За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 24 501
  • 746
# 660
Не вижадам с какво да се заменят картофите, по - добре ги пропусни, но разбира се и друг вкус трябва да очакваш, ама се сещаш де. Simple Smile
Виж целия пост
# 661
Можеш да нарежеш повече целина - глава, да сложиш малко  Дайкон /Японска ряпа/ или алабаш. Но, както са посочили по горе, вкусът ще е малко по различен от нормалното телешко варено.
Виж целия пост
# 662
Можеш да свариш картофите и после да ги изхвърлиш, така ще имаш подобен вкус.
Виж целия пост
# 663
Много ми се яде телешко варено, но, понеже ям разделно, не мога да сложа картофи. Може ли да се заменят с нещо, или да сложа само лук и моркови?
Предполагам избягваш въглехидрати? Може и само лук и моркови, но ако искаш да има повече неща да плуват в бульона може да добавиш праз
Скрит текст:
, той няма да повлияе чак толкова на аромата като целината. Целина също е вкусно, но в малки количества, аз на супа слагам не повече от половин резен, което е доста малко в сравнение с картофите във вареното. Като подправки добави дафинов лист и бахар, ще стане по-плътен вкус, все едно ядеш повече Wink
Виж целия пост
# 664
Здравейте момичета и момчета,
Честита Нова Година! Да е здрава, успешна и все така вкусна!

Моля за идеи как да приготвя лаврак или ципура (за мен са сходни и още не съм решила кое да купя).
Виж целия пост
# 665
Благодаря за идеите, между другото и аз помислих за целината, но именно това, че има много силен вкус ме спира, когато съм ползвала в други рецепти, за мен направо "убива" вкуса на другите съставки. Може би ще сложа само лук и морков.
Виж целия пост
# 666
И двете риби са много вкусни. Аз я правя ципурата така
https://www.mycookingbookblog.com/cipura-na-furna/
Виж целия пост
# 667
И двете риби са много вкусни. Аз я правя ципурата така
https://www.mycookingbookblog.com/cipura-na-furna/
Много благодаря! Тази звучи лесна и като нещо, което ще ми бъде вкусно. Ще я опитам довечера. Благодаря още веднъж!
Виж целия пост
# 668
ципурата много харесвам само по зехтин и лимон печена Simple Smile https://pep-4o.blogspot.com/2015/11/blog-post_16.html
лаврак също, намазан с песто в коремчето , пък ако е завит и с прошуто Simple Smile .... https://pep-4o.blogspot.com/search?q=%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D1%80%D0%B0%D0%BA
Виж целия пост
# 669
Имам две  зелки в кофа,но е много кисело и солено.
Може ли да се добави вода?
Виж целия пост
# 670
Пеп-4о, значи не напразно се борих с една торба магданоз тия дни  , зарад твойто песто. Сега и в рибка ще влезне Smiley
Виж целия пост
# 671
Какво правят яйцата на кексовете? Те ли ги правят въздушни или по-скоро те им придават плътност?
Нали вече си въожразявам, че съм вдигнала нивото на кулинарни неумения и започвам да се замислям над подобни неща Simple Smile
Мисля да направя кекс с много яйца, но търся подходяща рецепта, а докато го правя се зачудих каква им е функцията Simple Smile
Виж целия пост
# 672
Сега, не че съм експерт като някои други потребители, но по мое скромно мнение яйцата придават въздушност, маслото придава плътност.
Виж целия пост
# 673
Спонтанно си купих 1 пакет прясно  брюкселсо зеле от Лидл.
Сега се чудя какво да го правя. Ако може някаква рецепта, не пазим диети в къщи.
Виж целия пост
# 674
Какво правят яйцата на кексовете? Те ли ги правят въздушни или по-скоро те им придават плътност?
Нали вече си въожразявам, че съм вдигнала нивото на кулинарни неумения и започвам да се замислям над подобни неща Simple Smile
Мисля да направя кекс с много яйца, но търся подходяща рецепта, а докато го правя се зачудих каква им е функцията Simple Smile

Има рецепти за кексове, които с повече яйца и добро разбиване спокойно могат да се направят без набухвател.

Спонтанно си купих 1 пакет прясно  брюкселсо зеле от Лидл.
Сега се чудя какво да го правя. Ако може някаква рецепта, не пазим диети в къщи.

Брюкселско зеле с кестени и бекон
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия