Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Частни училища - информативно-дискусионна тема 47

  • 33 808
  • 750
# 180
Oooooo хорааааа, от сутринта се смея. Очевидно отглеждаме астрални близнаци или там каквото е. Или както казваше една моя колежка (за мъжете беше, но сега с пълна сила важи и за децата)- една майка всички ги е раждала.

Аз няма да казвам покрай ДО, ставането в последната минута и закусването пред монитора какво намерих в шкафчето и за резервни тетрадки. Но само за подсказка...след като баща и установи, че липсват вилици и лъжички от комплекта, ги търсим в нейната стая. Simple Smile
Виж целия пост
# 181
Е то при това положение е трябвало да завъдите и мравки Grinning
Виж целия пост
# 182
Е то при това положение е трябвало да завъдите и мравки Grinning

Ц, явно климатът в нейна стая предполага мумифициране(южна е, а и сме на висок етаж), та миялната беше използвана два пъти на максимална температура. Simple Smile
Виж целия пост
# 183
Ох дано Ежко чете, за снахите Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Виж целия пост
# 184
Да спомена, че като започваха училище занесе една торба с неща. После започна да примъква като мишка…на края на учебната година прибра 3 торби. Сега ми е ясно, защо ги карат да освобождават шкафчетата си всяка година.

Добре поне, че Монтесорито, го е научило да прибира нещата си. Лошото е, че всичко му е супер важно и държи да го прибираме за спомени ( е майка му по пречиства периодично, но от САЩ си тръгнахме с 4 огромни кашона, с негови “спомени”
Виж целия пост
# 185
Страничен въпрос, кога е нормално за ЧУ да дадат информация за учители в 1 клас, необходими бумаги и тн? Чак септември ли? Чакаме си и нищичко не знаем, лекинко се изнервям, че всички квартални ДУ отдавна знаят всичко, че и са напазарували вече.
Пипи, не бързай да купуваш помагала, може да се обадиш да питаш в училището дали трябва. В Дорис Тенеди дават всичко от тях - тетрадки, несесер с фулмастри и моливи, боички, четки. Само химикали, моливи, гуми и острилки съм добавяла през годината. За първия учебен ден сме купували раница и униформа.
Виж целия пост
# 186
В Прогресивно също купуваха всичко и влизаше в таксата /освен учебниците по англ. език/, голямо облекчение беше да не търся по списък материали в книжарниците, сега ни предстои обаче, в новото училище.
Виж целия пост
# 187
Не чакай от гимназия списък с материали. Joy Рядко има някой учител, който да има изисквания към тетрадката. По принцип всичко вече, освен учебниците, е по собствено усмотрение на ученика.
Виж целия пост
# 188
О, супер, тогава просто я пращам в книжарницата, да си избира, каквото иска. Учебниците вече ги платихме в самото училище.
Виж целия пост
# 189
При нас учебниците са вкл в цената.
Виж целия пост
# 190
Учебниците са безплатни за всички деца до 7-ми клас включително. А в случая говорим за държавна гимназия, която няма такса и съответно няма как учебниците да са включени в нея.
Виж целия пост
# 191
Някой да пише в образователната тема плийз, че последното мнение е мое и не мога да публикувам.
Виж целия пост
# 192
При нас също Иззи осигурява всичко. Притежава 2 несесера, няколко острилки и линийки. За първият учебен ден само нови дрешки трябва да купим. Огромно облекчение е. Иначе вкъщи сме заринати от всякакви флумастри, боички, лепила, тиксо.. стаята е ..прочетох, че имате представа Grinning

Aш, чак сега ли? Аз имам спасение, до нас има едно малко магазинче, тип мини Джъмбо. Продачката ме е спасявала не веднъж, като получа за задача да купя "нещо като попит, ама с големи, малки и средни неща Grinning " Не знам как разбра, ама рече.. аааа Симпъл Димпъл, ама внимавай, че има и само Димпъл, а той е различен. И други такива имена Grinning Grinning Grinning
Виж целия пост
# 193
Здравейте, отзивчиви и всеотдайни мами! Като абсолютен новак в сферата на "Избери училище, ама най-добре и ПУК", моля да ме ориентирате в кой номер тема "Частни училища - информативно-дискусионна тема" мога да намеря синтезирана информация и отзиви  за частните училища, които да дават относителна представа за самото училище, без да се задълбава в теми от ежедневието, като КОВИД мерки, дистанционно обучение, ваканции и т.н.
Вече добих някакви впечатления от изчетеното в 46 и 47 тема за Иззи, но ме интересуват и Британика, Азбуки, ТЕ, ЕСПА, БШ, СГ, Дорис Тенеди, Увекинд. С две думи трябват ми предварително инфо и отзиви, преди да тръгна по срещи с омайващи директори или подаване за заявления за такива.
Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 194
Няма такава информация, Матели, тук по-скоро си лафим за нашите си училища, за ежедневието, домашните ...
Ако може да ти е някакъв ориентир, най-много информация съм срещала покрай кандидатстванията и обикалянето на родители за избор на училище, тоест, месеците около февруари-април. Може би така да търсиш по-скоро, не толкова по номер тема.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия