Нашите кухни - тема 89

  • 48 277
  • 753
# 240
Скрит текст:
Аз да пусна отново питане за тази проекто-кухня


1) Как да оползотворя максимално чупката до шахтата за аспиратора? - премести фурната на другата стена и така плотът се слива и става 150 см. Иначе в тази чупка от 30см, не можеш да сложиш нищо. Така получаваш достатъчно работен плот между мивката и котлоните.

3) Ако сложа съдомиялна 45 см., и шкафът за нея ли е 45 см. и как да има някаква симетрия все пак? - можеш да сложиш бутилиера, мисля, че имаше и такива по 15 см. Другото, което ми хрумва, правите шкаф 60, делите с плоскост до размера на миялната и слагате врата 60. Така отваряш една врата, зад която имаш миялна, а до нея остава едно малко глухо пространство, което все пак можеш да ползваш за консумативите за миялната. Дано да ме разбра.
Виж целия пост
# 241
Мандаринке, аз бих обърнала така нещата:

Скрит текст:

Виж целия пост
# 242
Единствено преместването на печката с котлоните от другата страна на шахтата ми е вариант, въпреки че и то ще изисква преправяне на ел.инсталацията. ВиК-то е на късата страна, може и да има начин да се премести на дългата, но просто аз не бих могла да се заема с организирането на подобна трансформация (с майстори, разбира се). Дупката за аспиратора също е на дългата 60 см. стена на шахтата, трябва да се консултирам дали може да се запуши тази дупка и да се отвори друга откъм тясната 30 см. стена (подозирам, че няма да може, по технически причини). Но да речем, че, макар и трудно, няколко чупки на тръбата на аспиратора бих могла да преживея, тогава по схемата на Майбах печката и мивката се разменят. По този вариант мога да помисля.
Нали знаете, че всеки си е бамбашка луд Laughing, въпреки че много пъти е писано, че нямало проблеми печка до хладилник, аз категорично не желая да ги сложа един до друг.

Та би станало така - на тясната стена - съдомиялна, мивка, ъглов шкаф (60 см.), а на дългата страна - ъглов шкаф (30 см.), печка с котлони, шкаф 60 см. и хладилник в шкаф.

Знам, че съдомиялна 60 см. е по-добре от съдомиялна 45 см., но мястото е малко, жилището също - то е по-скоро за сам човек или двойка, така че 45 см. вероятно ще са достатъчни. Дори ходих да гледам в техно-магазин съдомиялни на живо, малките са просто по-тесни, но са също толкова дълбоки, като 60 см.-етровите. Може да ви е смешно, ама аз нямам съдомиялна и нямах представа как изглеждат отвътре като големина. Hushed
Виж целия пост
# 243
Предимството на 60см е възможността да напъхаш цялата тава от фурната вътре, повече или по голям тенджери и др. от този сорт. За броя на чиниите и чашите не е чак толкова драматично. Но ако мястото не го позволява, здраве да е. Все пак 45см миялна е по добре от нищо:).
Виж целия пост
# 244
А по дължина (дълбочина) в съдомиялната не може ли да се напъха тава (стига да е до към 50 см. диаметър, предполагам)? Питам, защото нямам съдомиялна. Но пък тук момичета са споделяли, че слагат филтъра от аспиратора дори в 45 см. съдомиялна.
Виж целия пост
# 245
Аз говоря за самата тава на фурната, която е примерно 52-53см и почти квадрат. Иначе за други тави, може да се слагат, зависи от големинта им. За филтрите на абсорбатора са с по малки размери и няма проблем за тях.
Не го мисли толкова, ако нямаш достатъчно място и 45 ще ти свърши работа.
Виж целия пост
# 246
Моята миялня е 45см и вякакви тави мия в нея включително и тези от фуната. Ако се налага ги слагам леко под ъгъл.
Виж целия пост
# 247
Аз цял живот съм с 45 см съдомиялна и всичко си побира. Дълбочината ѝ е същата като на 60-сантиметровите.
Мандаринке, предложих да е така от опит - вкъщи на тази къса стена бяха изводите за вода и я изведохме от другата страна на комина. Тръбите се вкопаха в стената, минаха плътно пред комина и пак в стената. А между печката и хладилника има бутилиера, точно за да не те притеснява, че са съседи (вкъщи е абсолютно същото в кухнята и няма никакъв проблем) Smirk.
Всъщност,  основното предложение е свързано с ъгловия шкаф - да ти го направят по поръчка така, че да обхване комина без преграда между лявата и дясната страна. Тогава с чупеща вратичка ще имаш максимален достъп до цялото пространство вътре.
Виж целия пост
# 248
Майбах, идеята за чупещата вратичка на ъгъла беше супер, златна си!
Тръбите за водата да минат по стените не ме притеснява, виж за канала се притеснявам. Бутилиерата я предложих по следните причини: 1) виждам, че е модерно и масово се прави (на мен лично не ми е нужна); 2) за оползотворяване на пространството.
В първоначалния ми проект ме притесняваше ъгълът - като се отвори вратата на фурната - и съответно първият шкаф от дългата страна, да не се "бият". Та първата идея, която ми хрумна, е бутилиера - не ми е нужна, ама да обира пространството.
За печката и хладилника - имам си собствено мнение по въпроса и си държа на него, знам какво се прави напоследък с печка до хладилник, но аз просто не искам.
Виж целия пост
# 249
Според мен са много  4 броя котлони.
Виж целия пост
# 250
Да ви питам ръб на колона как се облича с плоскости за гръб на кухня?
Мисълта ми е, че плоскостите са кантирани и винаги единият кант се вижда? Слага ли се някаква лайсна или има друг трик?
Виж целия пост
# 251
Рязане под 45 градуса.

Виж целия пост
# 252
Според мен са много  4 броя котлони.

Да, може да са 3-ка, но не и 2-ка. Аз имам навика да "свалям" горещия съд на съседен неработещ котлон. Както и цяла тава, като вадя от фурната, пак я слагам на котлоните. Въпрос на навици.
Виж целия пост
# 253
Монтажистите ли трябва да го направят, или фабрично?
Виж целия пост
# 254
Мебелистите си го правят в работилницата. На място също може, ако си носят добър инструмент.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия