Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Каква раница за първокласник? Тема №3

  • 4 162
  • 73
# 45
И при нас пише, че уж имитирали обстановката от градината, но си е училище и според мен е само на думи 🤣 Те си стоят с обувките, ще му взимам някакви гуменки за салона. Имам надежди, че поне в началото ще играят навън на двора и ще е с маратонките му. Че ползваме особени обувки и нещо не откривам подходящи гуменки.
Виж целия пост
# 46
Майки с опит ми споделиха, че за децата е по-лесно да имат несесер без прегради, просто от тези, в които всичко е нахвърляно. Другите им били сложни и бавно се оправяли с тях.
Не съм изобщо с подобни наблюдения аз. Много по-лесно е да откриеш черния молив или химикала, когато всичко е подредено, вместо да отвориш ципа и да го издирваш измежду още 55 молива, химикала, линийки, гумички и подобни. Никакъв проблем не е имал синът ми с подреждането, даже напротив, много държеше всичко да си нарежда така, както е свикнал, за да може с един поглед да си открива това, което му е нужно.
Виж целия пост
# 47
Майки с опит ми споделиха, че за децата е по-лесно да имат несесер без прегради, просто от тези, в които всичко е нахвърляно. Другите им били сложни и бавно се оправяли с тях.

И моите наблюдения са такива. Моят дори не си прави труда да се оправя с подобни неща. Но той по принцип не е подреден - подрежда само книги и лего, защото това го интересува. Всичко останало е в насипно състояние.

Вие преценете доколко детето ви е склонно да пъха моливче по моливче.
Виж целия пост
# 48
Моето дете, въпреки, че  е момиче и се предполага, че трябва отвътре да й идва да е подредена, хич не я бива в реденето и подреждането. Въпреки това несесер спрегради й беше много удобен в първи клас. Сега за втори клас пак ще  е такъв. Всяко моливче си прибира на мястото и дори стана много бърза, така че не се бави да вади  и прибира.
Виж целия пост
# 49

Взехме тази. Аз също реших да е голяма, тя ще я носи само вътре в училище. Баткото беше с тип кутия, много здрава, но и обемна  и неудобна за мен 😊, а и сега ми се видяха много детски. Несесер твърд, чакам утре в Лидл, ползва и сега и ги харесва.
elliee 🥰 радвам се да те видя, много хубава е раница сте избрали да се ползва със здраве.
И на всички други пожелавам здраве и успех в училище и спокойствие на родителите 😉.
Виж целия пост
# 50
mama Irina, радвам се, че те засичам тук!
Успешен старт на всички първокласници!
Виж целия пост
# 51
Раницата с котенцата и лапичките е невероятна! 😊
Виж целия пост
# 52
Katerun, благодаря! Госпожицата си я избра. Искаше ми се да не е с тези светли ципове, но пък всичко друго отговаря на моите изисквания и реших да я вземем. И все пак най важно е да си я харесва и да  ходи с желание на училище 🙂.
Виж целия пост
# 53
Раницата и е страхотна, mama Irina.
Аз исках малко по- тъмна, но тя от 1000 предложени се хвана за тази и откровено розови отказа . Все пак тя ще я носи.
Виж целия пост
# 54
Здравейте! И за моето дете търся раница, но вече за 5-класничка. Попаднахме на марка street. За първи път я виждам. Кажете нещо за марката?
Виж целия пост
# 55
Между другото фирми като Coolpack са разпродали почти всичко, особено за 1-4 клас. Едвам купихме вчера раница за първокласничката. Оказа се, че са малка фирма и повечето раници на сайта уж ги има, но реално ги няма. Та, ако някой все още се чуди, да се поразбърза.
Виж целия пост
# 56
Тази година вносът на Coolpack е бил много малък, така ми казаха на мен, след като от няколко сайта ми отказаха желаната раница.
Като видях, че и другите размери със същия десен се изчерпват, бързо склоних на следващата големина 24л и малко по-различен външен вид. След ден свърши и тя.
Така въпросът с раницата го решихме...
Но сега се чудя, какви обувки/маратонки да му взимам. Ще прекарва в училище над 9 часа, ще му се съсипят краката. Бях приготвила два чифта на Уайкики и ботушки пак от тях, но сега не знам дали изборът е удачен?! Вие на какви марки, щадящи краката, ще заложите?!
Виж целия пост
# 57
Тук има тема за първокласниците https://www.bg-mamma.com/?topic=1322820.345 Там обсъждаме всичко останало покрай подготовката. Пиша го, за да не ни скастрят модераторите, че обсъждаме други неща, освен раници...и да ни секнат ентусиазма Laughing
Иначе и мен ме тормози въпросът с гуменките за физическо.
Виж целия пост
# 58
Тази година вносът на Coolpack е бил много малък, така ми казаха на мен, след като от няколко сайта ми отказаха желаната раница.
Като видях, че и другите размери със същия десен се изчерпват, бързо склоних на следващата големина 24л и малко по-различен външен вид.

Здравейте, може ли линк или снимка на модела раница, който първоначално сте харесали и е по-малък от 24л. Аз също се насочих към тази марка, но поглеждайки в описанието, всичко ми си стори огромно на см , а искам възможно най-малка и лека раница.
Виж целия пост
# 59
Amica, тази беше първият ни избор
https://www.moliv.bg/bg/uchenicheski-ranici/coolpack/ranica-cool … -joy-s-dark-night
Всички, които са именувани Joy S, са 21 литра.
Взехме тази, също е много хубава https://gotino.bg/bg/ranica-coolpack-spiner-termic-m-dark-night/p2092.html
Не е кой знае колко голяма,но пада под дупето на детето - 124 см е висок той. Така или иначе ще му я носим ние и ще се взима само в петък. Ще дорасне за нея.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия