Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Всичко, което ни вълнува около дистанционното обучение на учениците - Teмa 20

  • 27 396
  • 750
# 150
А, питаше за кабинетната система по принцип, защото аз съм я виждала в действие и без да има оборудвани кабинети и професионално обучение.
Виж целия пост
# 151
Разговорът започва от тук - няколко поста нагоре:

А има ли нещо за отпадане на кабинетната система?
Кабинетната система за предметите от природните науки е много важна. Въпреки това, последната година преобладаващо учениците седяха в 1 постоянна класна стая и учителите се местеха. Не ми се иска с лека ръка да се отхвърлят усилия, с които са направени добре оборудвани кабинети за основния и гимназиалния етапи на обучение. А за професионалните паралелки не ми се мисли как биха учили без специалните кабинети и ателиета.

на което идва веднага и последователно отговорът "Важна е, разбира се". Аз отговарям на този пост, непосредствено преди моя.
По химия, например, ми е много важно ползването на кабинет, както и по физика. Конкретно синът ми най-вероятно ще кандидатства с едното. На много ученици са им важни именно конкретно посочените.
Да не говорим за професионалните гимназии.
...
За хуманитарни часове няма особен смисъл - независимо от ковиди, мовиди, грипове и тям подобни чудеса. Никога не съм виждала смисъл цели класове всяко междучасие да се мотаят по стъпалата и стаите за да посетят кабинет на учител по БЕЛ, философия, чужд език, например. Още по мое време не съм видяла такъв. Но за посочените предмети - да. Била съм в техникум и беше от особено значение това. Например едно техническо чертане е пародия да се учи  в обикновена класна стая с обикновени чинове. Който е учил в блокове от по 4 часа подобно е наясно. И други подобни - пак е така.
Виж целия пост
# 152
Пожелавам на всички ученици и учители успешен старт на учебната година! И ползотворна такава!
На всеки, милеещ за образованието, децата и обществото - здрава и присъствена година и да забравим безплодните опити за друг тип обучение, различен от естественото и присъщо за човека такова.
Виж целия пост
# 153
И да напомня, че образованието не е ограничен във времето и мястото процес!
Виж целия пост
# 154
Безспорно.
Но темата тук е конкретно за обучението на учениците.
А то е в основата на цялостното образование по-натам.
Виж целия пост
# 155
И от мен пожелания за здрава, успешна и спокойна нова учебна година за всички деца и родители!
Виж целия пост
# 156
Успешна да е новата учебна година, здрава, спокойна, забавна, увличаща и ползотворна! Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover
Виж целия пост
# 157
И да напомня, че образованието не е ограничен във времето и мястото процес!
Разбира се!
Ще изчакаме пандемията да отмине, а децата ще са на ДО още 4-5 години.
После ще се чудят как да се дообразоват и да запълват не дупки, а пропасти.

Доволна съм от откриването на учебната година в нашето училище.
Всички, които се изказаха от ръководството дадоха ясен знак, че държат на присъственото обучение.
А това е много важно. Как са настроени учители и директор!
Успех и от мен, макар и да не е по темата.
Виж целия пост
# 158
Ама разбира се, че държат.
Тъжното е, че  държат на всяка цена,
без никакво желание да има адекватни решения и мерки,
както е в другите страни, които успяха за бъдат ПО много повече от нас. Просто си се правят, че нищо няма и държат и посрещат овациите на 80 процента от родителите.
Виж целия пост
# 159
Дали и колко децата тази година ще учат присъствено или няма да учат е изцяло политико-икономическо решение, което няма особени здравни измерения.
Надявам се следващите правителства да не правят отново точно от децата и образованието жертва на отчетността. Ако трябва да се отчитат с нещо - да посегнат този път на друго, за разнообразие.
Лично на мен ситуацията в училищата в момента ми допада. Това споделят и всички учители, с които говоря. Както и всички останали родители на ученици, с които контактувам.
Виж целия пост
# 160
Кантарджиев в "Духът на здравето": Възрастните много повече заразяват децата с корона вирус, отколкото обратното.
Виж целия пост
# 161
Кантарджиев в "Духът на здравето": Възрастните много повече заразяват децата с корона вирус, отколкото обратното.
"Епидемиолог не подкрепи Кантарджиев, че децата много рядко заразяват възрастни с коронавирус."
https://www.actualno.com/healthy/epidemiolog-ne-podkrepi-kantard … news_1643904.html
Виж целия пост
# 162
А, то винаги ще се намери някой на различно мнение. Аз лично съм по-склонна да вярвам на проф. Кантарджиев, който е специалист по имунология и по епидемиология на инфекциозните болести. Д-р Бацелова я чувам за първи път.
Виж целия пост
# 163
А аргументите й са че младите хора и децата не се пазели и затова.

Т.е. надявам се като лекар не е искала да обременява незапознатите с научната обосновка, защото ако това е всичко, което има като аргумент против, не е убедителна. Просто е казала: "не е така, пък".
Виж целия пост
# 164
Ох, това го чоплихме още във 3 тема и тогава бях постнала научни статии. Да, доказано е, че децата се заразяват и заразяват много по-малко от възрастните. Не помня точните проценти.
Целият предполагаем път, заради който спират училище - Ковид вирус-дете-дете-възрастен-дете - е пълен балон! Айде, не пълен, ама с много, много по-малка ефективност от възрастен-възрастен.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия