Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мнения за гимназии в Пловдив - 2

  • 3 020
  • 88
# 30
Карта за градски транспорт за ученик за всички линии е 16лв. на месец.
Аз съм изкарвала карта на бул. "6-ти септември" след кръстовището с "Васил Априлов", посока жп прелез.
Виж целия пост
# 31
Гишета има също в началото на Отец Паисий и на сточна гара под блока. И на гарата, ако няма промяна.
Картите се издават за период по желание.
Съвет от мен. Правете месечни. Ако детето си изгуби картата, финансовите загуби са по-малки. Няма проблем да ходи веднъж на 3 месеца и да си вади 3 отделни карти.
Виж целия пост
# 32
В София няма такива проблеми. Толкова ли е трудно да се направи навсякъде... Ако картата се изгуби, се издава нова карта, която е заредена до датата, за която е било платено.
Виж целия пост
# 33
То много работи може, но не са като някъде си. Тук не пишем какво може да бъде, а какво е.
Виж целия пост
# 34
Просто споделям. Щом в един град може, значи навсякъде може. За съжаление явно няма кой да го реализира.
Виж целия пост
# 35
Тончева ли ще им е класна?
По български мъжът беше и на брат ми. Има много положителни отзиви за него.
Чепилска им е класната.
Виж целия пост
# 36
Тончева ли ще им е класна?
По български мъжът беше и на брат ми. Има много положителни отзиви за него.
Чепилска им е класната.
Мерси, не я знам нея. Simple Smile
Виж целия пост
# 37
В София превозвачът е един, общински, проверките са епизодични и проблемът с гратисчиите беше и вероятно още е огромен. По едно време масово се правеха шашми с билетите.
В Пловдив превозвачите са няколко и все частници, назначават си кондуктори и вероятно имат сметка от продажбата на билетчета. Гратисчиите са единици, а общината не е на зор, та да мисли в посока карти.
Виж целия пост
# 38
И на автогара Родопи има място, където издават карти. Не съм попадала на опашка там.

На френската паралелка класна ще е Гергана Стефанова, хареса ми. Френският е почти поравно разпределен между нея и Капка Тодорова. По БЕЛ Вера Петрова и по мат Надя Стоицева.

Това с хромбуците хем ми харесва, щото по-леки раници, няма пари за учебници, помагала, хем не ми харесва четенето от екрани. Но предстои да видим как се случва.
Виж целия пост
# 39
Аз ще имам осмокласник чак другата година, но започваме вече да се оглеждаме за гимназия. Математиката му е проблемна, затова започна уроци. Математическата и езиковите не са ни приоритет. Обмисляме търговската и хуманитарната. Според мен за него би било добре и   ПГЕЕ и ПГБТ. Много малко информация и отзиви има обаче за последните две. Моля някой ако има информация да сподели повече за гимназиите. Притеснява ме средата дали ще е добра, подготовката дали ще е на ниво и т.н.
Виж целия пост
# 40
Гимназията по електротехника напоследък набира популярност.
В Хуманитарната са много момичета и малко момчета, или поне така бяха преди година-две.

Втората е гимназията по битова техника ли, тя ли беше до 1-ва градска поликлиника? Ако е тя, ми се струва, че нивото е зле. Имам работа в района и се случва да наблюдавам децата в някое от междучасията, докато чакам в близост - ами пълни хулугани и гамени ми се виждат. Средата там едва ли е на ниво.
Но това са само странични наблюдения, може пък не всички да са такива.
Виж целия пост
# 41
В Хуманитарната квотите на хуманитарните паралелки с английски и немски са 70:30 в полза на момичетата, тези с руски и природните науки нямат квоти.
ПГЕЕ отдавна дръпна, особено с платените стажове в Германия и Чехия. Ако си оправи и двора, цена няма да има.😁
Виж целия пост
# 42
А ПГЕЕ дали наистина са само първа смяна? В няколко медии попаднах на такава инфоемация. Надявам се да имат ден на отворени врати, за да идем да разгледаме базата.
Виж целия пост
# 43
С тази пандемия никоя гимназия не направи ден на отворените врати за тази учебна година. Поне аз не чух такова нещо.
Да похваля организацията на нашата родителска в събота - Шушито! - една съфорумка се оказа много оправна дама и на живо. Heart Eyes
Веднага събрахме парите за учебници по немски, събрахме тел. на родители, направихме вайбър група с класната. Други освен нея не видяхме. И директорът Николай Радев. Но те ще са с класната по 20 часа седмично, така че ...
Наборът се научи от клип в Ютуб да си направи възела на униформената вратовръзка и вече сниман. Купихме с голям зор и едни черни обувки от естествена кожа, да не е с маратонки. Каза, че само на 15-ти ще ги сложи. Много се надявам да не е така!!! Иска да е със 7/8 тъмносин памучен панталон на първия учебен ден. Аз съм против... Ей, такива "драми"!!!

Сега, имам голямо чудене, за което се надявам да ми споделите опит.
Записан е за поредна година в следващото ниво по английски в Максимум. Там, може би знаете, не си поплюват - домашни и изисквания яко. И, понеже, са били на вариант веднъж седмично по 3 часа език в уикенда, моите деца предпочитат езика в школата да им е разделен на два делнични дни по час и половина. И аз, като бяха дистанционно в края на учебната 2019/2020, си оформих мнение, че 3 часа уикенда английски (особено он лайн!) е отегчаващо и им идва в повече.
Та, дали сега заради многото немски през седмицата в училище, да не преместя английския в Максимум в уикенда!? Или, да си го оставя вторник и четвъртък следобедите в Максимум?!
Говорих с него - той твърди, че ще се справи, но едва ли подозира обемите по немски, които ще му се стоварят за учене в училище.
Виж целия пост
# 44
Нямам спомени някога ПГЕЕ да са били на смени. Те си имат голяма сграда. Даже започваха в 8 преди време. За момче училището си е супер.  
За битовата техника - една справка с минималните балове говори за не особено добро ниво на учениците там.
За езика си зависи онсновно от детето, но ученето на немски, френски, италиански, испански, си е сериозна работа с натовареността, която имат в училище. За да има добри резултати, трябва вкъщи да се работи толкова часа, колкото са имали в училище. Поне. Сиреч, ако днес е имал 4 часа немски, трябва да отдели още 4 у дома.
Аз лично изобщо не бих го записала на английски в 8 клас. Има време за курсове и сертификати.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия