Коледа 2021/2022

  • 90 196
  • 1 123
# 60
Включих се и аз вчера да ви следя. Имах останало малко кестеново брашно и веднага пробвах кестеновите брауни - уникални станаха, много ги харесаха всички в къщи. Благодаря за рецептата и продължавам да черпя вдъхновение и идеи. HeartHeartHeart
Виж целия пост
# 61
Съжалявам, но не живея във форума, имам и други ангажименти. Нищо не е приключило с маслото, склад е и го поддържат постоянно.
Поставено габърче
https://maps.app.goo.gl/t1a6oEv5MTXMMLCp6
Пътят там прави голям завой, трябва да свиете покрай бараките, карате до втория склад с голям навес ( доста навътре се пада ) и питате за склада с млечни. Работят само да 12.30ч.

Моля Ви за по-точни координати. Нещо не мога да го открия мястото на картата.

Благодаря предварително.
Виж целия пост
# 62
Сега разгледах брошурата на Лидл за следващата седмица. Започнаха с коледните продукти.Аз другата седмица отивам за марципан и фондан. Иначе има захарна глазура, поръски , млени лешници, бланширани рязани бадеми, есенции, кувертюр, захаросани плодове-лимон и портокал.
Виж целия пост
# 63
На кръговото на Сточна гара, тръгвате към Х. Димитър по ул. Владайска река, след като минете под моста, пътя по който се движите прави десен завой, вие трябва да продължите буквално направо. От дясната страна започват строителни складове, карате направо до втория склад с голям навес, влизате вътре и свивате веднага в ляво, вратата е метална на хладилен склад. Ако няма никой питайте за млечните. По добре не мога да го обясня.
Виж целия пост
# 64
Здравейте и благодаря за темата. Тази година ме е обхванала коледна вълна отсега, заради дъщеря ми. Ще го чакаме с нетърпение, а аз ще подготвям коледен календар и ще следя темата за още идеи. Simple Smile
Виж целия пост
# 65
На кръговото на Сточна гара, тръгвате към Х. Димитър по ул. Владайска река, след като минете под моста, пътя по който се движите прави десен завой, вие трябва да продължите буквално направо. От дясната страна започват строителни складове, карате направо до втория склад с голям навес, влизате вътре и свивате веднага в ляво, вратата е метална на хладилен склад. Ако няма никой питайте за млечните. По добре не мога да го обясня.

Благодаря Ви за отговора.
Виж целия пост
# 66
Аз мисля да напрая чешките сладки на леля ми тази година. Те са ронливи с масло и много орехи, карамфил и канела. Само че се правят в метални формички. Пълнят се и се пекат. Аз нямам формички и не знам как ще ги правя. Продават ли се някъде? Може би ще използвам кошнички за тарталети, но са по-големи
Виж целия пост
# 67
Добре е да покажеш формичките, за да ти отговорим.
Виж целия пост
# 68
Аз мисля да напрая чешките сладки на леля ми тази година. Те са ронливи с масло и много орехи, карамфил и канела. Само че се правят в метални формички. Пълнят се и се пекат. Аз нямам формички и не знам как ще ги правя. Продават ли се някъде? Може би ще използвам кошнички за тарталети, но са по-големи
Метални формички си купих онзи ден, не са големи, но за сладки и соленки с маслено тесто са чудесни. Ето тези - не са същите , това е примерна снимка извадена от нета.
https://cake-tools.com/produkti/%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%B0%D0%BB%D … B8-5%D1%81%D0%BC/
Виж целия пост
# 69
^^ Може ли пробвана рецепта за маслено тесто за такива формички, ама такова дето няма да ти се разпадне в ръцете на трохи докато го ядеш 🤨
Виж целия пост
# 70
Записвам се да ви следя и си пожелавам тази година да имам достатъчно свободно време за сладкоправене. У дома задължително ще има напукани шоколадови, както и рохлички. Заради децата ще взема и от Лидлските готови смеси за сладки, много обичат да се занимават с тях. Другото ще го мисля 😊

Наскоро правих тези соленки, мисля, че и тях ще ги повторя за празниците.
Виж целия пост
# 71
Скрит текст:
^^ Може ли пробвана рецепта за маслено тесто за такива формички, ама такова дето няма да ти се разпадне в ръцете на трохи докато го ядеш 🤨

В по малки форми правя тези сладки, но тестото е удачно и за по големите.
https://ipeychev9.blogspot.com/2018/10/blog-post_20.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/04/blog-post_2.html
Виж целия пост
# 72
^^ Може ли пробвана рецепта за маслено тесто за такива формички, ама такова дето няма да ти се разпадне в ръцете на трохи докато го ядеш 🤨

Ефи, за да не е на трохи, трябва да има или яйце (най-добре), или да е от варианта, в който слагаш маслото разтопено и добавяш и вода към тестото. Ето ти моята любима рецепта, макар че често бързайки правя и тази на Гордън Рамзи, която е с брашно и масло. Преведох набързо съставките отстрани.

PÂTE BRISÉE AVEC OEUF
250 g farine ordinaire T55 ou T65 - брашно
120 g beurre - масло
5 cl eau froide - 50мл студена вода
1 jaune oeuf 20 g - 1 жълтък на яйце
1 càc sel - сол
Виж целия пост
# 73
Аз мисля да напрая чешките сладки на леля ми тази година. Те са ронливи с масло и много орехи, карамфил и канела. Само че се правят в метални формички. Пълнят се и се пекат. Аз нямам формички и не знам как ще ги правя. Продават ли се някъде? Може би ще използвам кошнички за тарталети, но са по-големи

Предполагам че става въпрос за какаови "Pracny" (чете се "працни" и означава трудоемки). Търсете по магазините или сайтовете формички за "Мадлени" или орехчета и гъбки. Нали за тези става въпрос? Лепят се по две със сладко или маслен крем с орехи.

Виж целия пост
# 74
Днес си закупих от Лидл марципан, фондан, шоколадов кувертюр и формичка за линцери-отвън е къдрава, вътре сърце(чудех се 5 минути как се прави долната половина цяла, но открих топлата вода най-накрая)Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия