Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Любители на котки - Тема 165

  • 20 448
  • 783
# 765
Леле, като ви чета оценявам какво безценно животинче имам. Няма никакви такива наклонности за ядене от чиния или други такива бели. Знае какво му е позволено и се съобразява доколкото природата му позволява. Но никога не се е качвал на маса, не ми е драл мебели. Знае, че не искам да ми се качва на леглото, но когато съм на дивана му е позволено да се катери и лежи върху мен.
Виж целия пост
# 766
Недоволна, съгласна съм с теб. У нас забравена чиния се случва рядко, но се случва.
Виж целия пост
# 767
Ами...и.ние имаме мушама на масата в кухнята,но майка не иска Хари да е по масата.На мен толкова не ми пречи,мога да измия масата.
Вече да ходи по плотовете...И да оставя подаръци в мивката ще ми дойде в повече.Той е свикнал при мен,и преди котката беше повече при мен.
pticasprujina("птица с пружина" звучи готино),не се качва на легло?Аз го взех,за да спи при мен,много си мечтаех за гушлив котарак.
На едни приятели котката е културна,но е и възрастна.Стои накрая на масата и културно си иска малко месце,но не посяга.
А моят дечко е любопитен,души какво има и не иска човешка храна.Е,кеф му е да клошари в кофата за буклук.Добре,че всеки ден изхвърляме боклука при нормални условия и няма шанс да яде нещо развалено.Кофата е в мокрото,той обича да ходи там и заради пералнята.
3-4 годишен дечко.Аз се смея и забавлявам,преди така се смеех и радвах със сина.
Абе щом някак успях да заспя първата вечер с котка с бълхи в леглото...Добре,че още на другия ден решихме проблема с бълхите.
Ааа...зимата капете ли препарати по котките или няма нужда?
Той няма откъде да хване бълхи и глисти,надявам се...Поне през зимата.
А на дворни котки ок ли е да се капят препарати?Няма как да ги спра да не се мият една друга,вероятно само Моли би слушала...Малките не ме познават.
А Моли не ме забравя.С всички ни върви както с баба ми.Като кученце е с нас по улицата.
Виж целия пост
# 768
Моите не искат тяхната ядат на Чери, лабчето от храната.
Виж целия пост
# 769
mariqivanova799, не се качва на моето легло, по другите ходи, но най-вече се гушкаше в малкия син. Той вече не живее с нас и котьо се съобразява с мен. И как иначе - не знам колко пъти вече го връщам към живота Simple Smile Душичка е той, безкрайно мило и добро същество.
Виж целия пост
# 770
Котката при родителите ми не се качва нито на масата, нито по плотовете в кухнята. На 15 години е. Майка ми си оставя без притеснение чинии с месо и на двете места. Казва тя не пипа. Котката не дава да я докосваш. Сакън да не й развалиш прическата. Гледа лошо. А ако направиш грешката да я вдигнеш, може и да съска и дере Joy
Този котак, който си прибрах обича да го галя и да се гуши. Като се прибера от работа и не му обръщам внимание, защото просторам, например, ходи след мен и мяука. Много е локум и по съвет на д-р Микова от форума, му разделих храната за деня на равни части. Днес не е повръщал, ама ходи да търси храна и все едно ми се кара, че няма. Само похабва храната като я повръща Joy
Пробва се днес да си поиска от моята храна, замириса му на пиленце. Казах два пъти не, той с лапи се протяга. Бутнах му лапите и легна в краката ми,  без повече да се натиска.
На леглото нямам против да е при мен. Гушкаме се, той се разтапя и мърка.
Виж целия пост
# 771
Блазя ви с добрите котета. Франки не е лош, но е някак невротичен. Понякога слуша като кажа не и спира. Друг път не ме отразява. Може би зависи я какво състояние съм. Обаче ходи навсякъде. Масата е с мушама и я мия. Но не се и опитах да го отуча, просто нямах енергия за това и го оставих да си ходи. Сега му е забранено в хола, а в малката стая само като съм там.. Щом почне да хапе го изнасям и добре, че си кротува... Не мяука да влиза.. Ама аз затова ли имам котка?! Да стои изолирана в коридора...
Виж целия пост
# 772

Колко мишки, клавиатури и колонки на компютъра смених навремето. Винаги си подбираше по-тънките кабели. Една Коледа реши да опита лампичките на елхата, докато бяха запалени. Подскочи почти до тавана, цялата му козина настърхна и повече не се е доближил до кабел Simple Smile
Виж целия пост
# 773
Изцяло подкрепям дамата! При мен също има правила и няма начин котката да ги диктува.
Аз също не разбирам това "котката-краля в къщи", но не се вживявам толкова. Техните котки-техните къщи.
Имма котка, давам и най-доброто като грижа и любов, няма да я оставя, но и няма да и позволя да ми се качва на главата. Животните имат нужда от водач и в моята къща аз определям правилата😊
Закито, наблюдава ваната, зад него е хавлията му, суши се да е готова
Виж целия пост
# 774
Ами...на мен ми скачат по главата.И буквално,и преносно.
Синът разбра,че може да ми счупи врата и да няма мама още като малък и поне към главата не посягаше.Иначе любимо му беше да скача върху мен със засилка.Сега котаракът го прави...На мен ми е забавно.
pandorina,а аз го търпя.Бие ме,не бие,си го държа при мен.Ако го оставя без наблюдение в коридора,прави бели...Най-малкото сваля тапетите,а синът види ли го,го порти на баба си...
Откакто отсъствам тази седмица известно време, много ме гушка и ми мърка отново.Глезан е голям иначе.
Виж целия пост
# 775
Да ви питам за съвет. Вярно че съжителстваме заедно от три дена, но не съм го виждала да се къпе. И дупето си не мие. Как да му обърна внимание на хигиената?
Вчера дупето му беше много мръсно и на мивката го измих. Той не остана доволен и влезе мокър в тоалетната. Но да не си помислите, че върши нещо там. Просто седна и излезе. Тоалетната му е слепваща се и беше голям зор да го измия.
Виж целия пост
# 776
Ами те малките не се мият много.
С Хари се гонехме да бършем акано д... с бебешки мокри кърпички.Че беше ужас.
От вода бяга,ще ме надере,от малък бяга.
Вече когато поотрасна,се мие най-старателно сам.
Виж целия пост
# 777
Котките си имат характер, ако не се качват на масата, то не е само, защото стопаните са й забранили. Просто някои не се интересуват от това. Имала съм котки и от двата типа, колкото и да им викам, пляскам, когато се качи на масата и започне да си хапва от сложената храна, знам, че ще го направи пак, в момента, когато няма никой в кухнята. Общо взето, реакциите са ми били заради другите, не всички в къщи понасяха това. Изхвърляли сме ядене, заради по-гнусливите.
Ако съм само аз, нямам никакви проблеми да се разхождат по масата, за мен котките са член на семейството, и могат да правят каквото им харесва. И не е само това че моите са ваксинирани и обезпаразитени. Не съм хващала бълхи или болести от котки, с изключение на микроспория, въпреки че храня бездомни, и не пропускам да погаля някоя улична маца, където видя такава на улицата, ако е по-общителна.
Хората са различни, а и котките също.
Виж целия пост
# 778
Права си-хора разни. Детето ми съшо е член на семейството и също не се разхожда по масата, аз също. Не изисквам от котката непосилни неща. Търся компромиси по силите и на двете страни. Става Не знам защо се смята, че са неподатливи и заради това ги оставят да си правят каквото искат. Има дори дресури на котки, бях качвала двете страхотки котки на един дресьор. Те са умни животни и затова винаги можеш да ги научиш, ако искаш.
Виж целия пост
# 779
Ами те малките не се мият много.
С Хари се гонехме да бършем акано д... с бебешки мокри кърпички.Че беше ужас.
От вода бяга,ще ме надере,от малък бяга.
Вече когато поотрасна,се мие най-старателно сам.
Колко беше голям Хари, когато започна да си мие дупето сам?
Явно и аз ще взимам мокри кърпи да го бърша моя котаран.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия