Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 10

  • 64 525
  • 647
# 450
Държа ги под плота, но в изтеглящ се шкаф на две нива.
Виж целия пост
# 451
Аз имам и на двете места.
Под плот дълбоко и дълго чекмедже, чиниите са наредени прави, една зад друга, с лице към мен. На детето му е удобно, стига си ги, вади си.
Напоследък имам и над мивката в шкафа, на долния ред, една върху друга, горният рафт не го стигам, там са рядко използвани неща. Та на първия ред сложих дълбоки чинии от икея, че не се хващат в стойката в чекмеджето, понеже са с друга извивка и форма, и ръбчето им идва на друго място, и така.
Виж целия пост
# 452
Имам и двата варианта и определено тези, които са в чекмедже под плота са ми по-удобни.
Виж целия пост
# 453
Още не съм ги поредица, но в предишната ми организация бяха в горен шкаф разделени с вътрешни рафтове от икеа variera.
  https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/kitchen-org … 6623   
Виж целия пост
# 454
Моите ги държа в горен шкаф, със същия органайзер като Miss Biscuit. Под него са ми плоските чинии и малки купички, над него по-дълбоките чинии и до тях купи една в друга.
Виж целия пост
# 455
В чекмедже, точно под това за приборите. Не е голямо, вътрешни размери: височина 13, дълбочина 42, ширина 50 см. Идеално е за нашите нужди. Няма разделители вътре, но има гумена подложка, благодарение на която не мърдат. Подредени са по вид - 2 вида малки, големи, средни и за супа. Влиза свободно един комплект по 6 от вид + имаме още 6 от средните. Част от тях са в миялната в момента, но така изглежда:
Скрит текст:

Пробвах да са в горен шкаф, но не ни устройва. Масата ни е точно до тази част на кухнята и сме свикнали като седим и потрябва нещо, само да се протегнем и да си вземем прибор или чиния.
Миялната също е до него, като ги слагаме ги подреждаме по вид и после при ваденето направо мятаме по 3 с едно движение, по 6 общо за двете ръце, става за 0 време. За горния шкаф трябваше да се изправяме и като има ограничение отгоре (същата поставка на Икеа бяхме сложили), се налагаше да се внимава точно как се слагат, ставаше по-бавно.
Виж целия пост
# 456
Моите са в горен шкаф с вграден сушилник/отцедник. В момента не мога да направя снимка, но в Гугъл има много варианти КЛИК.
За мен е най-удобно така - мога да взема директно, която чиния искам. На долния ред са всичките ни чинии, на горния купите и дъска за рязане. Реално го ползвам само за шкаф. Чиниите се сушат в миялната.
Също за протокола - не поддържаме много чинии и прибори. Не посрещам гости и посудата е съобразена само с нашето семейство + още макс 2ма души.
Виж целия пост
# 457
Моите са в горен шкаф с вграден сушилник/отцедник. Реално го ползвам само за шкаф. Чиниите се сушат в миялната.
И при нас е така, само че чиниите държа на горния ред, а на долния чаши, както и някоя друга купичка или кутия, които съм измила на ръка по изключение, за доизсъхване. Чиниите за гости държа в отделен шкаф, от неудобните, понеже ги вадя веднъж годишно.
Виж целия пост
# 458
Ние сме четирима, но постоянно има чинии за миене и имам два ежедневки комплекта.Точно до миялната е шкафа и с едно движение слагам еднаквите на място.Ако трябва да вдигам -не.Отделно и за децата е ок.Малкият все още едва достига горния ред. Сервизите за гости са в друг шкаф.
Виж целия пост
# 459
Благодаря ви за отговорите! Явно на всеки му е удобно подреждане по различен начин. Може би ще опитам със сушилника отгоре, че ми се струва практично. И това с приборите за гости също мисля да го приложа.
Виж целия пост
# 460
Виждали ли сте някъде пластмасови капачки за консервени кутии? Имам няколко отворени в хладилника и нз как да затварям
Виж целия пост
# 461
Махни храната от консервните кутии и ги сложи в друг вид съд, за който имаш и капачета. Знам, че не е ок да се държи храна в консерви, щом са отворени.
Виж целия пост
# 462
От Икея си взех едни силиконови капаци, които се разтягат и най-вероятно ще паснат на консерва.

https://www.ikea.bg/products/cookware/food-storage-organising/fo … -silikon/80417311
Виж целия пост
# 463
Благодаря имам ги, явно ще трябва да купя още понеже не стигат Simple Smile Имам друг въпрос. Как съхранявате праха за пране? Купувам големи пакети и ми се иска да го прехвърлям в нещо по-малко и лесно за ползване. Може би някаква голяма плоска кутия, която се затваря много плътно.
Виж целия пост
# 464
Аз праха за пране го пресипвам в туби от течни перилни препарати. Разбира се предварително измити и добре подсушени. Може и от омекотител.
Затварят се плътно и след това дозирането става лесно.
Тъй като не експериментирам особено с марките, изрязала съм си указанията за дозиране и съм ги лепнала на тубите и съм надписала с маркер в коя има препарат за цветно, в коя за бяло пране.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия