Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

проверка за задължения на имот

  • 2 238
  • 94
# 75
Нещо си ме разбрала грешно. Естествено че не трябва да можеш да прехвърляш партиди на чуждо име без негово знание - това е крайно тъпо, и никъде не съм казвал това. Става дума да прехвърляш от чуждо на свое име, разбира се срещу лична карта или друга идентификация, че ти си лицето, на чието име прехвърляш, а не на трето лице. Но без да трябва имотът да е твой.

На въпроса ти къде съм виждал - както вече казах, не говоря за нещо, което съм виждал. Но това, което знам, е че имам в 2 жилища и в офис на мое име, респ. на името на фирмата ми, ток, газ, телефон, интернет, реално всичко освен водата, без аз или фирмата да е собственик на нито един от имотите. В кои държави - България и Германия.
Виж целия пост
# 76
Да де, и аз имам жилище, офис, стара наследена къща, и какво... Нося си документа, за да удостоверя, че аз съм собственик и си прехвърлям партидата. То пък ще кажеш кой знае каква философия.
Партидата е на имота, не е на човека. Задълженията са на човека.
Виж целия пост
# 77
Никой не е казал, че е философия, въпросът е защо се иска да си собственик, за да поемеш задължението да плащаш сметките.

Впрочем за ток, телефон и интернет, договорът е с човека, не е обвързан с адреса. Ако имам 2 годишен договор за интернет и в това време се преместя, договорът ми се мести с мене на новия адрес. И това няма нищо общо дали съм собственик, а само къде живея.
Виж целия пост
# 78
Добре де, нали за партиди говорим, за евентуални задължения на имота? Ти къде отиде? 
Токът Е обвързан с адреса разбира се.
Виж целия пост
# 79
Всъщност дори не знам какво точно се има предвид под партида, аз говоря за класическите битови услуги ток, вода, телефон, интернет, друго не се сещам.

Токът на свободния пазар е обвързан само с титуляра на договора, не с адреса му. Тъй като битовите клиенти в България все още са на регулиран пазар, може там да не е така, не споря. Но за фирми в България принципът е като при договор за интернет или телефон - услугата те следва, където отидеш. В Германия и битовите клиенти на ток са на свободен пазар, поради което там е по същия начин и за тях.
Виж целия пост
# 80
Здравейте, може ли ако има адвоката между вас да ми помогнете? Харесахме апартамент, но се оказа че в две поредни години собственичката е правила завещания на двама различни човека. След нейната кончина, и двамата вписват имота в Агенция по вписванията. Дали ако се изкарат тежести на апартамента ще се видят тези неща, защото единия от тези двамата със завещанията иска без знанието на другия да го продаде.
Виж целия пост
# 81
Последното завещание би трябвало да е валидно и лицето, в чиято полза е то, да е собственик на имота. Но това е условно казано, трябва да се видят документи, така отговарям на сляпо в момента. Какво точно е вписано, обявени ли са завещанията, вписан ли е протоколът от обявяването, тези неща са важни, за да се отговори, и още подробности.
Няма как и двете завещания да са валидни, ако става въпрос за един и същ имот. Последното по време отменя предходното завещание.
Виж целия пост
# 82
AIDA_N, и двете завещания са вписани в АВ с имената на заветниците.Какво още трябва да изискам като документи, притеснява ме че ако единият го продаде, другия може да оспори завещанието и аз като купила го да се въвлеча в неприятни съдебни дела
Виж целия пост
# 83
Виж кое завещание е последно. Както ти казаха, при завещанията винаги последното е валидно. Няма начин да впишат без да представят копия, а на копията ще има дата. Аз обаче бих бягала от това жилище, защото даже и твоята продавач да е с последното завещание това не пречи на другия да започне дело. А ако твоят продавач е с по-ранното завещание (това го кара да бърза) нещата ще са още по-зле.
Виж целия пост
# 84
Да, да, тук определено ще има спорове за собствеността. И аз бих се отказала от този имот.

Завещанието, за да породи действието си, трябва да бъде обявено от нотариус. Обявяването дали е вписано е важно, а не само самото завещание.
Виж целия пост
# 85
А това дали ще се види в удостоверението за тежести? Искам продавача да разбере, че трябва да заличи по съдебен път едното завещание, а той не иска.
Виж целия пост
# 86
Този, който ти продава, той с второто завещание ли е?
Виж целия пост
# 87
да
Виж целия пост
# 88
Ами да, всичко, което е вписвано по партидата на имота, ще се види в удостоверението - тежести и права, всъщност се нарича удостоверение за имот. За вписвания, отбелязвания и заличавания по партидата на имота.
Виж целия пост
# 89
A това дали би накарало заветника да предприеме нещо за заличаване, той така и с агенция май няма да може да го продаде
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия