Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Частни училища - информативно-дискусионна тема 47

  • 33 888
  • 750
# 645
Изчетох набързо. Не помня някъде да съм попълвала информация различна от - Имена + от коя детска градина идва детето (май имаше и за братя, сестри). Не виждам защо биха се интересували какво работим. В Светлина ни попитаха на интервюто, на другите места не сме се обяснявали.

Иззи е сетифицирано по Кейбридж, като СГ, но не е лежерно училище. Няма (поне нямаше) такса за кандидатстване. Скоро започват отворените врати и може да идете на място и да видите.

Никога не съм се интересувала, ама нямат ли застраховка децата в училище? Доста неприятно е това със счупените ръце, надявам се да не се сблъскам челно, но пожелавам бързо възстановяване.
Виж целия пост
# 646
rainy, има, обаче училищната застраховка е такава, че не си струва да инициираш бумащината. Не помня цифри, но да речем обезщетение от типа на 50 лева.
Виж целия пост
# 647
Ами една жалба до "Защита на детето" да бяхте пуснали. Два инцидента за една седмица са си направо за жалба до когото се сетиш. Да оставиш пострадало дете без лекарска помощ.. /не Ви се карам, просто институциите трябва да ги ритаме ние, за да работят/
Моето дете като пострада в училищен двор, кметът на селото два пъти ми звъня да види какво точно се е случило.
Във форума много информация, ама кой ти помни.
Виж целия пост
# 648
Ох, това "защита на детето" даже и не знам какво е,
Телефона какво прави.... изхвърли ме
След това се видяхме децата да си играят с едно семейство, на което детето също беше на тази занималня, и майката и бащата са адвокати. Та те ми обясниха, че нищо не мога да направя, и така. А и аз не искам на никого нищо лошо да правя. Просто голяма мъка ми беше, че стана така с детето...и Пирогов... обаче след като мина, не помня вече и не искам да се занимавам.
Между другото, и като пари не ни е струвало нищо. Не сме слагали пластмасовия гипс, който струва 900 лв. Всичко, което направиха хората в Пирогов, беше безплатно, и използвам случая пак да кажа, че да си доктор, е най-великото нещо на света, защото предния пост ми го изтриха.

Лейка е велик човек и дано наистина не се откаже, защото тази професия е най-великата на света... няма друго такова нещо като  да си доктор, всичко друго е  таш....к и суета
Виж целия пост
# 649
Закрила на детето не може да накара учиището да си подобри контрола. Има смисъл да се пише до ОЗД, ако е имало конфликт между две деца, примерно, и едното е било агресивно и се е стигнало до травмата. При случайна травма при игра никой няма да се намеси.  Училището трябва да си подобри контрола за безопасност на децата.
Виж целия пост
# 650
Това е някаква забавачка, не е училището.
Проблемът е, че разните забавачки, школи, клубове са абсолютно нерегулирани - дори от РЗИ не са.
Виж целия пост
# 651
Има сериозен проблем с тези "клубове", които най-често функционират като нелегални градини и ясли. РЗИ са органът, който контролира и сигналите са за тях за безопасни условия. Много бързо и лесно се разбира дали все едни и същи деца посещават "забавачката". И жалба до самия директор или този, който отговаря.
При инциденти родителите имат пълно право да подадат всички видове сигнали, а ако има системно агресия от едно дете към друго дете или деца, могат спокойно и до ОЗД да подадат сигнал и там са длъжни да го разгледат. Но не може да се подава анонимен сигнал, а трябва да е с данни на подателя.
Виж целия пост
# 652
Да, това не е никакво училище, става дума за занималня, лятна занималня по рисуване! Не вярвам в никое ЧУ да може да стане такова нещо! Не става дума изобщо за училище!
Детето ми ходи в частно училище години и никога нищо подобно в училище не се е случвало, според мен е невъзможно в ЧУ да стане нещо такова!
Виж целия пост
# 653
Анди, РЗИ не може да ги санкционира при липса на регистриран обект. Не съм се интересувала в подробности, но преди 2-3 години беше така. И го знам от РЗИ.
Виж целия пост
# 654
Само така си мислиш, Мецане. Малкото в частна детска градина си счупи ръката. Белите за секунди стават. Казвам го, понеже същото диване пред очите ми си счупи другата ръка няколко години по-късно 😉
Виж целия пост
# 655
Мецане, е как да няма да стане такъв инцидент?! Нещото, което вярвам е, че няма как да не се обадят на родителите. Инцидентите стават за секунди.
А 50 лв е абсурдно Grinning
Виж целия пост
# 656
Нищо не разбрах. Какви 50 лв? Не сме давали никакви пари на никого, за счупената ръчичка. А иначе на Рояна сме дали много повече от 50 лв за седмицата....в пъти повече!
В Пирогов не сме плащали нищо! Една стотинка не са взели хората. Велики, Господ здраве да им дава! Това да си доктор, е най-великото нещо на света, възхищение и поклон към тези хора!
Виж целия пост
# 657
Мецане, попитах за застраховките от училище и Данделион писа, че има и изплащали по около 50 лв., което е смешно. (няма общо с вашия случай, който е ... ми нямам думи Sad )
За лекарите- Респект!
Виж целия пост
# 658
Да, прочетох, че тези 50 лв ставало въпрос за застраховка, извинявай, Рейни, хванаха ме пак емоциите като си спомних за счупената ръчичка на детето. Не съм чел внимателно поради това. Много се извинявам.
Ти си права, разбира се, а аз не съм вдянал. Извинявай още веднъж.
Виж целия пост
# 659
Здравейте, последните два дни прекарах в четене на последните 2 теми, прекрасни сте и съм благодарен, че ви има!:) Имаме момиченце на 5 и малко, не е ходила и не ходи на ДГ, от догодина - ще тръгва директно на ПУК. Бърз въпрос, има ли ЧУ с полудневна ПУК? Виждам, че СС и Питагор са официално на цял ден, предлагат ли като опция детето да се взима на обяд? При Izzy как е - там виждам, че почват от 5-годишни, какво трябва да е нивото на английски, ако искаш да почнеш направо от 6? Благодаря предварително на всички отзовали се, хубав ден!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия