Бих заложила на:
- котлон 2ка , за мен са абсолютно достатъчни ползвам от години такъв). Бих се определила от много готвещите, но моето е по принуда, семейна особеност, от 4ма най-много двама ядат едно и също ...
- миялна 45 см, пак предвид горното стига.
Дори в момента при цял ден деца в къщи от сутринта до вечерта каквото се е натрупала се пускам и докато наготвя и вечеряме е свършила. След вечеря - втора.
Късия плот бих го скъсила до 100-120 см, като до колоната шкафът трябва да е с по-тясна вратичка, тъй като част от него ще е застъпен с другия ред.
От моята камбанария дори бих се ограничила само до дългата част, като бих допълнила колоната с плитък шкаф (дълбочина 12-15 см, който дава изравни с останалата кухня. Би било достатъчно за съхранение на прибори, пакетирани храни, консерви, чаши.
(В момента дори в главата ми е трансформация на кухненския ми бокс в офис и кухня на ново място, права с дължина 290 см)
Масата може да опрете до късата част и да е "остров"
Дългият ред, ако се почне от врата, размерите на шкафовете може да са така 63+60+45+60+60.