Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

На море в България 2021 г.! - 5

  • 32 437
  • 436
# 315
На Магнолиите в Приморско приемат домашни любимци.
Цените са доста завишени и с ранни записвания за 7 нощувки постигнах прилична цена за сезона в икономична стая.
Аз обикновено зимата планирам, но в момента си е късна есен с този дъжд навън и нищо не ми остава освен да си мечтая за лято и море.
Виж целия пост
# 316
Мислите ли, че заседналият кораб ще има някакво влияние върху чистотата на водата на север?

Години наред сме почивали без да знаем колко са чисти водите. Водата, която пием също не е безупречно чиста. Храните ни са обработени кой знае с какво. Морето ни е система с течения, които се движат от север на юг. Защо да избягваме северното Черноморие?? От 2007г не ходим на юг заради лудницата и презастрояването. А и ни е далече. Данните, които ще изнесат ще бъдат за чисто море - убедена съм. Както винаги това може и да не е истина.
Виж целия пост
# 317
Малко информация за азотните торове. Не мисля, че трябва с лека ръка да казваме "Защо да избягваме северното Черноморие??".

На вредните последици от прекомерното внасяне в почвата на големи количества азотни торове е било обърнато внимание още през 1941 г., когато е било установено недопустимо замърсяване на хранителни продукти и вода с нитрати (нитратите са соли на азотната киселина, като най-разпространените са: натриев нитрат, калиев нитрат, калциев нитрат и т.н.. Очистването от тях е много трудно, тъй като те са разтворими във вода, с малки изключения). При торене с големи количества торове, съдържащи азот, нитратите се поглъщат от растенията и тъй като не могат да се използват изцяло за създаване на белтъци, се натрупват в тях. След това по хранителната верига преминават в организмите на човека, домашните животни, рибите. Създават се условия за получаване на нитрозамини. Неусвоените нитрати замърсяват и подпочвените води.

По данни на Световната здравна организация, човешкият организъм понася до 5 мг нитрати на кг тегло. Поглъщането на по-големи количества води до създаването на опасни концентрации от канцерогенни вещества, в т.ч. нитрозамини.
Виж целия пост
# 318
Малко информация за азотните торове. Не мисля, че трябва с лека ръка да казваме "Защо да избягваме северното Черноморие??".

За азотни торове в растениевъдството си знаем. Всяка година правят проверки за нитратно съдържание по пазарите. Но ние си ги купуваме, мием и си ги ядем.
Сега по въпроса за северното Черноморие ...Кораба с торовете е на определено място. Разграждането им във водата няма да стане за 1 ден. И водата с концентрация на разградените торове няма да остане "статична"...Няма институция, която да постави "мрежа" от точки с която да измерва "чистотата на водата" с километри. Няма да имаме инфо
Виж целия пост
# 319
Петя, нещо не цитираш добре постовете, и този и предния, и се губи от къде почваш ти да пишеш.
Виж целия пост
# 320
Кой е хотела в Албена където е сниман филма All Inclusive?И как са цените и качеството там?
Виж целия пост
# 321
Кой е хотела в Албена където е сниман филма All Inclusive?И как са цените и качеството там?
Maritime е хотелът. Не за моя джоб.
Виж целия пост
# 322
Simple Smile Цените са потрес. Хотела е хубав отвън, но е реновиран май. Не е нов. Да ме поправят, ако греша.
Ходихме на разходка - отидохме да видим и Бара на плажа Simple Smile
Виж целия пост
# 323
Maritim е немска верига хотели.В Турция също имат хотел в Белек но там цените са средно ниво ,а тук направо са се уляли.Високи цени само за закуска и вечеря без All.
Виж целия пост
# 324
Парадайс Блу, впоследствие Маритим Парадайс Блу не е реновиран.
Построиха го 2017 г. Бяхме от първите му клиенти, резервирах още докато беше проект Simple Smile
Ходихме всяка година, с изключение на тази. Общите части са красиви, стаите много ни допадат също. Храната беше изключителна като качество и разнообразие първата и втората година, после разнообразието намаля, особено 2020 г.
Цените може да ги видите на сайта на Албена. Последно като ходихме мисля, че плащахме около 400 лв. на вечер със закуска и вечеря за мен и съпруга ми.
Ако харесвате ол инклузив, в този хотел няма.
Виж целия пост
# 325
Аз вилите харесах. Кои са, знаете ли?
Виж целия пост
# 326
Аз вилите харесах. Кои са, знаете ли?
Вили Магнолия, може би
Виж целия пост
# 327
Стаята на младоженците от сериала е студио в хотел Гергана.
Виж целия пост
# 328
При нас въпроса не е за инклузива, но в Албена няма алтернатива за хранене. Говорим за цена-качество, да отговаря едното на другото.
Бях в 4 звезден нов хотел за 300 лв на вечер двойна стая - храната беше пълен компромис. Ала карт ресторанта - Италиански, безвкусно и семпло. Кварталната пицария е дооста по-добре.
Бях в х-л Рила Боровец за 220 лв/вечер - хранене трикратно не е инклузив и кухнята беше много хубава с качествени продукти.
Имам нормални изисквания и очаквания. Не посещавам гурме или Мишлен ресторанти Simple Smile
Виж целия пост
# 329
Излезе ми реклама, че този хотел е на -45% намаление за следващото лято. Има ли добри впечатления от него от това лято?
https://www.barceloroyalbeach.bg/
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия