Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 41

  • 19 568
  • 737
# 660
Тиган и котлони имам само и фурна де, ама много неефективно ще е печене във фурна.
Виж целия пост
# 661
Еми значи аз съм го направила с кокосово брашно и си стана супер и много вкусно и се реже на филийки. Има формата на купичката, в която го пекох. Това е снимка от първия ми опит, тогава го пекох малко по-дългичко и се препече на дъното. После вече го пека за 6-7 минути на макс в микровълновата, отварям и преценявам, всеки ще си прецени взависимост от уреда за печене. Ето какво ми се получи първото хлебче по рецептата на Тайс, но с кокосово брашно.

Виж целия пост
# 662
Аз също ще пробвам с кокосово, то май е с по-малко калории?
Притеснявам се да не прекаля.
Виж целия пост
# 663
Аз също ще пробвам с кокосово, то май е с по-малко калории?
Притеснявам се да не прекаля.

Не се притеснявай. Аз слагам най-отдолу в купичката едно яйце, прибавям една голяма супена лъжица с връх кокосово брашно и после накрая взависимост от това колко течно е киселото мляко, малко зехтинец и яйцето колко е голямо, добавям от брашното, за да стане тестото по-твърдичко. Слагам и малко подправки на вкус и малко солчица. Бъркам с вилица и затъпквам с нея тестото в купичката.
Печеш на максимум в микровълновата за 6-7 минути, може и по-малко, ако ти е много силна, но пробвай първо ако искаш с 5 минути, после може да допечеш и да си запишеш на колко минути ти става най-добро.

П.С. Не забравяй да си сложиш и сиренце едно малко парче. Сода се добавя върху двете супени лъжици кисело мляко и малко пообърквам, да шупне и тогава прибавям натрошено сиренцето и разбърквам всичко заедно.
Виж целия пост
# 664
Много засища това хлебче, не е за прекаляване.
Аз за 5 месеца два пъти правя, когато пуснах рецептата, заради едно дете на съфорумка, и вчера правих, защото накупих бадемово брашно.
На мен ми идва тежко, не зная редно ли е да е в постоянната хранителна програма.
Имам и хуск, и кокосово. С кокосово още не съм правила. Ще опитам с хуск, да видя какво ще стане.
Содата може и в по- малко количество, защото смърди. С бакпулвер е по- удачно

Неве, идвай, първо мерим кз, после лапаме бАнбони до посиняване, после пак мерим кз. После хукваме в парка. Пак мерим кз. И после още една шампионска обиколка на София 🤪
Виж целия пост
# 665
Много засища това хлебче, не е за прекаляване.
Аз за 5 месеца два пъти правя, когато пуснах рецептата, заради едно дете на съфорумка, и вчера правих, защото накупих бадемово брашно.
На мен ми идва тежко, не зная редно ли е да е в постоянната хранителна програма.

Неве, идвай, първо мерим кз, после лапаме бАнбони до посиняване, после пак мерим кз. После хукваме в парка. Пак мерим кз. И после още една шампионска обиколка на София 🤪

Може ли и аз да дойда? Ама само ще ви гледам седейки на пейката в парка как хуквате ...Wink
Тайс, хлебчето е страхотно. Аз си го ям два дена, става и да си стои в плик през нощта, както всеки хляб.
Утрепач е с пастет, с масълце и луканка, със супичка, с всичко...нискокалорично е, то се усеща, но засища. Аз максимум две филийки да изям от него и ме е заситило.
Виж целия пост
# 666
Бърди, как няма избор? Ако не мощност, то програма - размразяване, претопляне, печене? На най-силното възможно за 90 секунди.

Миоки, 1 яйце, 25 грама бадемово брашно, 25 грама крема сирене (забравила съм го в предишния пост), 1 с.л. зехтин (слагам по-малко, защото ми идва мазно), щипка бакпулвер, малко шарена сол или чубрица по избор. Разбърква се всичко с виличка, сипва се в намазнена купичка/чашка/силиконова формичка и се пече на максимална мощност в МВ за 90 секунди. Съжалявам, но не ползвам такова нещо и не знам как да прецените коя програма да пуснете. Аз пека върху хартия или в гофретните форми и в еърфраера до суха клечка. Може да се пече и в гофретник! От една доза излизат 3 гофрети (пишат мацки с гофретници).
Значи, бързо на отчет за тия форми! Joy
Имам някаква силиконова форма за гофрета, за фурна е по принцип но я взех за еърфраера, никакъв шанс цяла фурна да загрявам за туй малко нещо. За такова нещо ли говориш?
Виж целия пост
# 667
Mиоки, ще ти е ефективно във фурната, ако изпечеш наведнъж повече бройки, после съхраняваш в пликове във фризера. Когато потрябва вадиш и запичаш леко (на тиган може, а ако извадиш поне час по-рано и не държиш, може и да не затопляш). Първо проба де 😜 А ако знаеш в гофретник/сандвич тостер или с грил плочи колко добре става яйце с моцарела/чедър/кашкавал...😃
Аз вечерях с останалите триъгълничета+ 2 резенчета шунка отгоре (ок. 30 грама са общо), маслини и още 1 стрък селъри. И малко заквасена сметана. Щях да си правя свински черен дроб, обаче се върнах хем късно, хем не ми се занимаваше. Идеално спасение бяха тези триъгълни неща! 😃
Междудругото, аз след всякакви режимни гофрети и подобни хлебчета поддържам хубава КЗ, а и като цяло след като ям яйца. Яйцата ми се отразяват чудесно и на кг. Това съм забелязала. Другото нещо което ми действа по подобен начин е риба със салата.
Виж целия пост
# 668
А бе няма кой да ги яде тия хлебчета, че да правя големи количества, а да купувам още уреди, че да пека хлебчета, които само аз бих яла евентуално, никакъв шанс. Ще продължа да ги пропускам, не е драма. Simple Smile
Виж целия пост
# 669
На мен ми харесват някакви такива, ама пак не съм се засилила да ги правя кой знае колко. По-скоро от любопитство трябва да се пробва всяко, такава съм си Grinning
Или ако искам за работа да си взема сандвич за разнообразие, тогава опцията ми за "хляб" е такава.  На моменти като съм по-заета се унасям и ям по няколко дни едно и също, накрая се усещам че хем ми е писнало, хем не ми се занимава с нищо. Та за тогава нещо такова дето става за 2 минути е добра опция да разнообразя.
Гофретникът също е опция, но нямам къде да го държа постоянно и стои предимно в шкафа. И естествено ме домързява да се занимавам и с него Grinning
Виж целия пост
# 670
natka, ей я формичката, от този тип е

Наистина е удобно за фраера, във фурната не си заслужава за една доза
Виж целия пост
# 671
А, баш такава е моята, дето прави сърцата. Ще трябва да си поиграя с нея някой път като се завъртя вкъщи достатъчно дълго да ми се занимава. На какви градуси и време печеш тия фалшиви печива в еърфраера в такава форма?
Виж целия пост
# 672
Натка, слагаш за 5 минути на 180-200 градуса. После, ако не ти хареса, допичаш....Не съм правила гофрети, но трябва да отнема по-малко време, отколкото за мъфини (те се пекат повече, но не засичам време, а пека до горовност- обикновено докато съм в кухнята, та не ми е проблем).
Виж целия пост
# 673
Намерих глюкомер
КЗ на гладно 5.5
Закуска яйца с малко масло и салата от листни зеленчуци
КЗ 1час 7.1
КЗ 2час 6.0

КЗ преди обяда 5.0
Обяд вчерашната супа топчета, краставици, домати, малини
КЗ 1час 6.8
КЗ 2час 5.7

Много ли е зле? Особено на втори час е зле, нали?
Вече знам, че трябваше да ходя преди да ям закуската, за да спадне КЗ под 5. Утре ще стана по-рано за да имам време да походя преди да ям.
Освен това мерих на 1 и 2 часа от започването на храненето. Четох различни мнения за това да се мери от началото или след приключване на яденето. Аз обаче ям много бавно, особено като има сурови зеленчуци ги дъвча бавно, че са твърди, а то на всяко ядене има. Да продъжа ли да меря така?
Виж целия пост
# 674
Избери си един метод и мери само по него.
Мисля, че ти се качва малко повече отколкото би трябвало при тези храни. Следи как е във времето и каква е тенденцията. Пак казвам, инцидентни отклонения в измерванията, не са повод за притеснение, ако тенденцията е в желаната посока.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия