Канелони

  • 22 805
  • 26
Привет!
Утре ще имам гости и мисля да купя Канелони (за който не знае какво е -  приличат на огромни макарони, които трябва да се напълнят), но никога досега не съм правила подобно нещо и  не знам как да ги сготвя. Ще съм благодарна на малко идеи и предварително благодаря   bouquet.
Забравих да спомена, че предпочитам да са безмесни.
Виж целия пост
# 1
Може да им сложиш запържен лук и пипер, и кашкавал или кашкавал, сметана (заквасена)и гъби(запържени).
Каквото и да сложиш обаче гледай да е или по-мазничко, или да има някакъв сос, защото иначе ще станат като "сухи", просто няма да са вкусни.
Виж целия пост
# 2
Правиш любимият си сос за спагети , но по-гъстичък.
Сваряваш канелоните  за 2-3 минути / зависи от марката, на кутията ще пише/ и ги пълниш с плънка.
В тавичка - олио , и нареждаш напълнените канелони, заливаш с малко доматен сос (+ риган, босилек, чесън и т.н) Настъргваш малко кашкавал и печеш.
Може да ги залееш и с бял сос - сметана, бекон, маслини , зелен лук , черен пипер,  и т.н подправки. Отгоре пак кашкавал  и печеш.
Виж целия пост
# 3
Спанак и рикота - класика

Задължително им трябва сос иначе ще изсъхнат във фурната про печенето.. или Бешамел или Доматен сос.. може и само течна готварска сметанта ...
Виж целия пост
# 4
Както са казали по-горе - лук, гъби и т.н  - може да добавиш запържена чушка, морков, син домат, тиквичка, с подправки по твой вкус. За сос може и доматен (според мен ще върви повече на зеленчуците) или сметанов.
Виж целия пост
# 5
Благодаря на всички за идеите   bouquet!
Мисля да ги напълня с гъбки, няколко вида сирене и евентуално спанак. Отгоре ще настържа кашкавал и ще ги залея със сос "Бешамел". Дано не се изложа  Embarassed.
Виж целия пост
# 6
Първо бешамела, после кашкавала  Grinning
Виж целия пост
# 7
Сваряваш канелоните  за 2-3 минути / зависи от марката, на кутията ще пише/ и ги пълниш с плънка.

Да вметна, че има такива, на които пише, че стават без варене. Тцъ - не стават Crossing Arms
Свари си ги поне малко.
Виж целия пост
# 8
Бу може би ти е бил малко соса ? Аз никога не сварявам предварително канелоните.. нито пък корите за лазанята и си стават идеално.
Виж целия пост
# 9
Първо бешамела, после кашкавала  Grinning

Поне това го знам, но съм се объркала при писането  Crazy . Все пак, благодаря ти  Heart Eyes

За варенето - взела съм на Дивела и пише, че не се варят предварително, но пък да не останат леко твърди  Thinking.
Бу, аз правя лазаня по твоята рецепта и корите не ги варя, но ги потапям във вряла вода. И тук така ще направя, за всеки случай.
Марабу, ти какви Канелони взимаш?
Виж целия пост
# 10
Малко офф, ама да попитам: като правя лазаня и най-горната кора винаги ми става препечена, твърда и почти черна. Как да го предотвратя?
Виж целия пост
# 11
Малко офф, ама да попитам: като правя лазаня и най-горната кора винаги ми става препечена, твърда и почти черна. Как да го предотвратя?

Повече сос/кашкавал, по-слаби градуси на горно печене.
Виж целия пост
# 12
Сваряваш канелоните  за 2-3 минути / зависи от марката, на кутията ще пише/ и ги пълниш с плънка.

Да вметна, че има такива, на които пише, че стават без варене. Тцъ - не стават Crossing Arms
Свари си ги поне малко.

при мен пък стават Thinking- правя ги на принципа на пълнените чушки. Ама е голяма врътня и отдавна не съм вземала.
Виж целия пост
# 13
Ами вкъщи се купуват само Barilla продукитите по скъпо, но по качествено  Simple Smile
Виж целия пост
# 14
Чудих се много между Барила и Дивела. Като цена са еднакви, но съм взимала други тестени продукти на Дивела и съм оставала доволна, та затова и сега заложих на изпитаното. Следващия път ще пробвам Барила.
Благодаря отново за отговорите   bouquet

п.с. гостито ми се отложи за петък, та след това ще пиша какво се е получило, а може и снимки да пусна.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия