Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Февруарчетата наши,вече батковци и каки

  • 7 800
  • 356
# 45
Инхалатор препоръчвам този
https://www.emag.bg/kompresoren-inhalator-dr-frei-turbo-mini-030 … 006/pd/DK26D2BBM/
Виж целия пост
# 46
Без инхалатор не смея и до родителите ми да отида (живеят на 5 мин. с кола от нас). Това е най-смислената ми покупка за децата. Имам Пик във формата на заек и безшумен на АГУ, който напоследък най-често използваме.
Виж целия пост
# 47
Моля за съвет, ако някой е със злоядо дете или близко такова. Синът ми ставаше с времето все по-злояд до момента, в които вече мога да кажа, че почти нищо не яде. С голямо усилие успявам да пробутам по нещо на ден и то не нормално ядене,а от рода сандвич, баница, никак не е добре това, но предпочитам нещо по е да хапне. Не знам вече нито какво да готвя, нито какво да предлагам, всичко се държи в бузите или след известно време се изплюва. Много съм отчаяна вече Sad
Виж целия пост
# 48
Храненето на баткото от 7месечен до преди година беше меко казано кошмарно. И аз като теб се притеснявах и измъчват. Като забременя и спрях да му се впрягам и лека, полека прояде.  В момента яде точно 4/5 неща - всеки ден супа (само пилешка)за обяд и вечеря, лазаня, макарони и мляко с ориз за закуска или гофрети. Толкова и нищо повече. В яслата е друга бира
Правих консултации с детски психотерапевт и храненето, ходенето до тоалетна и пиенето на вода (беше отказал миналото лято) са нещата, които детето може да контролира и го прави напук на нас. Освен това, като вижда, че родителят се впряга, още по напук прави.
Виж целия пост
# 49
Верче, а как прояде, нещо книжки, картинки, обяснения случайно да са помогнали? Аз имам чувството, че правя всичко отвъд възможностите ми, но особено сега, когато в първите месеци на бременността повръщах, повече нямам сили за тази битка. Не знам и по-нататък дали ще имам и направо се чувствам много зле от цялата ситуация. Той яде ориз, супи не, тук там месо, ако му хареса на външен вид и картофи от време на време. Но на ориз и картофи може ли да се кара единствено?!! Не знам, днес много ми докривя значи, сигурно е от хормоните Grinning
Виж целия пост
# 50
И моят мъж е много злояд! Единствено го  надвивам с желирани бонбони. Винаги нося в мен и имам в нас. Само с обещание за бонбон след като си изяде храната, я изяжда. Иначе отказва и край. Бях го оставила 3 дни да не го храня и си оцеля само на плодове... Изобщо не го бърка че е гладен явно. Вода да има и от тук оттам да щипне някоя солета и е готов. Да, но мен това не ми е достатъчно и стигнах до лошия награден фонд от желирани мечета Sad
Виж целия пост
# 51
Въобще не се втелявам пък аз.Моят яде има няма 10 неща откакто сам си избира храната,разбирайте от както мина захранването и ядеше всичко дето му дам или поне опитваше.Правя му отвреме на време изследвания,дивее и не боледува за мен това е достатъчно.Яде домати,краставици,сирене,месо,хляб,км,царевица,сега диня,преди ябълки,едни бисквити детски закуски,понякога солети,слънчо пуканки и шоколадчета киндер.Много рядко опитва нещо друго,разбира се боклуците са след като се наяде.Пие вода и прясно мляко в промишлени количества,сок много рядко иска.Въобще не се впечатлявам,нито насилвам.Като е гладен сам си отваря хладилника и казва какво иска.
Виж целия пост
# 52
Бадемче, какво ли не бях пробвала, честно. Накрая просто спрях. И те са като нас,възрастните , колкото повече мелиш за нещо, толкова повече се дразнят.
Аз, снаксове (солети и подобни) не давам.
Но да ти кажа, колкото повече яде, толкова повече му се яде. Защото съм пробвала и да го държа гладен, за да има интерес.
Знам, че е трудно, но се пребори със себе си и го остави. Колко сълзи съм му проляла на моя....
Сякаш в началото се занимаваше с някакви неща,  например книжка да гледа. Но лека полека изкоренявам този навик. Може така да пробваш, но то пак ще е насила работа. Трябва сам да реши, че иска да яде. Другият вариант е да предлагаш избор между супа и примерно ориз, да избира и да яде. Така ще си чувства специален и щастлив, че му даваш право на глас. Ние така преборихме инатите с дрехите за обличане. Психоложката също ми е казвала да му давам избор и в храната и за обличането. Но не повече от 2 неща, за да не се обърква.
Виж целия пост
# 53
Голямата беше много злояда. По едно парче кекс изяждаше за 24 часа. Малката също е злояда, но вече ги оставих да правят каквото искат. Пият много вода и всички се шегуват, че те растат само от водата, защото храна не приемат.

Днес имам успех обаче, до сега са изяли по една филия с Филаделфия Simple Smile.
Виж целия пост
# 54
Благодаря, момичета, повдигнахте ми настроението Simple Smile То и аз го оставям в повечето случаи, но има дни, в които нещо в повече ми докривява.
Виж целия пост
# 55
Аз си мисля, че повечето деца са така с храната. Поне това виждам около нас. Моето дете супа не е близвало никога. Готвено не яде, зеленчуци никакви, само плодове, кашкавал, сандвич, рядко макарони и бисквити. И на мен ми беше кофти, но няма как да го накарам на сила. Здрав, прав, щурав, явно му стига. Все някога ще проядат нормално, въпрос на време според мен 🙂
Виж целия пост
# 56
Успокоявам се като ви чета! Не съм само аз лудата която не успява да нахрани детето си и се чуди какво да прави Simple Smile
Виж целия пост
# 57
И при нас положението е такова. С триста мъки изяжда един черпак супа и средината от филия хляб. Повечето пъти и при нас има уговорка за десерт, за да хапне нещо.
Виж целия пост
# 58
Може ли рязко да сменя темата: Как се справихте с ревността на по-голямото дете към появата на по-малкото?
Вкъщи сме втори ден само, знам че е рано, но искрено и много неприятно се изненадах от ревността на баткото. Крещи, тропа, вика, прави всичко възможно да събуди и стресне примерно бебето докато спи. Нервничи към нас, проявява всякакви капризи. Той е много осъзнато дете. Разбира и проявява разбиране към всичко до сега. Сигурно за това сега съм в шок. Беше много ентусиазиран, че ще има братче, но явно си го представяше на неговата възраст - готов за игри с него. И сега изглежда разочарован. По никакъв начин не го неглежираме като внимание и не се суетим само около бебето, но въпреки това безпокойството му явно надделява. Стараем се да запазим нормалния му режим и се напасваме около него с грижите за бебето.
 Имате ли някакви изпитани методи? Как беше при вас? Извинявам се, ако вече някъде назад в темата е коментирано и не съм запомнила, но като не ми е било на главата съм пропуснала.
Виж целия пост
# 59
Тропик, честито!! Живо и здраво!

На база опит и прочетено по книгите, най-добре действа, когато не се споменава, че пречи па бебето.
Колкото повече натрапваш (неосъзнато), че бебето ще се събуди и тн, толкова повече се дразни големият.

Бях чела в една книга съвет да бъде представено като игра, кой ще бъде по-безшумен или кой може да използва тихият си глас . Другият вариант е да стигнеш зъби и да не му обръщаш внимание и сам ще спре.

А най-добре е да се консултирате с детски психолог, според мен. Дават много полезни съвети.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия