Лидл 156 - Октомврийски заигравки

  • 112 249
  • 2 440
# 2 370
Зависи от размера на бисквитата, Долче, но за "класически размер" бисквита, около/под 10 гр.
Виж целия пост
# 2 371
Долче, аз не бих смяла да пълня със студена вода каната, след като тъкмо съм изсипала врялата,  а ми трябва още.
Виж целия пост
# 2 372
А, пълня я каната директно от чешмата. Че и източвам водата преди това. Аз пък се страхувам ако докато я пълня се намокри дъното и после я слагам на нагревателя да не ме тресне тока.
Виж целия пост
# 2 373
Морена, и двете ни кани са от боросиликатно стъкло. Тя водата още като опре до горещото дъно се нагрява 😀 А и наливам студена вода от мивката (или от каната с филтрирана вода), не от хладилника и не вярвам да има чак толкова сериозен температурен шок. 🙂
Aisha, имам навик или да пълня внимателно каната (отварям изцяло отгоре), или с парченце хартия да забърсвам отдолу, ако видя, че има капка. Старая се и да изключвам каната от контакта. Винаги след употреба и когато ми е удобно (докато топля вода повторно или изключвам, или внимавам). И копчето на каната го включвам когато съм оставила каната.
Соул, значи...всъщност вгх идват повече, защото тези бисквити са по-големи. Ясно.
Виж целия пост
# 2 374
Как ползвате резене (който го ползва)?
Скрит текст:
Правя бърза манджа от нарязани на лунички картофи, лук и резене в тиган, полу-пържено полу-задушено с масло. Другото което готвя са смесени зеленчуци на фурна - картофи, моркови, целина, праз, кромид и резене, добре омешани с олио. Като се готви доста му омеква вкуса, така че ако искаш повече анасонов вкус може да добавиш резенето най-накрая, след като останалите зеленчуци са се приготвили


Аз пък се страхувам ако докато я пълня се намокри дъното и после я слагам на нагревателя да не ме тресне тока.
Мисля че са обезопасени да не се случва.
Виж целия пост
# 2 375
Нилче, за маникюра мога да кажа, ама нЕма да е честно Blush Иначе крема-сиренцето и в двата показани варианта е ммммм.

Шкембето и аз го харесвам и се вари сравнително бързо (то е полуготово така или иначе и не чак толкова миризливо).

Тези слепените бисквити на Рондо са май поне в 2 варианта, защото аз взех за проба с лешник...хич не ми допаднаха. Имат някаква по-особена нотка за моя вкус и дето се вика, с отвращение ги ядох Joy

Виж овесените бисквити с фъстъчен крем ги ометохме бързо с дребен, но и те са всичко на всичко 6 в кутията! Големички са и затова са с бая ВГХ, а съдържанието умишлено не го четох, защото много обичам бисквитки с фъстъчен крем всякакви, както и овесени, та комбинацията ми допадна.

След разфасоване на патица, получавам мат'риал за 3 гозби: филенце-магренце, бутчета и крилца за печене или манджурляк и фенера с шията и дреболиите за супичка - супер ми е!
Виж целия пост
# 2 376
Всички бебешки храни, пелени и Нз какво още са с намалена дан.ставка.
Това доколко крайния потребител го усеща на портфейла е друга работа в България...
Aisha не ВЪЗХВАЛЯВАМ  нищо..
Изразявам мнението си.
И не говоря за памперсите Лупилу.
А за памперси, които тук в Лидл България няма.
И реакцията на различните деца(хора) към Различните НЕЩА , да са различни, не е нищо ново.
Всеки взима, пробва и решава 🙂
Виж целия пост
# 2 377
Представям на вашето внимание резултата от един експеримент - помело на 1 година!
Купено в началото на ноември 2020 година и срязано днес. През целия му живот и престой у нас, само няколко дни стоя извън хладилник, а след това в чекмеджето за зеленчуци и плодове в хладилника. През март дори сменихме хладилника и купихме нов, та експеримента може да мине и за тест за качеството на новия хладилник.
Появи се петно на кората, заради което не дочаках точно до деня на покупката му (след 8 дни), за да е точно на година и го разрязах днес. Ами... съвсем си става за ядене. Няма никаква промяна във вкуса. Много ми е любопитно с какво обработват тези плодове. Мисля, че еликсирът на безсмъртието е открит, но си траят и не ни казват, гадовете! 😁
Скрит текст:
.




ПП. На работа съм, затова така елегантно съм го положила на бюрото си върху вестник... 😄
Виж целия пост
# 2 378
Ами Азалия, моите уважения, ама аз съм яла лимони, съхранявани в килера на бабата на ММ, над година, лично произведени ( т.е. от домашно гледано дръвче). Леко поизсъхнали корите, ама вътре - като твоето помело. Има си напълно безобидни трикове ( различни от хладилник и химикали) при които може да се съхраняват плодове, зеленчуци и всичко останало. Това, че ние сме го забравили как става, е друг въпрос.... и сме разглезени от наличието на хладилници и фризери....
Виж целия пост
# 2 379
А, благодаря за уваженията, ама аз не разбрах какво съм забравила за начина на съхранение. Не съм съхранявала по какъвто и да е специален начин това помело, просто като мина месец и мм все ми казваше: няма ли да си го ядеш това нещо, стига се е търкаляло тук, ми хрумна да го оставя именно да се търкаля необезпокоявано, за да видя колко ще издържи, понеже веднъж, пак в работата, през март, ядохме кисело мляко на тогавашната марка Данон, произведено през декември предишната година.
Иначе и аз като дете ядях диня по Коледа, защото татко я заравяше през август в сандъче с пясък в мазето... Само че това помело е купено от магазина, там не са го съхранявали по специалните начини от килера на баба, нито пък аз съм го съхранявала по тях. От тук произлиза вълнението ми от срока и резултата на моя си експеримент.
Виж целия пост
# 2 380
Баба ми имаше дини до май месец в мазето, в нищо не ги е заравяла. Някои сортове ябълки също издържат много дълго, не ги чакаме да видим колко точно, изяждаме ги, но над половин година. Не са пръскани, от наша ябълкова градина. Има и други такива плодове.
Виж целия пост
# 2 381
Аз съм яла Активия (оставена в хладилника в офиса преди да изляза в майчинство... ) - като се върнах - си беше там, цяла целеничка, 2г. 3м. след срока й на годност... имаше вкус на сега излязла от кравата Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Опитах я само де, чисто любопитство и професионален интерес Simple Smile
Виж целия пост
# 2 382
По повод млякото, един приятел - доктор, ми обясни, че това с трайността му е така, защото закваската не е с лактобацилус, а с бифидус.
Тези бисквити са гадни. Явно всичко, което е "с лимон", има вкус на сапун.
Скрит текст:
Виж целия пост
# 2 383
Вчера купих био авокадо в мрежичка и едното беше черно и прорасло отвътре...Sad
Взех смесител за баня и искам да питам дали превключвателя се фиксира при смяна на положението накъде да тече водата-дали към слушалката или надолу към пода все едно.
На тази батерия като дръпнеш нагоре превключвателя и се връща обратно, а на Видимата ни застава на положението което го оставят.
Някой с впечатление от въпросната батерия?
Виж целия пост
# 2 384
А какво стана с " мениджър свежест" ? Има ли го още това чудо , че нещо напоследък ПиЗ не са много свежи
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия