Да се ОПЛАЧЕМ, да го обсъдим, да намерим подкрепа...през декември

  • 78 521
  • 2 595
# 255
Никакви не мога, Рен. Една с една нямат еднакъв размер. Или са преварени или оризът суров. Късат се листата, било лозови или зелеви. Бе мъка.
Ама ето Бърди и Юнчето ще ме научат.
Виж целия пост
# 256
Значи само някои много накъсани зелеви листа могат да са спънка за перфектната сарма. Ще те науча, пък ти мен да правя засукани манджи и тестени изкушения. Wine Glass
Оф, що сме в различни краища пръснати... Такива другарки в реала нямам.
Виж целия пост
# 257
Оооох, бясна съм ! Иде ми да оскубя сите кокошки, т.е майките на децата дето са против! Еми нямаме 50% съгласие и Не тръгва нашия клас др.седмица Persevere
Начи за тая ситуация важи с пълна сила максимата, че това дето сам можеш да си напрайш, никой друг не може ...или нещо от сорта Grin Close
Виж целия пост
# 258
За зелевите постни:
Сместа я правя с много праз, нарязан на ситно, ориз, не го мия много и ползвам такъв за ризото. Слагам и стафиди.
Задушавам праза в олио (повечко), добавям ориза и леко го запържвам. Слагам пиперът и стафидите и малко вода и зелева чорба, за да набъбне оризът и стафидите. Оставям да се охлажда и да поеме водата.
Зелевите листа разделям на половина и махам това в средата (кочана) стават по-малки, но се навиват лесно. Нареждам в тенджера, заливам със зелева чорба и вода и варя до омекване на листата.
Виж целия пост
# 259
Май ми се губят мнения.
Седнах да се чудя, какво съм готвила тази седмица и не се сещам, уДжас.
Снощи тръгнах да правя тортия, ама на тъпия тиган ми залепнаха картофите, та стана деконструирана накрая. Но пък всички ядоха, което си е за отбелязване у дома. Направих и салата от варено червено цвекло, нарязах го, счуках чесъна, обърках го с дресинга и в този момент се сетих за салатата на Сирос, щях да се гризна по трибуквието ако можех. Добре, че оставих цвекло за печене, та ще я направя утре.
Пиле с ориз сега ми излезе, че правих, май и телешка супа и омлети май имаше.
Виж целия пост
# 260
Оооох, бясна съм ! Иде ми да оскубя сите кокошки, т.е майките на децата дето са против! Еми нямаме 50% съгласие и Не тръгва нашия клас др.седмица Persevere
Начи за тая ситуация важи с пълна сила максимата, че това дето сам можеш да си напрайш, никой друг не може ...или нещо от сорта Grin Close

Задръж, преди да се ядосваш. Май няма ограничение 50%, а тръгват всички, заявили готовност за тест. Днес трябва да излезе заповед. Ама сега се прибирам и не съм гледала за новини, че и ме изцеди разправията тия дни.
Виж целия пост
# 261
Начи,някоя,хммм, по-възрастна да речем,асеновградчанка,ако чуе за сарма с половин зелев лист,и ша са гътне 😂.И аз какъв стрес получих,когато кума ни ни сервира по 2-3 сарми,но колкото юмрук големи 🤐.Па и с картофи вътре,освен ориза 🤷🏻‍♀️
Бърд,обясни им за размера,щото понякога малкото е по-важно и ценно 😁😂
Виж целия пост
# 262
Начи,някоя,хммм, по-възрастна да речем,асеновградчанка,ако чуе за сарма с половин зелев лист,и ша са гътне 😂.И аз какъв стрес получих,когато кума ни ни сервира по 2-3 сарми,но колкото юмрук големи 🤐.Па и с картофи вътре,освен ориза 🤷🏻‍♀️
Бърд,обясни им за размера,щото понякога малкото е по-важно и ценно 😁😂
Ха ха, чувала съм легенди за станимашките сармички . Аз съм от Северозападa, там се правят големи сарми, може и с кълцано на ситно месо, кой ще си играе да мели кайма Grinning

 Иначе съм ток и жица, имам остатъчна кашлица и сополи, но съм добре, детето и мъжО също.
Виж целия пост
# 263
Това с половин листо е направо немислимо при нас Simple Smile
Ре да не се обиди, местни особености Simple Smile Повредени сме тук по отношение на размера. На сармите де. Колкото по-малки, толкова по-майсторски.
Всеки път като навивам и почна да ги правя една идея по-големшки, щото вече ми е писнало, си представям как баба ми гледа някъде отгоре и размахва сърдито пръст Simple Smile
Другата ми баба на село прави такива големи, та от малка съм наясно, че има и друг вид освен нашите миниатюрни Joy Тя прави и кьор сарми, вътре с мръвки разни. Аз такова чудо не съм правила никога. МУ пък да не казвам колко ококорено гледаше като навивах пред него за първи път, хем беше посветен в тайната на размера.

Ренко, я сподели у вас по каква рецепта ги правите.
Виж целия пост
# 264
Ваичка, честит рожден ден! Да си здрава и щастлива, всичко, за което мечтаеш да се изпълни бързо и лесно! И си остани същото мило същество Heart
Имаме си нова тема и съответно нов месец, снощи разбрах и за двете събития Head Band
Жива съм, но не ми личи...
Виж целия пост
# 265
Станимашките даже не се навиват,ами стискат.И са предимно с кайма,ориза е само за "цвят",и уж че има 😂.И свекърва ми прави понякога с кълцано месо,но стават мааалко по-големи,разбирай, колкото палец.
И кума ни е от северозапада 😁
Бърд,сарми съм правила броени пъти,и не станимашки.Не ги обичам с кайма.Но и моите са сравнително дребни.Рецепта не знам,но ми се въртят някакви пропорции кайма:ориз, като каймата беше повече.,3:1 ли да беше 🤔
Виж целия пост
# 266
Всъщност в България откога децата са на ДО?
Виж целия пост
# 267
Това с половин листо си е мое изобретение. По-лесно ги завивам  като няма твърдо 😆.
Виж целия пост
# 268
Моят от последната седмица на октомври, шести клас.
Виж целия пост
# 269
В София от 21 октомври минаха всички ДО. Преди изборите върнаха малките.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия