Диета на Пиер Дюкан - рецепти

  • 907 621
  • 1 237
# 60
И още две рецепти се сетих. Simple Smile

Кюфтета (както си се правят по принцип, но вместо хляб слагам трици): кайма, лук, яйце, чубрица, черен пипер, червен пипер, трици.

Другата е за вече известните десерти от кисело мляко със степче: само, че добавям и малко прясно мляко (че степчетата имат един такъв силен вкус) и 1 с.л. овесени трици. Изчаквам малко да се сгъсти и си мисля, че ям някакъв страхотен крем. Laughing
Виж целия пост
# 61
Пропуснах да спомена, че от рецептата на таралежите може да се докара и

Руло Стефани
В каймата се загръщат както варените яйца, така и ивици от кисела краставичка,
морков - знаете кога. Печенето е малко повече заради по-дебелия слой кайма.  love001
Виж целия пост
# 62
Желирано ароматно пиле за специални случаи






 
Необходими съставки

800 гр бяло пилешко месо

75 гр прясно мляко

2 яйца

1 с.л желатин на прах или 1 листче желатин

½ чаена лъжичка настъргано индийско орехче

4 дафинови листа

стръкчета розмарин

стръкчета мащерка

1 с.л олио

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо . Загрейте фурната до 150 гр.

През това време  в купата на кухненския робот прибавете млякото и яйцата и разбийте. Прибавете половината от пилешките кубчета  към млякото. Сложете също индийското орехче, малко сол и пипер и разбийте на ситно с помощта на робота.

Излейте сместа в съд, прибавете желатина и разбъркайте добре.

В продълговат съд, намазан с олио, излейте половината от сместа. Отгоре наредете нарязаните на кубчета пилешко месо  и излейте и другата половина от сместа с желатина.

Загладете с шпатула и поръсете с няколко капки олио.

Наредете отгоре дафиновите листенца, мащерката и розмарина, отново полейте с мъничко олио, покрийте съда и оставете да се пече в продължение на час и половина.

След това махнете капака и оставете да се пече още десетина минути. Извадете от фурната, покрийте съда и го оставете да изстине.

Приберете го в хладилника и сервирайте на следващия ден.

с малки промени-източник-Тялото БГ


За да бъде изцяло режимна рецептата би трябвало да се направи без олио. С олиото е подходяща за трета фаза.
Виж целия пост
# 63
Кюфтенца от пилешки дробчета


Продукти 
600 гр  дробчета пилешки
50гр  трици
100 гр  кашкавал(предполагам ще стане и без него,но ще е по-сухичко)
3 бр.  яйца   

Приготвяне
1.Измийте дробчетата и ги варете 2 минути в кипяща вода
2.Извадете ги с решетеста лъжица и ги накълцайте
3.Сложете ги в дълбок съд и прибавете 1 яйце ,триците и кашкавала,малко прясно мляко.
4.Поръсете с черен пипер и сол
5.Омесете добре и оформете от сместа кюфтенца
6.Разбийте останалите яйца
7.Потопете всяко кюфтенце в разбитите яйца.
8.Изпечете върху пекарска хартия или изпържете на оребрения тиган с няколко капки мазнина.


За да бъде изцяло режимна рецептата би трябвало да се направи без кашкавал и мазнина. С тях е подходяща за трета фаза.
Виж целия пост
# 64
Печено пиле със  сол   Flutter




Продукти 
1 бр.  пиле
1 кг  сол
   

Приготвяне
В достатъчно голяма тава се сипва сол, така че да я покрие цялата с височина около 1 см.

Пилето се разрязва през гърдите, подсушава се и се слага в тавата върху солта разтворено, с кожата нагоре.

Пече се на 200 С по средата на фурната около 1 час / зависи от големината му /. Готово е когато кожата стане златисто кафява.

След изваждане от фурната, веднага се прехвърля в друг съд, да не полепва сол по него.

На вкус е точно като пиле на грил.
Не става солено, не се притеснявайте, поема си колкото му трябва сол. Даже може да ви се наложи да досолите.

Става много сочно.
Лесно, мързеливо, вкусно.

източник-БГ кулинар.
Виж целия пост
# 65
Пиле с ароматен сос




Продукти 
1 бр.  пиле
100 мл  олио
200 мл  вино бяло
5 с.л.  оцет
100 гр  лук кромид стар
1 бр.  дафинов лист   

Приготвяне
1.Нарежете пилето на порции и го посолете
2.Парчетата пиле подредете в тава
3.Добавете виното, оцета, 200 мл вода, олиото, дафиновия лист и лука, нарязан на големи парчета
4.Печете до зачервяване, като от време на време ги обръщайте, за да се зачервят и от другата страна


За да бъде изцяло режимна рецептата би трябвало да се направи без олио. С олиото е подходяща за трета фаза.
Виж целия пост
# 66
Запеканка от пиле с кашкавал (Кипър).






Продукти 
1 бр.  пиле
200 гр  кашкавал(може да стане и с извара,но няма да е толкова вкусно)
500 мл  мляко краве прясно
3 бр.  яйца
1/4 гр  черен пипер млян
1/8 ч.л.  кимион   

Приготвяне
1.Сварете пилето в подсолена вода и го обезкостете
2.Месото нарежете надребно, смесете го с настъргания кашкавал и подправките
3.Изсипете сместа в намаслена тава и залейте ястието с разбитите яйца и млякото
4.Покрийте с фолио и печете в умерена фурна 40 минути


За да бъде изцяло режимна рецептата би трябвало да се направи без кашкавал. С него е подходяща за трета фаза.
Виж целия пост
# 67
40 скилидки и пиле (40 Cloves and a Chicken)






Продукти:

1 цяло пиле, нарязано на 8 парчета
 4-5 с. л. зехтин
10 клонки прясна мащерка
40 обелени скилидки чесън
сол и пипер

Приготвяне:

Загрейте фурната до 180 градуса.
Подправете пилето със солта и пипера. В тиган или тенджерка сложете 2 с. л. зехтин и в силно сгорещената мазнина задушете пилето до златисто. Свалете от котлона, добавете останалия зехтин, мащерката и скилидките чесън. Покрийте и печете за около 1 и 1/2 час.
Когато е готово извадете пилето от фурната и го остажете за 5-10 мин. Нарежете и сервирайте.

Да ви е сладко!


За да бъде изцяло режимна рецептата би трябвало да се направи без зехтин. С него е подходяща за трета фаза.
Виж целия пост
# 68
                Пиле с кисело мляко

Може да се използват пилешки филенца, както и всички части на пилето. Месото се овкусява според желанието и вкуса - аз сложих черен пипер, малко сол и мъъничко кимион. Слага в йена-глаз. Отгоре се сипва кисело обезмаслено мляко около половин кофичка или в зависимост от съда толкова, че да покрие месото. Пече се 30-40 минути на 300градуса. Ако е повече млякото след изваждане и има сосче, може да се сгъсти с малко царевично нишесте и да се гарнира с него след това месцето.
Може да се инпровизира с подправките както казах според вкуса  Peace
Виж целия пост
# 69
Салата от тиквички с кисело мляко

Тиквичките се белят и нарязват на кубчета като за мусака. Мъничко се осоляват и се поставят в тавичка с малко вода да се изпекат, не им трябва много печене, вкусни са и по-сурови Simple Smile След това се изсипват в подходящ съд и се гарнират с кисело мляко, чесън и копър (последните 2 по желание, супер е и без тях Simple Smile)

Да ви е сладко!
Виж целия пост
# 70
Варено пиле с марината



Продукти 
1 бр.  пиле
250 мл  вино бяло
50 гр  моркови
50 гр  лук кромид стар
100 мл  оцет винен
50 мл  зехтин
3-4 ск.  чесън стар
1/2 вр.  магданоз пресен
1/4 гл.  целина   

Приготвяне
1.Нарежете пилето на порции и ги запържете в зехтина
2.Прибавете виното, сол и черен пипер на вкус
3.Оставете така пилето на умерен огън, докато се свари напълно
4.Отделно пригответе маринатата, като запържите нарязаните наситно моркови, лук, керевиз, чесън и магданоз
5.Налейте оцета, а когато маринатата заври, я свалете от котлона
7.Сложете пилето в дълбока тенджера и го залейте с горещата марината
8.След като изстине, го оставете да престои 24 часа в хладилника.
 източник-БГ кулинар


За да бъде изцяло режимна рецептата би трябвало да се направи без зехтин. С него е подходяща за трета фаза.
Виж целия пост
# 71
Диетично пиле






Продукти за 6 порции:
1 пиле
1 - 1 1/2 с.л. зехтин

Приготвяне:

Пилето се нарязва на парчета и се отстраняват тлъстните.
Парчетата се сваряват с подправки (черен пипер и бахар на зърна, дафинов лист, лук и морков).
Месото се отцежда от бульона, намазва се леко със зехтин, може да се поръси с подправки по избор и се мята на нагорещена скара.

източник-бисквитка ,БГ кулинар


За да бъде изцяло режимна рецептата би трябвало да се направи без зехтин. С него е подходяща за трета фаза.
Виж целия пост
# 72
Мариновани пилешки гърди на скара

   

Продукти:   

4 броя обезкостени пилешки гърди
сокът от 2 лимона
2 с.л.соев сос
1 ч.л.джинджифил на прах
1 ч.л.олио
1 скилидка чесън, счукан
1 връзка зелен лук, накълцан на ситно

Начин на приготвяне:   

Пригответе марина от лимоновия сок, соевия сок, олиото, джинджифила, чесъна и лука.
Поставете пилето в марината и го оставете в хладилника за 4 - 5 часа. Изпечете месото на скара, около 5 - 6 минути от всяка страна.
източник-За дома


За да бъде изцяло режимна рецептата би трябвало да се направи без олио. С него е подходяща за трета фаза.
Виж целия пост
# 73
Рибни филета по италиански.

   


Продукти:   

2 с.л.зехтин
1 малка глава лук, нарязана на кръгчета
2 скилидки чесън, счукан наситно
1 консерва домати
1 чаша маслини, обезкостени и разполовени
1 с.л.накълцан пресен магданоз
1/2 чаша сухо бяло вино
600 гр. бяла риба (филе)

Начин на приготвяне:   

В голям тиган загрейте мазнината на среден огън и задушете в нея чесъна и лука до омекване. Добавете доматите, маслините, магданоза и виното. Оставете да къкри 5 мин. Поставете филетата в соса. Оставете на огъня за още 5 минути, докато рибата побелее и започне да се къса лесно.
източник-За дома.


За да бъде изцяло режимна рецептата би трябвало да се направи без зехтин и маслини. С тях е подходяща за трета фаза.
Виж целия пост
# 74
Тази рецепта е на една испанска мама- sylya от форума.



Една класическа рецепта за пиле в сос със вино и чесън.





              POLLO   al   AJILLO         ПОЙО  ал  АХИЙО


1 пиле 1,5 кг.
6 скилидки чесън
2 с.л. нарязан магданоз
250 гр. бяло вино
1 ч.ч пилешки бульон
сол, пипер, олио

Нарязваме пилето на 16 парчета, овкусяваме го и го изпържваме добре. Махаме го от тигана. Махаме и половината олио. Слагаме в тигана нарязания чесън и когато е на половина изпържен връщаме месото и оставяме малко, докато пилешкото поеме аромата. Добавяме бялото вино и когато редуцира алкохола, добавяме пилешкия бульон по желание. Оставя се на огъня още 5 мин.

Сервираме го в друг съд и овкусяваме с нарязан магданоз.



Нали си знаете-мазнина,колкото да се задуши.Пък и винаги съм била на мнение,че прекален светец и Богу не  е драг.С няколко капки мазнина няма да свърши света. Heart Eyes


За да бъде изцяло режимна рецептата би трябвало да се направи без олио и без пържене. С него е подходяща за трета фаза.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия