Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Организация за шкафове, гардероби, дрешници - тема № 10

  • 58 529
  • 576
# 30
Благодаря за новата тема.

Както винаги е много интересна и информативна, както дава и нестандартни идеи.

Аз също потвърждавам, че квадратни съдове за съхранение са много по-удобниМисля, че съм споделяла преди, че имам подобни на горните,  в най-различни големини. Заемат повече място от алтернативата продуктите да се държат в оригиналните опаковки, но на мен ми харесват. Имам в момента 12 с различни продукти (брашно, няколко вида ориз, няколко вида леща и бобови, няколко вида паста, и прочие. Стоят стабилно един върху друг, добре затворените капаци, които създават вакуум със стените, не позволяват да се отворят инцидентно, както предпазват от проникване на разни гъгрици и подобни в контейнерите. Отделно спагетите ги държа във висок подобен.

Подправките ги държа в оригиналните им малки бурканчета засега.

Оригинални документи на хартиен носител съхранявам в папки-класьори с различна тематика - и вътре различните видове - в прозрачни джобове. На горния десен ъгъл на първия лист в съответния джоб залепвам малко самозалепващо листче (имам такива жълти, че се отличават от бялата хартия) с кратко описание (например - "името на човека - Свидетелство за раждане - оригинал", или "името на човека - Договор с банка едикоя си - дата - оригинал"). Така когато ми трябва и търся оригинален документ, прехвърлям бързо джобовете и гледам само в горния десен ъгъл надписа на жълтото листче, вместо да гледам нагоре-надолу всеки лист. Папките са ми с различни цветове, което е също плюс, че знам в кой цвят какви документи съхранявам. Но от друга страна, след ремонта на стаята в къщи, в която си обособих нов офис, ми се прииска да уеднаквя цветовата гама и сигурно ще купя еднакви бели класьори за да не се отличават много от стената, защото така или иначе напоследък не ми се налага да ми трябват, и в повечето случаи сканирани документи вършат работа.
Виж целия пост
# 31
Аз се отказах от пластмасовите съдове за съхранение, колкото повече се пише срещу пластмасата, толкова повече ми въздейства, независимо дали всичкото анти-. и против- е вярно Smile Имаше керамични едно време, много ми харесваха, обаче сега не намирам дизайн който да ми се понрави. Напоследък си харесах едни големшки тумбести буркани със зелени маслини от любимия супермаркет, пазя ги за съхранение на насипни неща. Ама много маслини трябва да се изядат за пълен комплект 😂 (На мен не ми трябват квадратни, подправки и т.н са ми на въртележка в ъглов шкаф)

точно се чудя как да подредя новия гардероб..)
Каква е чуденката? Делиш зимни и летни, сгъваш, окачваш и сядаш на терасата с коктейлче да гледаш залеза Tropical Drink
Виж целия пост
# 32
Аз от както разкарах 80% от рафтовете в гардероба и сложих лостове и закачалки, съм много доволна! Мразя да сгъвам дрехи, те се и мачкат. Бляяя. Сега предстои да свърша същата работа и с гардероба на децата. Мъжът ми беше потресен като купих 200 закачалки 😆😆😆

А относно документите - нашите също са в папки. По една за всеки член от семейството, една за фактури и гаранционни карти, една за колите и така. Веднъж годишно правя чистка за ненужните неща. Може би се повтарям, но от както изхвърлих 2/3 от ненужните вещи вкъщи и сякаш домът ни стана друг.
Виж целия пост
# 33
Аз се отказах от пластмасовите съдове за съхранение, колкото повече се пише срещу пластмасата, толкова повече ми въздейства, независимо дали всичкото анти-. и против- е вярно Smile
Пластмасата вреди, дори повече, от колкото хората допускат. Особено за децата ни!
Аз много отдавна разкарах всичко пластмасово от кухнята. Не е удобно и практично винаги - например храна и вода за училище в стъкло, но се свиква.
Иначе в Пепко днес видях пластмасови буркани, които стоят стабилно един върху друг:
Виж целия пост
# 34
Всичко ми е стъклено отдавна, изхвърлила съм и всичко, което не става за миялна.

Най-хубави са ми големи буркани от кафе, няма сега такива хубави. Имам подправки в тънки високи бурканчета от каперси - бахар, цветен пипер; в бурканчета от детски пюренца, но от най-малките - шафран и лют пипер, имам и едни мноого красиви буркани от краставички на Я, в Хита имаше преди.
Имам такива http://domashni-potrebi.com/%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%BA%D0%B0%D0%BD … 4%D0%B5%D0%BD-283  много удобни и капаците не пропускат.

Спагетите ми са в такива
https://kreo.bg/za-sahranenie-na-produkti/burkani-i-kutii/burkan … 1700-ml-keep-cena

Много харесвам с бамбуковите капаци - ето квадратен малък https://chiniiki.com/product/17320/staklen-burkan-s-bambukov-kap … ichka-450-ml.htmlhttps://lh3.googleusercontent.com/proxy/XXw5wjY1jmgYLqBalAtWf0SF … denPF8vle6LYIyz9k

http://n-art.bg/product/70928/staklen-burkan-s-darven-kapak.html

Гаранциите са ми в джобове с лепенка отпред, на която записвам датата на изтичане на гаранцията и серийните номера на съответния уред, защото питат за тях, ако се наложи сервиз. Като изтече гаранцията оставям само телефона на сервиза и упътване за работа, но само ако още не съм достатъчно упътена.

Имам две такива https://maistorplus.com/media/cache/image_original_600/image/000 … 9d542a7efd39.jpeg
В едното си държа нарязано на кубчета сирене в зехтин, риган, шарен пипер, дафинов лист и други подправки. Голяма красота е. В другото имам настъргани моркови, лук и целина в сол. Стоят в хладилника.
Виж целия пост
# 35
Нова съм в темата и се връщам да ви чета, но засега не намирам решение на въпроса си.

Как подреждате дрехи в гардероб с дълбочина 60см. При децата се получава така, че дрехите са на 2 редици и когато искат да извадят нещо от задната редица, в гардероба настава хаос. Търся хитрини как хем да използвам обема на рафтовете, хем да не ми се налага да да преподреждам дрехите всяка седмица. Благодаря за вниманието! Simple Smile))
Виж целия пост
# 36
Надълго.
Четвърта минута
https://www.youtube.com/watch?v=ivasUy7h5VI&t=185s
Тук след третата минута.
https://www.youtube.com/watch?v=N4mx8CUB7x0
Виж целия пост
# 37
В моя гардероб с дълбочина на рафтовете 60 см. съм сложила на ниските рафтове отзад кутии от икея (https://www.ikea.bg/products/baby-children/baby/children-small-s … hranenie/20089242), които ми пасват идеално по размер на ширина и височина. Ако искам нещо отзад, изваждам нещата отпред и след това цялата кутия.

Но с кутии по цялата дълбочина (както е показано на клипчетата) може би ще е по-удобно за деца.
Виж целия пост
# 38
https://www.youtube.com/watch?v=F-4axfynVzE

Ето и за кухненските шкафове.
Виж целия пост
# 39
Нашите гардероби са икейски 58см дълбочина. Както казах моят и на мъжа ми са предимно закачалки. На децата съм ги наредила на два реда като отпред са сезонните, а отзад извън сезонни. Малката не си взима още сама дрехи, но каката се справя блестящо и гардеробът се поддържа постоянно подреден.
Скрит текст:

Скрит текст:
Виж целия пост
# 40
Гаранциите са ми в джобове с лепенка отпред, на която записвам датата на изтичане на гаранцията и серийните номера на съответния уред, защото питат за тях, ако се наложи сервиз. Като изтече гаранцията оставям само телефона на сервиза и упътване за работа ...
От личен горчив опит - добре е да се пази гаранционна карта + касова бележка, дори след изтичането. Така, в случай кражба и последващо залавяне, се доказва че вещта е точно вашата.
Виж целия пост
# 41
Не редим дрехи на рафтове. Гардеробите са ни със закачалки изцяло.
В скринове са останалите дрехи- бельо лично, пижами и др.под.
Виж целия пост
# 42
Как подреждате дрехи в гардероб с дълбочина 60см...
С рафтове с различна дълбочина, така получавам пряк достъп до всяка купчинка 
Скрит текст:

И метален стелаж за долната част.
Скрит текст:
Виж целия пост
# 43
Здравейте!
Откъде е закупен стилажът?
Знаете ли дали в Кик има хубави стъклени буркани, подходящи за кафе, сол..?
Благодаря 🌞

Как подреждате дрехи в гардероб с дълбочина 60см...
С рафтове с различна дълбочина, така получавам пряк достъп до всяка купчинка 
Скрит текст:

И метален стелаж за долната част.
Скрит текст:
Виж целия пост
# 44
И аз харесвам квадратни кутии, че се уплътнява място. От Практикер си взех няколко такива с тенденция да ги увеличавам.
А що се отнася до подредбата на гардероба - отвътре слагам несезонните, а отпред сезонните. После ги разменям. За сега ми е удобно така.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия