Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нашите цветя - обща тема 10

  • 22 038
  • 744
# 15
Като видях прекрасната Бугенвилия, се сетих че имам китайски семенца. Кога според вас трябва да ги сложа, за да са готови за следващата година. Някой ако има опит, ще се радвам да сподели. Имам семенца и на орхидея. Не възлагам големи надежди след всичко прочетено по темите за китайски семенца, но не пречи да опитам.
Виж целия пост
# 16
Мерси,Ефи,Нат. 🤗 Много я глезя,вярно е. А като погледна към масата и я видя,ми се пълни душата! 🥰❤
Сега да ви кажа каква я свърших. Ей това,даже не знам как му е името,измръзна зимата и като го пренесох на топло,почнаха да съхнат листата.

Изкара това малкото долу и реших да го отрежа:

Приятелка ми каза да намажа отгоре с восък,дето е отрязано,но аз нямам нито една свещ! Има ли нужда наистина да се маже с нещо? И с какво друго мога?
Отрязаното ми е жал да го хвърля и го сложих във вода. Едва ли ще пусне корен,но... 🙈
К_савова,с орхидеите гарантирам,че нищо няма да стане. Не само,че са китайски семената,просто те се размножават по специфичен начин,много сложно и в домашни условия е почти невъзможно. За бугенвилията също нямам идея,но не пречи да опиташ,щом имаш желание.
Виж целия пост
# 17
Ени, ще пусне корен натопено във вода, имала съм такава драцена и така бях напълнила саксията. Натуся беше споделяла, че слага във водата активен въглен за да не изгнива растението, ако искаш опитай. И аз го пробвах с една сансевиера и имаше ефект.
Виж целия пост
# 18
Мерси,Нат,ще бъде супер ако пусне. 🤗 Яд ме е,че беше такава красива,а я съсипах,но дано сега малкото да дръпне.
Виж целия пост
# 19
Мерси,Нат,ще бъде супер ако пусне. 🤗 Яд ме е,че беше такава красива,а я съсипах,но дано сега малкото да дръпне.
Тези са издръжливи. Ще се съвземе. Даже стъблото можеш още да го скъсиш и отрязъка също сложен във вода ще тръгне и от него. Така че спокойно. Да му е светло и умерено влажно.
Виж целия пост
# 20
Чудни красоти!
Дори може директно да в бутнеш в почвата отрязъка. Така съм правила и с Деа е и и с дифенбахии като порастват и погрознеят. Стъблото също на парчета и набучени в саксията.
Аз найнакрая отгледах това чудо;)
Виж целия пост
# 21
Купих два плата̀на (дръвчета) като поръчах да са 20/30см. Дойдоха вчера и са поне 70см високи с тъничко стъбло и сравнително малко  листа. Ще трябва да им резна върховете за да ги намаля и за да се разклонят ама чуденката ми е кога да я свърша тая. Сега още не са се опомнили и сигурно ще хвърлят листа. Май няма да е този сезон. Пробвах от семе, поникват, но не оцеляват дълго. Аз затова и купих вече леко попорасло ама кой да ми каже, че френските 20-30см са 70-100 испански см. 😅😅
Виж целия пост
# 22
Анжела, вътре ли ще ги гледаш, за бонсай? По принцип се режат в края на зимата, когато живеят навън. Преди да започнат да се разлистват.
Виж целия пост
# 23
Благодаря ви,момичета! Ще нарежа още няколко и ще бодна,дано станат. 🤗
Виж целия пост
# 24
Да, на балкона. Нямам друго място, градина нямам. За бонсай ще ги готвя, но дали ще оцелеят, не ми е ясно. За сега само фикуси и някои видове клен им понася при мен. Това за дръвчетата.
Виж целия пост
# 25
Мистерията с "променящия" се цвят на хибискуса е разгадана. Три корена са с различни цветове. 😁
Виж целия пост
# 26
Ами то така е много интересно! Супер. 😍
Сега поснимах в градината,макар че нямам почти никакви цветове. От два пакета насяти,само тези ми оставиха мравките:

Розите са на втори етап,но още само пъпки,тук там по някой цвят:


Крокосмията се кани да цъфти:


Детелинката,която бурята събори и й счупи саксията,пресадих я и почна да пълни и тази:

Сега да питам как се нарича това пълзящото:

До сега не беше цъфтяло,а ни е покрило почти изцяло мрежата от едната страна. Много се изненадах,че цъфти и мирише хубаво!
Виж целия пост
# 27
Ени, прилича ми на див клематис. Много голям расте и е изключително издръжлив, от нищо не го е страх Grinning
Виж целия пост
# 28
Ени, вид жасмин е. Ухае приказно!
Виж целия пост
# 29
Брей,без да искаме си го отглеждаме. 😁 От както съм тук си пълзи по мрежата. Режем от време на време,той пак си избухва и така. Ехх жалко ще е да го загубим,като почнем да правим оградата. Ще си захвана другаде със сигурност,защото ухае наистина приказно! А защо не е цъфтял до сега,нямам идея. 😃
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия