Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Разума преди раздялата или как се играе на семейството

  • 9 375
  • 328
# 30
Аз съм от децата дето го "отнесоха". Нашите се разделиха след точно 12 години, майка ми имаше нов приятел може би скоро след това (бях малка и не помня добре). Ми това е най-доброто решение, което можеха да вземат. Тогава не го оценявах и одобрявах, но сега знам повече. Сега и двамата са щастливи, всичките им деца също.
На масата на родителите на сватбата ми имаше три двойки, танцува с двама бащи, после и със свекър ми.
Идеята ми е, че не винаги е грешно, но абсолютно винаги е работа само и единствено за пряко засегнатите лица и други хора по-добре да не се бъркат и да си запазят мнението.
Виж целия пост
# 31
Никой не бяга от хубавото. Жена пък съвсем.

Да бе, да. Лошото е хубавото като почне да бяга, и тя след него.
Виж целия пост
# 32
Какво нападнахте човека? То тук от праведни нагоре, никой не зяпа във фейса и нищо не му прави впечатление. Съвсем нормално е човек да си задава подобни въпроси.
Не виждам нищо лошо в това всеки да има правото да търси щастието си, ако липсва в семейството. Никой не си тръгва от добро. Един живот живеем, а децата порастват и си хващат пътя. То пък големия келепир всеки да си хване любовник и така да го карат цял живот.
Виж целия пост
# 33
Защо нападнахте Антонио и аз не разбирам.И защо непременно да се бяга от лошо? Не е верно и това. Някой се влюбва, променя се мироглед, скучно му е дори и решава да започне наново. Случва се и при двата пола. Им и ненаживяли се. Няма гаранции в любовта, особено ако са по - млади хора. Много често и вторите бракове са по- успешни, хората са улегнали. И аз имам подобен случай, жената още в началото не е била много сигурна в тоя брак, ама нали време било, мъжа точен. След 8 години, тя си стъпи на краката, излезе напред и финансово, реши че търси друго и каза - край, даже и без да има мъж в момента. Той ,като треснат с парцала.Така че Антонио, внимателно с избора на партньор първо, после сега има толкова договорки, че може да се презастрахова човек , ако се случва нещо кофти в бъдеще да е по- безпроблемно за страдащия .
Виж целия пост
# 34
Защото гледа осъдително в чуждата паничка. Барем да ксже женен ли е и откога.
Виж целия пост
# 35
Хайде бе, да си го кажем направо, някои бягат и заради сърбежи. То ясно, че пост фактум ще се намерят колкото трябва оправдания, ама в дъното много често стоят съвсем прости неща.
Виж целия пост
# 36
Е, казахме го. Питат що сме го нападали. Видял някоя, дето ѝ изтървал спатиите и се възмущава наедро, оттам се отключи и женската солидарност. И тъй😂
Виж целия пост
# 37
Аз не съм човек, който съди, но за мен в нашето време, в което за съжаление моралът липсва и всеки си позволява по-свободно поведение не успяхме да намерим къде е границата.Хората се събират от егоизъм, да не сме сами, защото харесваме някого, но да харесваш някого да свикнеш с него да ти е приятно не е любов.Винаги трябва да се вглеждаме с отговорност в другия, ако не можем да се примирим с черти от характера му, ако не сме убедени в себе си.Хората какво правят, запознават се и готово, вече много се обичат, женят се, а пък после ще му мислим.
Когато не си отговорен пред себе си и нямаш устойчиви морални ценности, лесно си склонен към решения като тези.
Виж целия пост
# 38
Антонио, а що не се замислиш тази жена колко е била щастлива 12 години?!

Заради сърбежи жена няма да си тръгне! Така си намират оправдания мъжете на тези жени дето са си тръгнали.
Направо си го избийте от главите, мили мъже. И си вижте грешките. Ако можете изобщо де.

Заради единия морал много жени търпят и са нещастни цял живот. Това по-нормално ли е? Какво щели да кажат хората...
Виж целия пост
# 39
Не е ли по добре в първите години когато двама души видят че нещата не се получават да си кажат довиждане.
Ами наблюденията ти не са пълни, всъщност статистиката казва, че пъвите две години на брака са доста рискови. Но това дето предлагаш да се развежда народа още първия път като ги стегне обувката би означавало институцията брак да стане излишна. Смисълът на брака е именно хората да се търпят по-продължително време и да не вземат прибързани решения, не да се разделят защото някой загорил филийките на закуска.
Виж целия пост
# 40
А има ли значение какъв съпруг е бил и щастливи ли са били?
Всеки има право да прекрати връзка във всеки един момент. Решила е, развела се е. Заради сърбеж, нещастие, насилие, нейна работа си е.
Виж целия пост
# 41
Аз зная такъв случай. Всичко беше идилия. След време случайно жената ме помоли да съдействам за подарък на някакъв мъж. Хрумна ми, че явно и е близък, но не съм питала. След месец разбрах, че подаръка и е за новия и мъж.. Разбирам, че реализирания живот мечта с първия мъж е станал някак прекалено сигурен и предсказуем. Новия мъж.. Започнало се с повдигащи самочуствието и бъзици, закачки, хормони, заслепяване, опияняване, тази позабравена хормонална експлозия взима превес и дирижира сериозните решения. Личното себевладеене е фактор. Ако си по-податлив го пускаш това и то се развива. Ако си силен, го прекратяваш. Много често хората се отъждествяват с самите си тела, и всичко, което е свързано с тях. Ти не си просто тялото и всичко животинско, което изпитва то при странична провокация от друг обект, тялото може да си се вълнува, да иска да прави секс с другия човек, но.. Всичко зависи от незамъгления ти разум в крайна сметка. Защото когато разума каже,, НЕ,, на тялото нищо друго не му остава освен да се подчинни. От друга страна, това че им се е разпаднало семейството не е сигурно че е за лошо. На моята позната мъжа и неусетно беше спрял да я кара да се чуства като желана красива, жена.. И тя намерила потвърждение че е все още такава с друг човек...
Виж целия пост
# 42
Жените си тръгват и заради сърбежи и още как. Изключително нисък морал, стремеж към начин на живот без никакви отговорности, скука от семейния живот с изказвания " това не е мойто.."
Лошото е, че и не са последователни. Мине известно време и видят, че то не е и това, което търсят, а и те не са това, което се търси и става лошо.
Има и свестни жени, въпрос и на късмет да ги срещнеш.
Виж целия пост
# 43
Жените си тръгват и заради сърбежи и още как. Изключително нисък морал, стремеж към начин на живот без никакви отговорности, скука от семейния живот с изказвания " това не е мойто.."
Лошото е, че и не са последователни. Мине известно време и видят, че то не е и това, което търсят, а и те не са това, което се търси и става лошо.
Има и свестни жени, въпрос и на късмет да ги срещнеш.
Това звучи точно като бившия ми, нищо, че не ми беше мъж.
Виж целия пост
# 44
То това важи и а мъже и за жени. Човек все гони това, което няма. Затова и надеждата е да поузрее в даден момент и да разбере, че не може да има всичко.

Иначе не е до късмет, а до приоритети. Тези, които се оплакват, че не срещат свестния, обикновено поставят 1000 други неща пред това качество, пък после ама що стана така.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия