38
Не е хубаво да се коментират некадърни маникюристки ама друг път! Повечето тук се лакираме сами точно по тая причина. Ноктите си едва ли ги е препилила сама,а и калпаво покритие,което се лющи и пада само след няколко дни води до честа смяна на лака,което пък от своя страна е гибелно за ноктите.


Летящ Кактус на първо време просто си свали покритието,изрежи до дъно,мажи масла и топи в лимон известно време. И повече не стъпва при тая.
Виж целия пост
# 39
За препиляването само може да гадаем как е станало, монетата има две страни, а сме чули само едната. Може да е съвсем друга причината за това положение... Това ми беше мисълта, че се е напълни ло с "маникюристки" е факт, но не трябва да се стига до крайности 😜😉
Виж целия пост
# 40
Не е хубаво да се коментират маникюристките, че са некадърни или нещо друго, все пак има маникюристки и в тази група до колкото знам. Жената е с препилени нокти и каквото и да прави ще и пари в лампата, това не значи, че маникюристката е виновна.

Не е хубаво, разбира се, нека защитаваме некомпетентността и незнанието, които могат да костват на клиентката ноктите, за да пазим имиджа на някоква неизвестна маникюристка, която пренебрегва такъв сериозен проблем, но пък взима парите на клиентката.
П.с. И аз съм завършила курс по маникюр и с чиста съвест го казвам. Това са неща, които се учат на базов курс! Когато ноктите са толкова препилени, ако изобщо случаят е такъв, не се слага такъв гел или най-малкото се пече на Low heat mode. И аз съм била с препилени нокти, но поне знам какво мога и не мога да им сложа и как да процедирам.
Виж целия пост
# 41
Много благодаря за споделеното мнение!
А как да си сваля покритието сама?
Виж целия пост
# 42
Аз лично не бих го сваляла сега, нали и без това след седмица ти се отлепва само.

Иначе изпилваш с по-груба пила топа, напояваш хубаво памучета с ацетон или лакочистител, съдържащ ацетон, увиваш с метално фолио, чакаш 15-20 минути и с дървена пръчица или метална шпатулка (но много внимателно и без силно натискане и бутане) избутваш покритието. Ако не пада лесно, слагаш още малко лакочистител и чакаш още 5-10 минути.

Което ме подсеща да питам - маникюристката ти с ел.пила ли сваля лака или с киснене?
Виж целия пост
# 43
Винаги до сега с ел. пилата.  Плочката става на решето надраскана, но мислех, че това е нормално.
Виж целия пост
# 44
Някой следи ли изобщо кой и какво прави? При нас има една жена,нелегално прави маникюри с китайски лакове,бази и топове,взема си паричките,без курс,без нищо. С ел. пилите пък си има тънкости,ето какво се случва,като не знае човек как да работи с нея. Куцо,кьораво и сакато почна да изкарва пари,без грам знания и умения.
Аз след няколко дни ще правя гел лак на приятелка и ми е толкова притеснено... Ще дезинфекцирам всичко със спирт,ще си носи нейна пила да оформим,че нямам нова. Дано да й хареса и да се справя,че само на себе си съм правила. 😃
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия