Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Кюретаж и забременяване след това - тема 86

  • 18 617
  • 490
# 90
Миа, много съжалявам за загубата ти!!! 🤗 Подкрепям напълно предния коментар относно идеята да направите изследване на абортивния материал, за да знаете. Аз за съжаление с предната ми  загубена бременност (през 2020 г., в 8 г.с. спря сърдечната дейност на единия близнак, а в 12 г.с. и на втория....след ин-витро заради мъжки фактор), така и не изследвах нищо, защото бях супер зле първо емоционално и психологически и после защото не знаех да поискам и никой лекар така и не ми обясни, че мога да го направя... Та сега малко ме е яд. Иначе и ние със съпруга ми си направихме това изследване - кариотип, според което уж сме "нормални". Може би е просто случайна грешка в деленето и развитието на плода.... Знам, че няма да ти стане по-леко от това, но моят съвет е да гледаш напред ❤️ Не можеш да си представиш колко много жени сме минали през този ад... Ще видиш, че след известен период на възстановяване, ще се получи и при вас! ❤️ Радвай се, че забременяваш без проблем, при нас например хем не мога да забременее защото ни е лош материалът и все нещо не се получава, хем като стане и после с проблеми.... 😭 Не че е успокояващо, но повярвай ми, има всякакви случаи и съдби.... Ще се сбъдне у вашето чудо, ще видиш! ❤️
Виж целия пост
# 91
Mia, съжалявам за това, което преживяваш. Ако можеш се обади в клиниката и попитай дали може да използват малко от абортивния материал за генетично изследване на плода, поне да разберете дали е бил някакъв синдром.
Моята история е сходна. Накратко - бебето вървеше със седмица назад. Уж не беше притеснително. Когато отидох за БХС имаше голяма НТ (над 6 см), резултатите бяха 1:4 Даун, 1:7 Патау и Едуардс. Приеха ме в болница за абразио и поисках, освен хистология, да направят и генетично изследване (заплатихме допълнително). Излезе Патау. Ние също сме млади - това беше миналата година и бяхме на аз-25 г, ММ-28 г. Понякога няма значение възрастта. Направихме си и ние генетично изследване (кариотип се казва) и са супер. Било е просто случайност.
И за да ти вдъхна малко надежда - изчакахме 6 календарни месеца, като няколко пъти ходих на контролни прегледи преди да възобновим опитите и в момента съм бременна в началото на 5м. Стана от раз.
Аз също имах същите страхове - ще забременея ли? Ами ако се повтори? Ами ако сме носители на транслокация и не можем да заченем нормално? Когато разбрах, че съм бременна, треперех от страх (буквално), докато не стана време за БХС и първия обстоен преглед. И сега продължават страховете, разбира се, този път от различно естество. Има още една тема - "Бременни след аборт заради тежки малформации - елате да треперим поне заедно!" в раздел "Рискова бременност". Има страшно много такива истории с щастлив край, за това не се отчайвай!
Пожелавам всичко да се нареди при теб! Горе главата!
Има пуснато изследване, което съм си платила до се изследва плода за всички генетични заболявания и т.н. Звъннах им преди няколко дена и още чакам да ми върнат обаждане за резултата. Иначе плода е изпратен още на следващия ден в Геника от болницата за пълно изследване. Прегледах тази група и тя също ми е от полза. Изключително много се радвам за теб. Сигурна съм, че тази бременност ще мине без проблем. Благодаря ти, че ми вдъхваш надежда, защото нямам с кого да поговоря за това, никой не може да разбере болката ми. Прегръщам те!
Виж целия пост
# 92
Може би е рано. На мен ми се обадиха от болницата (Надежда) след месец някъде.
Ако искаш можеш да ми пишеш и на лични. Знам колко самотно може са бъде... Heart
Виж целия пост
# 93
Миа, много съжалявам за загубата ти!!! 🤗 Подкрепям напълно предния коментар относно идеята да направите изследване на абортивния материал, за да знаете. Аз за съжаление с предната ми  загубена бременност (през 2020 г., в 8 г.с. спря сърдечната дейност на единия близнак, а в 12 г.с. и на втория....след ин-витро заради мъжки фактор), така и не изследвах нищо, защото бях супер зле първо емоционално и психологически и после защото не знаех да поискам и никой лекар така и не ми обясни, че мога да го направя... Та сега малко ме е яд. Иначе и ние със съпруга ми си направихме това изследване - кариотип, според което уж сме "нормални". Може би е просто случайна грешка в деленето и развитието на плода.... Знам, че няма да ти стане по-леко от това, но моят съвет е да гледаш напред ❤ Не можеш да си представиш колко много жени сме минали през този ад... Ще видиш, че след известен период на възстановяване, ще се получи и при вас! ❤ Радвай се, че забременяваш без проблем, при нас например хем не мога да забременее защото ни е лош материалът и все нещо не се получава, хем като стане и после с проблеми.... 😭 Не че е успокояващо, но повярвай ми, има всякакви случаи и съдби.... Ще се сбъдне у вашето чудо, ще видиш! ❤
Благодаря ти за подкрепата! Имам пуснато генетично изследване на плода и чакам резултата. Забременях след 5 месеца опити и след конизация юни месец тази година. Лекарите ми казаха, че сигурно е случайност при деленето. А да попитам вие къде сте се изследвали за този кариотип? Най-гадното е, че бях планирала на 26.09 да изненадам мъжа ми с пола на бебето, а той е планирал да ми предложи брак, понеже тогава имахме годишнина и беше много вълнуващо за нас, но след БХС и двамата ревахме и страдахме за нашето бебе всичко това да не се окаже вярно. А на 25 срещу 26 в 01:00 ч. прокървих и на 27 се установи, че няма сърдечна дейност. Това беше много искано и чакано бебе за нас. Това ни скруши и двамата. Много ме е страх при следваща бременност да не се случи нещо такова и дали ще забременея отново. Ще изчакаме да минат 4 месеца и започваме с опитите отното.
Виж целия пост
# 94
Оххх, много, много гадно.... Наистина съжалявам 🙏 Поплачи си, ще си бъдете подкрепа и заедно ще преминете през това... А след време ще сбъднете мечтата си да бъдете семейство и родители! 🤗

Аз и съпруга ми си направихме изследването за кариотип в Националната генетична лаборатория в Майчин дом. На втория етаж е, там мисля, че се дава кръв и за БХС. Там също си направих и основен пакет тромбофилия. Не са евтини изследвания, но тъй като са генетични, се правят веднъж в живота и просто си знаеш - не се влияят от храна, напитки и т.н. - просто това е ДНК, която си носим. Стискам палци да са хубави резултатите ви!!! 🤞
Виж целия пост
# 95
Ninfa, Mia, 😢😢😢
 Четири пъти съм минавала през това, ужасно е!!! Поплачете си и продължите напред! Нямате друг избор!
Виж целия пост
# 96
Благодря за информацията! Задължително ще си пуснем кариотип, както и други изследвания за наше успокоение.
Виж целия пост
# 97
Момичета да попитам какъв е нормалния срок на идване на цикъл след мисед аборт( с медикаментозен)Казаха, че съм се изчистла и да чакам цикъл, днес е 40 ден. Благодаря ви предварително.
Виж целия пост
# 98
От това, което четох е, че е нормално да дойде някъде до 45-50 ден, като говорим за менструация след кюретаж. Някъде бях прочела между 6 и 8 седмици. На мен също не ми е дошъл след кюретаж - днес ми 39 ден.

Имам уж някакви предменструални болки от поне 10 дни, но все още нищо. Започнах вече да се притеснявам.
Виж целия пост
# 99
Момичета, помагайте - моля за съвет: след прокървяване с диагноза кухо яйце, кога е удачно да се проведе АГ преглед, на който да се констатира дали съм се изчистила сама и дали всичко е наред? Ако някой, преминал по този път, може да сподели кога са го прегледали, ще съм много, много благодарна... 🙏
Виж целия пост
# 100
След като преминат по-големите съсиреци - тоест до към 5-7 дни. Прегледът ще установи дали има големи парчета останали в матката, дали цервикалният канал е чист. За пълно изчистване се проверява с повторен преглед след като е минала една менструация след аборта.
Виж целия пост
# 101
Момичета, моля за съвет. В болницата ми каза да направя контролен преглед след кюретажа след първа менструация. Вече 40 дни не е дошла, да продължавам ли според вас да чакам или да отида на преглед? Много вече се притеснявам, че не ми идва. Знам че е нормално, но не ме свърта...
Виж целия пост
# 102
Много, много благодаря! Аз снощи първо изкървях обилно, но без болка. После към 02:00 ч. си получих сериозна криза, даже си позволих да изпия два бусколизина, защото не можах да издържа... Сега се обвинявам да не би да съм попречила на процеса, защото уж нали той успокоява гладката мускулатура, а матката може да е искала още да изхвърля.... Не знам, много ми е притеснено. Бладарна съм на Господ, че поне прокървих.... Но сега пък другите страхове. Питам репродуктивната какво да правя (а тя е в болничен) и отговорът й беше "Ако много се притесняваш, винаги можеш да отидеш в спешния кабинет". Ами да, притеснявам се, но искам да знам как е логично да се постъпи, а не да ида и пак да дам 90 лв за преглед само, з ада ми кажат, че нищо не могат да ми кажат и да ида пак след една седмица например... 😭 Ужасно е. Хиляди левове вече сме наляли в тая болница с това ин-витро и инсеминации и не знам си какви изследвания и накрая пак - оправяй се сам.... 🥺
Виж целия пост
# 103
Гардън, ако до 50ти ден не дойде, тогава преглед. Спокойно Heart Ако сте правили необезопасен секс пре това време, за всеки случай и един тест за бременност. Иначе е нормално да се забави, хормоните понякога им трябва време да "зацепят" наново.

Нинфа, не е трябвало да пиеш бускулизин точно, но не си направила нищо фатално - процесът продължава. Ако те боли, само парацетамол или ибупрофен, но и двете не се препоръчват, защото може да замаскират ако почнеш да вдигаш температура (рядкост е, споко), но това са някакви единични случаи.
Движи се повече, разхождай се, без да вдигаш тежко естествено, за да станат по-лесно нещата.
За преглед - в твоя случай АЗ бих отишла в понеделник чак, ако междувременно обаче спре или се появят нетърпими болки, диария или температура бих отишла на спешен кабинет.
Виж целия пост
# 104
Гардън, ако до 50ти ден не дойде, тогава преглед. Спокойно Heart Ако сте правили необезопасен секс пре това време, за всеки случай и един тест за бременност. Иначе е нормално да се забави, хормоните понякога им трябва време да "зацепят" наново.

Нинфа, не е трябвало да пиеш бускулизин точно, но не си направила нищо фатално - процесът продължава. Ако те боли, само парацетамол или ибупрофен, но и двете не се препоръчват, защото може да замаскират ако почнеш да вдигаш температура (рядкост е, споко), но това са някакви единични случаи.
Движи се повече, разхождай се, без да вдигаш тежко естествено, за да станат по-лесно нещата.
За преглед - в твоя случай АЗ бих отишла в понеделник чак, ако междувременно обаче спре или се появят нетърпими болки, диария или температура бих отишла на спешен кабинет.

АА - страхотна си, наистина!!! ❤️❤️❤️ Благодаря от сърце за цялата споделена информация и безценните съвети! 🙏 Наистина е много мило, че споделяш опит и ни консултираш в тези трудни за нас моменти... Аз много съжалявам за този бусколизин, но имах само това у дома, като зазлях в 02:00 посред нощ, а чак сутринта видях, че имам забутан и един но-шпа в шкафа. Но откакто премина кризата вече не ме е боляло и друго не съм пила и не мисля да пия, дори да ме заболи. Само ме е страх, защото кръвта доста намаля в сравнение със снощи, но ще изчакам. Болка и температура нямам уж, но ме притеснява да не вземе да спре... (Не ми е удобно да споделям, но все пак ще си кажа, че снощи ходих поне няколко пъти до тоалетната по голяма нужда, но не беше разстройство... Вероятно от болките и напъните по време на кризата имах такива ходения).

На мен обикновено цикълът ми е сравнително лек, не ме боли, оскъден, на около 28 дни, като втори ден ми е най-силен и после до 4 ден горе-долу вече нищо няма. Предполагам, че и това има значение. Засега се успокоих, ще гледам да се разхождам повече и ще си запазя един час за идния понеделник за преглед, пък ако нещо изскочи, ще бягам към спешния кабинет.

Още веднъж сърдечно ти благодаря!!! ❤️❤️❤️
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия