За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 435
  • 741
# 30
От ето такъв прах правех с разликата че беше от онзи с вкус ванилия и стриктно спазвах указанията както виждате в тях не е споменато да се разтвори отделно в 200 мл преди това (както си е  написано в биосета) , но явно е важно въпреки че не е написано:
Виж целия пост
# 31
Задължително се разтваря в малко вода или мляко предварително. Просто задължително, за да не стане на буци или парцали, както е станало при теб. И аз задължително разтварям и със захар. Това го знам навремето от един готварски курс.
Виж целия пост
# 32
Всичките разтварям, да пишат каквото щат. Може и да има начин да се направи без бучки и ако го сипя направо, но това ще да е над моето ниво. Такива неща варя сигурно веднъж на високосна, та играя на сигурно и разтварям всичко отделно.
Ако е имало бучици недобре разтворени, е нормално останалата част от крема да е леко по-рядка, все пак нишестето не е разпределено и там е по-малко. Май съм срещала съвет да се разбие с миксер че да се уеднакви, не знам колко помага обаче, а и говорим за току-що сварен крем ако правилно си спомням.
Виж целия пост
# 33
Нишестето на Биосет го правя така :млякото изчакам д а започне да ври и след това на тънка струйка слагам разтвореното нишесте и веднага гася котлона.... Нямам провал досега!
Виж целия пост
# 34
annabelle_the_doll, такива кремчета първо винаги се разтварят с малко количество студено мляко и се разбиват добре. След това с непрекъснато бъркане се добавят във врящото мляко. При недобро разтваряне се получават такива парченца. Но не са проблем за правенето на торта.
А самият  крем ще се стегне след като изстине и се охлади в хладилник.

Аз лично правя бисквитена торта с крем Парадайс ил Оле на д-р Йоткер. Те се правят със студено мляко, без варене.
Виж целия пост
# 35
Мдааа... нишестето се разтвяря предварително в малко студена вода и то много лесно. При всички случаи, не само за кремове, а и за ястия.
Виж целия пост
# 36
Варени кремове правя в млековарка, дори да се отплесна, не загарят. Е, стават една идея по-бавно, но поне не вися постоянно на котлона за да бъркам.
Виж целия пост
# 37
Станаха моите октомври йчета Simple Smile
Благодаря ви!
Естествено, тазтекоха се, но няма как да стане всичко 6 на лаик като мен Simple Smile
Виж целия пост
# 38
Преден пост на Анабел ме подсети и мен за домашен течен шоколад.
Какво сухо мляко да взема? Нещо ми се сториха скъпи тези, дето погледнах. Колко е нормално за 250 гр като цена?
Виж целия пост
# 39
Утре имам майстори, които ще правят цял ден мазилка. Те всичките много обичат сладки, така че дайте идеи за лесни курабии Simple Smile всеки ден си купуват по няколко тарелки от селския магазин - меденки, круши, сладки, а ми се иска да им направя аз веднъж Simple Smile
Нали знаете, че не съм добра в кухнята, но пък желание имам Simple Smile

От мен- бързи, вкусни и изпробвани.

Напукани меденки
https://-spam238-/napukani-medenki/2/

Сладките на Пепи
https://pep-4o.blogspot.com/2012/12/blog-post_22.html

ЯБЪЛКОВИ СЛАДКИ
https://www.bg-mamma.com/?topic=297129.msg15157033#msg15157033

За маринованите камби приготвям марината по вкус.
Виж целия пост
# 40
Благодаря на всички за насоките за крема, за следващият път ще знам вече каквото и да пише по тези опаковки.. някой написа, че ако стегне в хладилник ще се пооправи вкуса, то крема е залят върху бисквитки точно така или иначе на торта е направен, 5 часа престой ще стигне ли да получи що годе вкус въпреки бучките?
Виж целия пост
# 41
skk007, браво! Майсторите ще са доволни. Ама не ги свиквай много на домашна храна, че ще им хареса и ще вземат да протакат ремонта. Grinning
Виж целия пост
# 42
Благодаря на всички за насоките за крема, за следващият път ще знам вече каквото и да пише по тези опаковки.. някой написа, че ако стегне в хладилник ще се пооправи вкуса, то крема е залят върху бисквитки точно така или иначе на торта е направен, 5 часа престой ще стигне ли да получи що годе вкус въпреки бучките?

Ти каза, че е рядък.
Аз ти казах, че като се охлади, ще се стегне.
Като е на торта - няма да си личат прекалено бучките. /Зависи и от бучките, де/.
Виж целия пост
# 43
Подходящи подправки за пиле лютика?
Виж целия пост
# 44
Благодаря на всички за насоките за крема, за следващият път ще знам вече каквото и да пише по тези опаковки.. някой написа, че ако стегне в хладилник ще се пооправи вкуса, то крема е залят върху бисквитки точно така или иначе на торта е направен, 5 часа престой ще стигне ли да получи що годе вкус въпреки бучките?
Ще стигне, но все пак най-хубава е на следващия ден. Да има време да се напоят бисквитите. Ако си правила със Закуска, те са по дебели, други тип Роден край са по тънки и съответно по-лесно поемат.
И аз като теб съм бос, няма страшно! Чети на пакетчетата нишесте за колко мляко са - не всички са за литър, има и за по-малко.
Ако ще си правиш разни вкусотийки често занапред, инвестирай в качествена посуда.
Имам за този крем една касерола, то малко по-плътна от кенче, колкото и да бъркам - загаря. И инстантно картофено пюре правя в нея и пак загаря. Решил съм да купя по-нормална и тази директно в цветните контейнери.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия