Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Как се пътува във времето на Коронавирус COVID-19? Какво изискват държавите по света? Тема 3

  • 22 398
  • 513
# 165
Зорчи, зависи какво се иска за конкретната държава, от която идваш. В сайта на МВнР е описано  и се обновява с нови изисквания редовно. Но да подшушна като често пътуваща. Преди ваксинирането винаги декларирах карантина, не ми се плащаше за ПСР. Никога не дойдоха да ме проверят - ходех си навсякъде.
Виж целия пост
# 166
Щом идвате от държава в червена зона само ПСР.
Виж целия пост
# 167
Aisha, лош съвет даваш😉 Ами я си представи, че шофираш и те спрат за проверка например-веднага лъсваш. И на мен много ми се досвидяха парите за пср, щото и ние от червена зона дойдохме. Ама да треперя 10 дена, пък и мъжът ми всеки ден по пътищата-не мерси. Всеки си поема риска де😊
Виж целия пост
# 168
Въпросната потребителка се хвали с това почти на всяка страница...
Виж целия пост
# 169
На мен ми предстои пътуване до Англия другия месец и въпреки че съм ваксинирана, останах неприятно изненадана, че задължително ми трябва и ПСР тест, за да се прибера в България.
Виж целия пост
# 170
Великобритания е в червената зона на България още от лятото.
Виж целия пост
# 171
Петенце, това не го знаех, а и мен ме касае.
Виж целия пост
# 172
Това за пср от УК е отдавна. Ние опитахме да минем с теста от ден 2, който направихме  там, но не ни освободиха от карантина. Споделям, ако някой разчита на това като вариант, защото често сроковете са спазени и тестът по принцип е валиден.
Виж целия пост
# 173
Има нова заповед. Накратко:
1. От 1 декември ваксинираните и преболедувалите могат да влизат без отрицателен PCR тест от червената зона с изключение на държавите, споменати в точка 4.6.
2. Неваксинираните и непреболедували могат да влизат само с отрицателен PCR тест, направен до 72 часа преди влизането на територията на България.
3. За влизащите без сертификати и тестове от зелената и оранжевата зона възможността за тестване ще е едва след 72 часа на територията на България.
4. За влизащите без сертификати и тестове от червената зона важи пълна 10-дневна карантина или поне аз така го разбирам.
5. За влизащите български граждани от държавите с мутациите освен пълната 10-дневна карантина, има и задължително тестване с PCR между 10-ия и 12-ия ден от предстоя в България.
Виж целия пост
# 174
Балкай Бартокомляс, благодаря за информацията! Тоест въпреки че към момента Великобритания е в червената зона, можем да се прибираме само със сертификат? Правилно ли разбирам? Не видях да е в списъка в точка 4.
Виж целия пост
# 175
Така е написано в заповедта. Валидността на сертификатите за ваксинирани обаче е намалена на 9 месеца, а в скоро време за пълен ваксинационен цикъл ще се признава този с три дози.
Виж целия пост
# 176
А може ли да ме просветлите, аз така и не разбрах, това за 9-те месеца се отнася за всички ваксинирани или само за тези, които пътуват в Европейския съюз? Те май само го предложиха това, не са го приели. То хубаво ще се признават тези само с 3-те дози, а тези, които сме само с една на Джонсън и Джонсън, какво правим. Уф, все по-заплетено става. Аман!
Виж целия пост
# 177
То хубаво ще се признават тези само с 3-те дози, а тези, които сме само с една на Джонсън и Джонсън, какво правим.

E, вие с две, много ясно
Виж целия пост
# 178
Ох, пак се обърках 🙄 На ММ му предстои в средата на декември да пътува от Германия до Бг, не е ваксиниран ще пътува с ПСР, в България ще бъде ли под карантина или ще трябва пак да прави тест🤔
Виж целия пост
# 179
Ох, пак се обърках 🙄 На ММ му предстои в средата на декември да пътува от Германия до Бг, не е ваксиниран ще пътува с ПСР, в България ще бъде ли под карантина или ще трябва пак да прави тест🤔

Вижте какво пише, доколкото видях Германия също е в червената зона:И съответно:

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия