За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 083
  • 760
# 750
Освен за пържени картофи, за какво друго (пържено и не само) мога са ползвам домашна свинска мас? И колко време може да трае в хладилник?
Виж целия пост
# 751
За готвене,за сладки,соленки,печива,за всичко може да се ползва мас.
Около година трае в хладилник или камера.

За домашна рецепта за шоколад-ако искате по-течен се слага краве или кокосово масло,ако искате по-твърд и чуплив-какаово масло.

Соленки може и само с овесени трици вместо брашно да се получат.
Наскоро правих пробно и много се харесаха.
Виж целия пост
# 752
Много хубави домашни сладки стават с тесто с мас - разточено, нарязано и завити с плънка вътре ( вишни и орехи или друго ). Видимо приличат на Насладките на Престиж. В Лидл има тази седмица също подобни в брошурата.
Не знам рецепта, но е много популярна, ще ти я пуснат, надявам се, специалистите.
Готови се съхраняват в хладилник и ядат веднага след изваждане от него.
Виж целия пост
# 753
Мами, шоколадът по домашни рецепти как ви се получава по - хубав - с какаово или краве масло, че чека различни рецепти и се чудя разликата за вкуса, какаовото знам, че е по - калорично ,за черен и е за почитатели на по - естествения вкус на шоколада, не си падам по прекалено сладникавото принципно  и как го втвърдявате в хладилник ли, по интернет като търся намирам за течен предимно рецепти, а искам като за първи път да опитам да направя твърд като от опаковките, но домашно, овкусен по мой начин и предполагам с по дългичък престой в хладилник ще стане Simple Smile

За твърд шоколад - какаово масло, но трябва да си намериш рецепта за твърд шоколад. Ако мислиш, че с повече престой в хладилника течният ще стане като този от блокче - лъжеш се, а и шоколад не се държи в хладилник.
Виж целия пост
# 754
Със свинска мас правех един невероятен тутманик. Вече не, че гледам да не ям тесто. Също и тези сладки, локумки, пурички или масленки им викат, с мас, вино и брашно, оваляни в пудра захар. Много е елементарна рецептата и винаги се получават.
Виж целия пост
# 755
Освен за пържени картофи, за какво друго (пържено и не само) мога са ползвам домашна свинска мас? И колко време може да трае в хладилник?

Бананови кифлички

Масленките от едно време
Виж целия пост
# 756
За приготвяне на кекс от 75 грама брашно ще се получи ли без бакпулвер?Не знам дали такова количество не е твърде малко за бакпулвер (а следвам една рецепта по която брашното принципно е 150 грама и е за повече, обаче искам да направя за по малко порции).
Ако не става така, евентуално същата смес просто ще я направя на бисквити.
Вчера правих ябълков сладкиш в който има само 80 г брашно и бакпулвера е 1 малка ч. л. това нека да ти е ориентир. Половин пакетче е прекалено много на това к-во брашно.
Виж целия пост
# 757
1ч.л. принципно е около 5г. Т.е това е половин пакетче бакпулвер на д-р Йоткер. Цялото е 10г.
Виж целия пост
# 758
Нова тема, дами Simple Smile https://m.bg-mamma.com/?topic=1372582.msg43555030#msg43555030

За маста вече са казали -страхотни сладки и масленки!
Виж целия пост
# 759
И от мен линк за новата тема, този на Пепчо ми отваря много старнен изглед - https://www.bg-mamma.com/?topic=1372582
Виж целия пост
# 760
Изгледът може да е странен, ако  отваряш линка на Пепчо на компютър.
Изтрива се "m." от пред bg-mamma, когато линка се отваря на компютър.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия