Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Любители на котки - Тема 165

  • 20 280
  • 783
# 15
Много красива есенна темичка!
Прекрасни снимки! Заредени с много положителна котешка енергия! Purple Heart
Да са здрави всички любимци!

Моят Томи в гаража няма търпение сутрин да го пусна навън. Веднага хваща пътя. А времето вече захладнява. Как ще я кара така зимата, не знам... За съжаление не е вариант да го прибера вкъщи. Имам куче и мъж, който не обича котки. Надявам се все пак, че в гаража ще му е по-добре от навън. Поне няма да го вали дъжд и сняг. Има си и топло легло с много завивки.

Ето един есенен поздрав и от Томчо!
Виж целия пост
# 16
utro77,ако му направиш на Томи едно кашонче с отвор отстрани 15/15 см, през който да влиза, и сложиш вътре нещо мекичко, на което да спинка, ще му бъде много уютно! Както знаеш, котките не се завиват, така че телцето му стои на студа, колкото и много завивки да има под него. Докато в кашончето топлината от тялото му ще затопля и въздуха около него, а той ще си стои вътре, вместо да излита в атмосферата. Не е нужен голям кашон, стига му такъв, в който да може да легне спокойно, но и да стои прав без да го притиска тавана. Кашончето можеш да сложиш в гаража, котьо и без това си е свикнал там.
Виж целия пост
# 17
detelistna.4etirilinka, в кашонче са завивките и леглото му! Hands Plus1
Знам, че котките харесват кашони, а и да му е по-топло.
Царски си живее той в гаража, обаче му е скучно. Налага се да го пускам през деня да си броди. И сутрин и вечер се опитвам да прекарвам малко време с него.

Има си даже катерушка с драскалка, но не съм го видяла нито един път да я ползва...
Имам чувството, че понеже е живял на улицата или понеже е над 10-годишен, не умее да си играе с нищо. Пробвала съм да го заиграя, не става. Иначе е много, много мил - веднага започва да ми се гали  и да мърка, щом ме види.
Като го водя на вет, щом съм с него и му говоря - слуша като отличник, седи спокойно.
Виж целия пост
# 18
Душичка прекрасна! Хубаво е, че самичка си се сетила да му направиш кашонче. Имай предвид, че по-възрастните котки не си играят, те са улегнали, сериозни😜 те обичат да излязат, да седнат някъде и да наблюдават. Затова му е скучно на Томито. Предполагам, че в гаража няма и прозорец, на който да седне и да гледа. Но, не се коси, в края на краищата ти правиш най-доброто възможно за него.
Виж целия пост
# 19
Подпрепям идеята за кашонче, може за "вход" да му сложиш една тениска(отворът за главата да е входа) и после да опаковаш кашончето с опаковъчно фолио. Така ще е суха вътре.
Виж целия пост
# 20
Подпрепям идеята за кашонче, може за "вход" да му сложиш една тениска(отворът за главата да е входа) и после да опаковаш кашончето с опаковъчно фолио. Така ще е суха вътре.

Благодаря!
Има си кашонче и то в гаража. Не може с неговото заболяване нито на голяма жега, нито на дъжд и сняг. Има белодробен емфизем и докторите едва го спасиха. Още от горещините на август съм го прибрала в гаража. Разбира се, всеки ден го пускам по няколко часа.

detelistna.4etirilinka, за съжаление няма прозорец. Това, че скучае всъщност са мои интерпретации. Знам ли, може и да се е заженил и затова да напира да излиза. /Исках да го кастрирам, но той от няколко години е с това заболяване и докторите казаха, че едва ли ще понесе упойката. А лятото вече въпросът беше на живот и смърт, та си е пълноценен мъжкар към момента, очевидно в добре закрепена вече форма./  Пък и навън си има къде приятели, къде врагове - цяла котешка колония, свикнал е с всички тях.
Виж целия пост
# 21
Момичета, моя дъртюх вече го прибрах вкъщи, но имам проблем с изборът на тоалетна. Приемам всякакви съвети, той досега си ходеше навън, но вече е стар и не може.
Виж целия пост
# 22
Момичета, моя дъртюх вече го прибрах вкъщи, но имам проблем с изборът на тоалетна. Приемам всякакви съвети, той досега си ходеше навън, но вече е стар и не може.
Започни с бентонит. Най-близо е до пръстта в градината. Когато свикне, можеш да пробваш и с нещо, което повече ти харесва.
Виж целия пост
# 23
Всички котьовци са страхотни, но тези дребосъчковци- Марси, Буда и Бейбо са неустоими 😻 Такава бебешорска сладост! ❤ Направо ви завиждам 🤗

А мойто Черното много се разхайти и не спазва правилата (но не можах да устоя на оглушителното му мъркане и доволната му физиономия 🤣). Направо е полегнал на масата, докато режа мръвки.

Таня, благодаря за страхотната тема 💐
Виж целия пост
# 24

Здравейте,това е стара снимка...
Така ли бръчат нос и вашите котки?
Тук явно е тигър и разказва играта на четката...
Лошото е,че и на зарядното е разказал играта,разглобил го е и ми е оставил само кабела...
Най-накрая успя да го "убие".
Буда и Марси са много хубави,изобщо се е напълнило с прекрасни котаци и котчици.
Бейбо си знаете,че ми е слабост...
Много е хубав,нослето е прекрасно!
И е много готин с неговата си торбичка!
Милата малка прекрасна муцунка!
Видях и един прекрасен Кот Грозньо...
Когато моят се прозява,си пъхам пръста,точно както ние хората се закачаме.Толкова ми е свикнал,сякаш ми се усмихва...

Сега,когато съм с температура,лежи в краката ми и солидарно не мърда много.
От което пък аз се притеснявам,да не се е разболял и той.
Много повече от друг път лежи...
Не знам лошо ли му е или от солидарност.
Само да се оправя,ще го заведа и него на вет.
Хрипти на моменти.
Не знам хърка ли,ръмжи ли...
Издава странен звук,но когато се разиграе,не се задъхва.
И аз не знам какво му е,ще го заведа да го чуят за всеки случай.
Нещо не яде много напоследък,не знам.
Дано не е болен.
Виж целия пост
# 25
Вие имате ли предложения за име?

Въглен
Виж целия пост
# 26
Предстои ми да взема коте. Дарено, не от развъдник. Изчаквам да навърши 2 м-ца. Надявам се на полезните ви напътствия и опит!😺 Храна, медикаменти, тоалетна и всичко за комфорта му. Зная, че първите дни ще се крие. Ще разполага с огромна тераса и част от дърво за игри.
Виж целия пост
# 27
Viviana,защо ще се крие котето?
Моят любим Харо се настани точно час след запознанството ни на корема ми и започна да ме меси.
Много е хубав:

Попитай дали е обезпаразитено,съветвам те да го обезпаразитите.
То бълхи,то глисти...
Но първата вечер спа до мен.Някак се прежалих.
Ето го:

Иначе лекарства,ако е здравичко няма нужда да се дават,храна каквато е свикнало и постепенно я сменяш с хубава или остава същата...
Моят се спаси с лечебна храна на Роял Канин и сега приема гранули киттен на същата марка.Други не иска.
Само колко е доволен от деянието:


Иначе идва и ме милва с лапички...
Направо...хем да му скъсаш ушите и опашката,хем да се гушнеш с него...

Не знам,една дама в ютуб си е кръстила черното коте Хоуп.
Много ми харесва.
Или колкото и да е тривиално Лъки...
Абе хора, котките лекуват.
Втори ден лежи с мен и съм мааалко по-добре.
Обаче майка не е,че се и заяжда.
След двата инсулта понякога е неадекватна.
Виж целия пост
# 28
Първи съвет за малкото коте - явно се отглежда от майка си. По-добре е да стане на три месеца, сега тя още го кърми и го учи на много неща. Огромната тераса, ако не е плътно затворена, както и дървото за катерене е по-добре да изчакат до пролетта, за да свикне животинката в новия си дом. Храна и тоалетна - на първо време с каквото е свикнал, постепенно сменяте към по-добро.
Виж целия пост
# 29
Мисля, че от смяната на средата ще се стресира. Имам опит с котки. Израждала съм и малки на прекрасна сиамка. Но тя почина от старост.
Котето няма майка, само братче. Намерили са ги в двора на офис. Зная, че е деликатна възраст и ще попитам ветеринар. Но не подценявам опита на стопаните им.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия