Застройка

  • 23 571
  • 34
# 15
Застройката я правя така:

 1 вариант - 1 яйце, 3 л. к. мляко и 1л. брашно. Разбивам и слагам да заври, след това прибавям от горещата супа по малко. При мен се пресича, ако няма брашно.

 2 вариант - 1 жълтък и кисело мляко. И пак същата процедура.
А при тоя вариант се пресича, ако е с белтъка яйцето.
Виж целия пост
# 16
И аз застройвам с жълтък и мляко . И ми е гладка супата , не къдрава  Laughing  ! Бързо , просто и лесно !
Виж целия пост
# 17
Цитат на: Morena
И аз застройвам с жълтък и мляко . И ми е гладка супата , не къдрава  Laughing  ! Бързо , просто и лесно !


И аз така застройвам, ако застройвам, защото често правя бистри супи. На Додо и се накъдря супата, защото я доварява, ама тя точно това пита, дали има застройка, която да не се пресича, ако се доварява супата.

Моят съвет е, варената застройка, която е първия вариант на Биби, знам го от леля ми, която е професионална готвачка.

А другия вариант, ако те притеснява, че яйцето няма да се обработи достатъчно дълго топлинно, просто застройвай само с малко сметана, както някой беше писал по-назад.
Виж целия пост
# 18
Цитат на: iskrica_nadejda

Спокойно,бе Додо Simple Smile ...не се притеснявай излишно...яйцата ги вариш толкова,за да станат твърди,но те са готови за консумация и преди това...като ги пържеш напр. им трябват само няколко минути Simple Smile
А за къдравата супа...незнам защо така ти се получава...може би ако си сложила и белтъка-той е този,дето се пресича и му е нужен повече чалъм-аз писах,че слагам само жълтъците,точно поради тази причина-в повечето случаи,когато съм слагала цели яйца се е пресичала супата,особено,ако я оставя да ври със застройката.
Разцелувай малките красавци.Бебешора голям сладур е станал-изглежда,като батко на Калоянчо Wink
Днес сутринта тъкмо си мислих за теб и другите момичета,които бяхте на срещата ни в София и ми домъчня за вас.Спомних си как ти остана последна с мен,повървяхме и пред "Шератон" се разделихме.А подаръка,който прати на Кокито си е монтиран над леглото му Laughing
Целувки


Ааааа, не ! Crossing Arms
Яйцата, когато се варят за малки деца не се чакат да кипят толкоз време заради твърдостта им, а именно, за да се предотварят евентуалните опасности от саломонели и тем подобни гадове..
Така знам аз от нашият педи още като родих първият път и от тогаз съм много стриктна като варя яйцета. Simple Smile
При пърженото съм поставена малко в кофти ситуация, защото е ясно, че не мога да ги пържа толкова продължително и затова всеки път като правя на Наньо пържени яйца / което е едно от малкото неща, които той яде напоследък/ винаги ми е свито сърцето Embarassed
Та таквиз ми ти работи Grinning
Ще разцелувам дечурлигата - обещава. Денис преди малко имаше челен сблъсък с асфалта и що рев падна...Много зле пострада горкия - челото му хлътна чак, има огромна синка и кръв... Cry
А от как се виждахме що време отмина...лети си и не пита !
Целувки на твоите момчета и специални на Калоянчо ! Grinning
Виж целия пост
# 19
Эх мами...Да бях влязла в тази тема преди 2 часа...Щото сготвих пилешка супа и я застроих(за 1-ви път,защото иначе застройвам със сметана за готвене) с яйце плюс кисело мляко,уж разредих застройката с гореща супа лъжица по лъжица,ама след като изсипах сместа в супата я оставих да покъкри леко и резултатът е ясен. Whistling ..Не че ми пука,аз сама ще я ям,а и самата супа е много Фкусна Wink ,но видът й определено  не е за снимка #Silly
Виж целия пост
# 20
Цитат на: iskrica_nadejda
Цитат на: diviana

Не им е достатъчна само тази топлинна обработка  на яйцата.
И аз заради детето слагам застроената супа на котлона да покъкри няколко минути, на съвсем бавен огън, като бъркам непрекъснато.


Не искам да споря,но е излишно това,макар и не грешно Simple Smile Защото правиш застройката,докато супата още си ври,когато си разбъркал застройката преместваш супата от котлона и прибавяш застройката към нея.Разбърква се хубаво и повечко,а супата е току-що свалена от котлон и дори все още продължава да къкри-това е в продължение на няколко мин-достатъчни за яйцата.Това е моят начин и сигурно има и други правилни,като твоя например.Аз поне така правя от 15г. и затова го защитавам  Laughing
Ама ето сега,докато се обяснявам и ми изкипя млякото на печката ooooh! Ми така е,като първо скочих тук ,за да прочета рецепта за сладък салам,че такъв мисля да правя... Stuck Out Tongue
Лек ден и приятни минути в кухнята Wink


Аз също не искам да споря. Всеки да процедира така, както знае и желае. Simple Smile
Живея в чужбина, заради детето нашият семеен доктор ни изнесе дъъълга лекция за яйцата. Той каза, че е много важно как ще държа яйцата в хладилника! /да са в затворена кутия и отделени от останалите продукти/, как ще ги приготвям /особено пък за детето/ и че, термичната обработка на яйцата се извършва в комбинация температура/време, което гарантира унищожаване на наличните патогенни микроорганизми. Според него, когато правя застройка на супа, трябва да я варя 10-тина минути.
Та затова си позволих да оспоря мнението ти.
Извинявай, ако ти е станало неприятно.
Лек и приятен ден. Simple Smile
Виж целия пост
# 21
мнение на iskrica_nadejda

      "Не искам да споря,но е излишно това,макар и не грешно Simple Smile Защото правиш застройката,докато супата още си ври,когато си разбъркал застройката преместваш супата от котлона и прибавяш застройката към нея.Разбърква се хубаво и повечко,а супата е току-що свалена от котлон и дори все още продължава да къкри-това е в продължение на няколко мин-достатъчни за яйцата.Това е моят начин и сигурно има и други правилни,като твоя например.Аз поне така правя от 15г. и затова го защитавам "

и аз мисля че това е начина. все пак когато вариш яйцата те са цели, а в застройката не са. та супата нали е вряла като я свалиш от котлона. за 2-3 мин даже и да не са на котлона са готови.
А най добре ако наистина те притеснява застройвай я с сметана  "HOPLA" има страхотен вкус и е на растителна основа.
Виж целия пост
# 22
Цитат на: diviana
Живея в чужбина, заради детето нашият семеен доктор ни изнесе дъъълга лекция за яйцата. Той каза, че е много важно как ще държа яйцата в хладилника! /да са в затворена кутия и отделени от останалите продукти/, как ще ги приготвям /особено пък за детето/ и че, термичната обработка на яйцата се извършва в комбинация температура/време, което гарантира унищожаване на наличните патогенни микроорганизми. Според него, когато правя застройка на супа, трябва да я варя 10-тина минути.
Та затова си позволих да оспоря мнението ти.
Извинявай, ако ти е станало неприятно.
Лек и приятен ден. Simple Smile


В никакъв случай не ми е станало неприятно  wavey
Просто исках да обясня ясно моето становище.
А иначе мнението ми за докторите е известно,в последните две години нищо добро не съм видяла,та мнението им изобщо не е миродавно...нагледах се на грешки,допускани от некадърност,на некомпетентни мнения и на такива,давани наизуст...аз също съм с мед.образование,макар и не висше,но работейки в системата на здравеопазването опознах и обратната страна на медала...А след това,което се случи с бебчо и неадекватната не....а никаква помощ,която получи,не бих се доверила повече на медицината в нейната класическа форма..
Малко се отплеснах от темата.Извинявай,но като чуя за доктори и не се сдържам.Жалко е,че има много добри такива,но те са ужасно малко и нищо не могат да направят за подобряване на нещата.
А сега по никое време отивам да правя мекици,че момчетата решили,че такова им се хапва.
До скоро готвене Wink  chef   food002  newsm10
Виж целия пост
# 23
Цитат на: alessia
и аз мисля че това е начина. все пак когато вариш яйцата те са цели, а в застройката не са.

 newsm03  newsm10
Виж целия пост
# 24
Цитат на: iskrica_nadejda

В никакъв случай не ми е станало неприятно  wavey
Просто исках да обясня ясно моето становище.
А иначе мнението ми за докторите е известно,в последните две години нищо добро не съм видяла,та мнението им изобщо не е миродавно...нагледах се на грешки,допускани от некадърност,на некомпетентни мнения и на такива,давани наизуст...аз също съм с мед.образование,макар и не висше,но работейки в системата на здравеопазването опознах и обратната страна на медала...А след това,което се случи с бебчо и неадекватната не....а никаква помощ,която получи,не бих се доверила повече на медицината в нейната класическа форма..
Малко се отплеснах от темата.Извинявай,но като чуя за доктори и не се сдържам.Жалко е,че има много добри такива,но те са ужасно малко и нищо не могат да направят за подобряване на нещата.
А сега по никое време отивам да правя мекици,че момчетата решили,че такова им се хапва.
До скоро готвене Wink  chef   food002  newsm10


Да, зная. Съжалявам за всичко, което ви се е случило. Sad
Желая много здраве на Калоян.
Мммм, мекичкиии. Подсети ме и аз да направя.
До скоро. Simple Smile
Виж целия пост
# 25
Аз никак не обичам супи и като ги правя, понякога и на мен ми се "накъдря" застройката. В такива случаи супата се обявява за китайска и народа я яде без възражения.

Нали имаше една мисъл, че трябва да се приемат нещата, които не можем да променим... Аз не мога да правя застройки, но любимите хора обичат китайско.
Виж целия пост
# 26
Със жълтък и лимонов сок, гаранция че няма да се пресече.
Виж целия пост
# 27
малко късно се включвам, но и аз да си кажа - аз когато застройвам супите го правя с яйце и прясно мляко и никога не ми се пресичат. Понякога (особено през лятото) сипвам и само чаша прясно мляко - става вкусно и има вид на застроена.
Виж целия пост
# 28
И аз правя застройката само с жълтък, сока от половин лимон и малко кисело мляко около 1 супена лъжица и няма никакъв проблем.
Виж целия пост
# 29
Цитат на: Taneto
от скоро обаче взех да застройвам със сметана за готвене - е, съвсем друг става вкуса на супата, направо френски Wink


Тането, малко късно погледнах темата, но понеже знам, че се интересуваш от такива неща, да ти кажа, че мазнината в готварската сметана е хидрогенирано масло.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия