Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Борбата с рака - духовното оцеляване, физическото преодоляване - 72

  • 28 775
  • 745
# 45
Платих си за прием при доц. Калев(варненките знаят) и от утре ще ме поемат от онкологията в Аспарухово.

Имам много добри впечатления от Доц. Калев. Дори съм му благодарна, че на онкокомисията за диспансеризацията ми реши да ме прати на ПЕТ скенер. Дали за да се застрахова, че всичко лошо спи или е имал нещо предвид, щото е минала повече от година от химиотерапията, но благодарение на тоз скенер се хванаха малките гадни клетки. Иначе д-р Стилиянова е лекуващия ми онколог в Аспарухово. Имам наблюдение и за работата на останалите онколози там. Всички са добри.
Все си мислех, че няма да се наложи да влизаш за терапия, ама ...уф...ще минеш и това. Заедно сме! Ще се радвам, ако се засечем в Аспарухово. Преди се бяхме събрали много готина група жени, беше си направо забавно на терапиите. Прегръщам те!
Виж целия пост
# 46
Здравейте!

Хистологията на майка излезе - липогранулом. Прочетох, че е доброкачествено, което супер. Само че като нямам доверие на бургаските лаборатории искам  да вземем парченцето и да поискаме втора хистология в онкото в София.
Майка обаче не иска, защото са й казали, че трябва да плати 200 лв. за да си го вземе. Това нормално ли е? Когато аз взех парченцето от тумора на детето от Пирогов не съм плащала нищо. Операцията на рака беше в Дървеница онкото и не сме се замисляли за втора хистология, съответно не сме взимали пробата и не знам това с плащането и размера на сумата доколко отговаря на нормалните практики.
Виж целия пост
# 47
Рори, ами не е нормално да ти искат пари да си вземеш материала. Аз съм си го взимала неколкократно, само ме карат да се подписвам на една декларация кога ги взимам и връщам.             Николче, успех утре с операцията! Варненско Тинтири, Тита, кураж, момичета! Ще се справите и този път.
Виж целия пост
# 48
.... Направих пълен курс вагинална лазерна терапия . ...

Това е много интересно, може ли да помоля за инфо - къде, за колко време, колко струва и т.н. Благодаря!
Виж целия пост
# 49
В нашата онкология дават пробите срещу 20 лв, депозит, за който дават разписка и които ти връщат, като им ги върнеш( един вид, застраховка, че ще им ги върнеш обратно). Но 200лв е  много. Аз бих питала на какво основание ги искат тия пари?!?
Виж целия пост
# 50
Е „яхнах метлата”, старая се да не го правя, но не се сдържам. Варненско_Тинтири какво означава „нямала време”. Ти не си я потърсила на кафе да ти гледа или да види колко ти е пораснала косата. Побеснях!!! Още повече, че се лекувам на същото място, знам и коя е лекуващата ти лекарка и не мога да повярвам.
За пет скенера, нали затова са там, да гледат, да търсят има ли нещо. Тоя пет скенер не си го правим, за да си го постваме във фейса. Аз съм правила 3 пъти пет скенер на същото място, при същите лекари и съм повярвала на всичко казано и написано, а вярно ли е било си остава за мен/за нас пациентите.
Потресена съм! 
Варненско_Тинтири стискам палци всичко да се развие по най благоприятния начин за теб самата и да дойде ден в който няма да се сещаш за тоя осмокракия.

Роси, бързо се възстановявай!

Фло, поздравления за резултатите!

Николче, успех с операцията да минава бързо, безпроблемно и бързо да се възстановиш, че да се наслаждаваш на своите „странности”. А може би точно в това ти е чара Simple Smile

Тита, много прегръдки мила и кураж! Ще се справиш и този път! Ако имаш нужда от рамо насреща съм.

Другата седмица трябва да ми излязат резултатите от пет скенера който направих преди 3 дни. Старая се да не го мисля, но .... доста ми е притеснено. Досега винаги съм си плащала, за да си взема резултата на следващия ден, но този път реших търпеливо да изчакам 10 дни.
Виж целия пост
# 51
Купон в онкологията ли ще правим 🤗
Само чакам на майка повторното изследване и  се включвам в купона🤪
Виж целия пост
# 52
Аз минавам да се похваля с добър резултат на ЯМР - въпросните нодули показват частична редукция спрямо предходния ЯМР и заключението отново е, че са постоперативни промени, с препоръката за УЗ проследяване на 3 мес. и ЯМР отново след 6 мес. То е ясно, че от тук нататък все ще съм с едно на ум за всичко, но поне за момента хубавото е, че не се налага пак операция, както ми бяха казали от онкологията... Продължавам с лъчето.

Също така утре ще имам резултат за изследването на BRCA мутацията - ако има и други дами, които очакват да знаете, че поетапно вече има резултати. Днес се чух с д-р Камбурова от Плевен и тя ми каза това.

Кураж и късмет на всички! И нека новата тема да е само с хубави новини!
Виж целия пост
# 53
Янис, не го мисли, добре ще е всичко.
Силави, поздравления за хубавите резултати! В коя онкология ги бяха припознали тези възли за съмнителни? При мен един от специалистите в Дървеница смяташе, че един Л.В. е с метастази, оказа се , че са постоперативни промени. Ти кога прави изследването за мутациите? Аз ходих в края на май и д-р Камбурова ми каза да звъня след Нова година.
Виж целия пост
# 54
Здравейте!

Хистологията на майка излезе - липогранулом. Прочетох, че е доброкачествено, което супер. Само че като нямам доверие на бургаските лаборатории искам  да вземем парченцето и да поискаме втора хистология в онкото в София.
Майка обаче не иска, защото са й казали, че трябва да плати 200 лв. за да си го вземе. Това нормално ли е? Когато аз взех парченцето от тумора на детето от Пирогов не съм плащала нищо. Операцията на рака беше в Дървеница онкото и не сме се замисляли за втора хистология, съответно не сме взимали пробата и не знам това с плащането и размера на сумата доколко отговаря на нормалните практики. #####'' '' ''

Здравейте аз моите стъкла като ги взимах от Окръжна болница в Бургас нищо не съм плащала.
Виж целия пост
# 55
Янис, не го мисли, добре ще е всичко.
Силави, поздравления за хубавите резултати! В коя онкология ги бяха припознали тези възли за съмнителни? При мен един от специалистите в Дървеница смяташе, че един Л.В. е с метастази, оказа се , че са постоперативни промени. Ти кога прави изследването за мутациите? Аз ходих в края на май и д-р Камбурова ми каза да звъня след Нова година.

Благодаря! Blue Heart В Онкологията в Св. Марина (Варна), като преди това се видяха съмнителни на ПЕТ скенера. Но вече 2 ЯМР-а отхвърлят съмненията. За BRCA изследването се записах още в началото на януари тази година, горе-долу май отнема около 6 мес. по тази програма.

За стъклата и на мен не са ми искали пари (в Аспарухово се оперирах). Мисля, че нямат право да искат пари особено пък сума от 200 лв е абсурдно! Flushed
Виж целия пост
# 56
Като казахте Св Марина, че се сетих за Майчин дом.. как мее яд на Янчева! Последно като ме гледа миналия март каза възпаление млечна жлеза и не можело нищо да се направи. Щяло да мине от самосебе си и ме прати да си ходя спокойна. Сто про го е видяла!
Ама ей тва е да ск вземе парите и чао.
Виж целия пост
# 57
Никола бърза и успешна операция утре, ще стискам палци и пиши като се прибереш. Странни навици имат да изписват в деня на операцията. Мен ми се скараха, че вечерта съм станала и да се връщам в леглото,а съм с частична операция.

Варненско Тинтири и Тита и на вас успех с лечението и бързо да приключва.

На Фло и Селави браво за хубавите резултати.
Янис и ти да се похвалиш с такива.

Аз един месец треперих след като ЦМ ми беше излязла pap 3, но повторихме изследването тази седмица и всичко е наред. Дори съм се отървала от нахалната киста най-накрая. Но безкрайно ме изтощава всеки път при гинеколога да изкача по нещо.
Виж целия пост
# 58
Ох, утре трябва да отида да видя цитоннамаска-та ми. Дано да няма проблеми 🤕

Момичета да Ви се оплача.
Утре ще оперираме кучето ни. Направо ми се реве. Възпаление на матката е направила.
Единствения шанс е операция, но тромбоцитите са на минимума.  Няма как да я оставим без операция, докато се стабилизират показателите.   Нашия ветеринар си прекъсва отпуската и утре ще е във Варна. Дано всичко да е наред, че е и 10г баба😔 А това, че е минипинчерка съвсем отежнява положението.....
Та не знам за кое за се притеснявам утре по-напред 😔
Виж целия пост
# 59
Момичета и женорЯ! Благодаря ви 🥰

Аз приключих с яденето за днеска. Ще пия още две три паши вода и лягам.
Утре рано, рано ще отлитам.

Ще пиша от болницата 🥰

Dz, съжалявам за кученцето. Дано се оправи бързо.

REN! , благодаря и на теб!
И на всички 🤗🤗🤗
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия